Η ψυχολογία των χρωμάτων και πώς να τη χρησιμοποιήσεις στο ντύσιμό σου

Αν θες να μάθεις τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τις χρωματικές ενδυματολογικές επιλογές σου, τότε και πάλι είμαστε οι άνθρωποί σου.

Η ψυχολογία των χρωμάτων και πώς να τη χρησιμοποιήσεις στο ντύσιμό σου

Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, η ντουλάπα μας κρύβει πολλά μυστικά για τον χαρακτήρα μας κι αυτό που πραγματικά είμαστε. Εκεί υπάρχουν αγαπημένα ρούχα σε διάφορες χρωματικές επιλογές, ιδανικά για διαφορετική περίσταση το καθένα. Άλλωστε το χρώμα του ρούχου που θα επιλέξουμε λέει πολλά περισσότερα από όσα πιθανόν νόμιζες και συνδέεται άμεσα με αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ψυχολογία των χρωμάτων. Ουσιαστικά ο όρος αναφέρει ότι μπορούμε να καταλάβουμε πως αισθάνεται κάποιος που φορά ένα χρώμα ή το επιλέγει συχνά και ποιο συναίσθημα προκαλεί (είτε εκούσια είτε ακούσια) στον συνομιλητή του.

Εμείς αποφασίσαμε να σου κάνουμε ένα ταχύρρυθμο στην ψυχολογία των χρωμάτων, προκειμένου να χρησιμοποιήσεις όλα όσα μάθεις στο ντύσιμό σου.

Το κόκκινο συνδέεται συχνά με την ενέργεια, το πάθος και την αυτοπεποίθηση. Είναι στην ουσία ένα δυναμικό χρώμα που προκαλεί προσοχή και εντύπωση.

Το μπλε είναι συνήθως ένα χρώμα που συνδέεται με την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ειρήνη. Μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ψυχρότητας, αλλά επίσης μπορεί να είναι αρμονικό και καταπραϋντικό. Αυτό το χρώμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ρούχα γραφείου και συχνά μπορεί να το δει κανείς σε σημαντικές συναντήσεις.

Το πράσινο είναι συχνά συνδεδεμένο με τη φύση, την ανανέωση και την αναζωογόνηση. Είναι ένα χρώμα που μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ελπίδας και ισορροπίας.

Το κίτρινο χρώμα αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ανεβάζοντας τη διάθεση. Πρόκειται για ένα ζεστό και χαρούμενο χρώμα το οποίο δημιουργεί μια αίσθηση ευθυμίας και παιχνιδιάρικης διάθεσης.

Το μωβ είναι ένα χρώμα που συνδέεται συχνά με τον μυστικισμό, την πνευματικότητα και την αίσθηση του παραμυθένιου. Μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση μυστηρίου, το οποίο θα πλανιέται γύρω σου, όταν το φοράς.

Το μαύρο είναι συνήθως συνδεδεμένο με την εκλεπτυσμένη και κλασική αισθητική, προσδίδοντας μια σοβαρότητα κι αυστηρότητα στο λουκ σου. Μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση δύναμης, μυστηρίου και σοφίας, κερδίζοντας τα βλέμματα.

Το άσπρο από την άλλη είναι συνδεδεμένο με την αγνότητα, την αθωότητα και την απλότητα. Μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση καθαρότητας κι ελευθερίας.

Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό χρώμα που συνδέεται συχνά με την ενθουσιώδη διάθεση, την δημιουργικότητα. Εκπέμπει ενέργεια κι είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά σου λουκ.

Το καφέ από την άλλη είναι το χρώμα της σταθερότητας και της ασφάλειας και εκφράζει τη δέσμευση στις παραδοσιακές αξίες, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε μοναχικές προσωπικότητες που έχουν μεγάλη αδυναμία κι ιδιαίτερη σχέση με τη φύση.

Το ροζ χρώμα έχει συνδεθεί με τη θηλυκότητα, τον ρομαντισμό και την ευγένεια. Παράλληλα το ροζ συνδέεται με τη γλυκύτητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, η οποία κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνευτεί ωστόσο κι ως αφέλεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v