Πώς να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο μπάνιο σου

Αν ψάχνεις τρόπο να αντιμετωπίσεις την ενοχλητική υγρασία στο μπάνιο σου, τότε σωστά μάντεψες, είμαστε οι άνθρωποί σου.

Πώς να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο μπάνιο σου

Η υγρασία στο μπάνιο είναι ένα πρόβλημα αρκετά συχνό και δεν είναι λίγες οι φορές που αποδεικνύεται και ιδιαιτέρως δαπανηρό, όταν δεν το αντιμετωπίζουμε εγκαίρως. Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται μεγαλύτερο σε σπίτια που κατοικούν πολλά άτομα, όπως πολυμελείς οικογένειες, το μπάνιο βρίσκεται συνεχώς σε χρήση. Αν αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα μην στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να χαιρετήσεις την υγρασία στο άψε σβήσε.

Σταμάτα να συσσωρεύεις άπλυτα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Απόφυγε την αποθήκευση ρούχων ή πετσετών στο μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτά μπορούν να συγκρατήσουν υγρασία και να προκαλέσουν προβλήματα.

Θέρμανση

Μια καλή θέρμανση στο μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας. Η θερμότητα θα βοηθήσει στο να αφυγρανθεί ο αέρας γύρω από τις επιφάνειες.

Το κερί σόγιας κάνει δουλειά

Εάν χρησιμοποιήσουμε ένα κερί σόγιας και το τοποθετήσουμε στο μπάνιο μας, γρήγορα θα αντιληφθούμε ότι, όταν το ανάβουμε, όλες οι μυρωδιές, ακόμα κι αυτή της μούχλας που δημιουργεί η υγρασία θα χαθούν.

Τα αιθέρια έλαια μην τα ξεχνάς, τα αιθέρια έλαια

Χρησιμοποίησε μπουκαλάκια με έλαιο ευκαλύπτου, λεβάντας, δενδρολίβανου και αρωμάτισε τον χώρο του μπάνιου. Εναλλακτικά μπορείς να τοποθετήσεις πουγκιά λεβάντας πάνω στο καλοριφέρ και να τα αφήσεις εκεί. Θα έχεις με αυτόν τον τρόπο διπλό αποτέλεσμα. Θα εξαφανίσεις τις οσμές έχοντας υπέροχο άρωμα στο χώρο και συγχρόνως θα μειωθεί αισθητά η υγρασία.

Βγάλε τα χαλιά

Αφαίρεσε τα χαλιά από το μπάνιο γιατί απορροφούν το νερό. Ένα βρεγμένο χαλί ή μοκέτα θα κρατήσει υψηλά επίπεδα υγρασίας σε ένα μπάνιο ή ντους.

Το στέγνωμα θα σε σώσει

Μετά το μπάνιο, χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια σκούπα για να στεγνώσεις απευθείας τις επιφάνειες όπως ο πάγκος, οι πλακάκια του πατώματος και οι τοίχοι του μπάνιου.

Η επιλογή ανθεκτικών υλικών θα κάνει διαφορά

Επίλεξε υλικά για τις επιφάνειες του μπάνιου που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, όπως αδιάβροχα πλακάκια, ανθεκτικές επικαλύψεις και αδιάβροχα υλικά για τις ντουλάπες.

Το ξύδι θα γίνει σύμμαχος σου

Το ξύδι σκοτώνει τη μούχλα και σταματά το σχηματισμός της με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται εξαιρετικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση της υγρασίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v