Τέλεια café χωμένα σε στενά για να ηρεμήσεις

Από τα Εξάρχεια ως την Κηφισιά, και από εκεί Αμπελόκηπους και Ζωγράφου, πέντε πανέμορφα μυστικά café για να βρεις την ησυχία σου.

Τέλεια café χωμένα σε στενά για να ηρεμήσεις

Ωραία και η κοσμοσυρροή και το τζέρτζελο στους πεζόδρομους, δε λέμε, αλλά μερικές φορές θες να χαλαρώσεις, να αράξεις και να τα πεις με την ησυχία σου, μακριά από αντιπερισπασμούς. Ε και εκείνες τις φορές, ξέρουμε πού θα πας να πιάσεις τραπεζάκι.

Chartreuse 
Μαυροκορδάτου 2, τηλ: 2103810716

Γλυκύτατο, ρομαντικό και κρυμμένο πίσω από τα παρτέρια του πεζοδρομίου, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, το Chartreuse είναι το μικρό «παραμυθένιο» μυστικό των θεατρόφιλων και όχι μόνο. Εδώ, στις φερ φορζέ καρεκλίτσες που απλώνονται στον μικρό πεζόδρομο, ή στο κουκλίστικο, λιλιπούτειο εσωτερικό του, απολαμβάνουμε καφέ και νόστιμα τσιμπολογήματα από νωρίς το πρωί, και φανταστικά κοκτέιλ όσο παίρνει να βραδιάζει.

4 Νάνοι
Καρύστου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5530 1501

Εναλλακτική διάθεση και χαλαρή ατμόσφαιρα βρίσκουμε κατεβαίνοντας τα σκαλάκια αυτής της κρυμμένης αυλής σε μια off γωνιά της Πανόρμου. Οι «Νάνοι» είναι ένα νεανικό καφενείο που ανοίγει εκεί κατά το μεσημεράκι (στις 12.30, για να ακριβολογούμε) για καφέ και συνεχίζει με ρακές, μπύρες και μεζεδάκια. Τον χειμώνα μας αρέσει η παρεΐστικη σάλα, αλλά όσο ο καιρός φτιάχνει, μεταφερόμαστε στα τραπεζάκια έξω. Τα βράδια δεν αποκλείεται να πετύχετε έντεχνα ή ρεμπέτικα live.

Σαρδανάπαλος
Μπισκίνη και Αμφιτρίτης, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935

Θα το βρεις στου Ζωγράφου, κρυμμένο πίσω από το πάρκο Άνοιξη και θα σου κεντρίσει το βλέμμα με το όμορφο και χαλαρό περιβάλλον του. Το χαλαρό αυτό καφενείο σερβίρει καφεδάκια στη χόβολη και σνακ για τη λιγούρα, αλλά και νοστιμότατα μεζεδάκια μετά ρακής και οίνου αν σε πάρει το μεσημέρι και θες κάτι πιο χορταστικό. Τώρα που ο καιρός επιτέλους φτιάχνει, πιάνουμε τραπεζάκι στην όμορφη αυλή του.

Μέντα Cafe
Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ. 21 0808 0193

Δεν θα υπερβάλουμε καθόλου αν πούμε πως η Μέντα έχει μια από τις ομορφότερες αυλές της Αττικής ολόκληρης, έτσι που συνδυάζει ελληνική παράδοση και γαλλική εσάνς, σε έναν εμπνευσμένο χώρο «χαρμάνι» παραδοσιακού καφέ και παριζιάνικου μπιστρό. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό χωμένο σε ένα ήσυχο κηφισιώτικο στενάκι και απλώνει τραπεζάκια στην όμορφη αυλή της και σερβίρει καφέ και διάφορα ροφήματα, brunch (pancakes, χυμούς, αυγά μάτια, ομελέτες κ.α.) και χειροποίητα γλυκά ημέρας συνοδεία χαλαρών, ήσυχων μουσικών χαλιών, ό,τι πρέπει για κουβεντούλα.

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4017760

Καλά κρυμμένο σε ένα μικροσκοπικό πεζοδρομάκι σε μια off γειτονιά μεταξύ Εξαρχείων και Νεάπολης, το Σέλας είναι ένα… νησιωτικό μυστικό της περιοχής, αφού οι πολύχρωμες καρέκλες απλώνονται κάτω από δέντρα και πολύχρωμη street art, ενώ τριγύρω δεσπόζουν παλιά γοητευτικά νεοκλασικά. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι χύμα, οι μουσικές χαλαρές και η ζωή ωραία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v