Ωραίες ταινίες για να δεις τώρα στο Ertflix

Το αριστούργημα του Κόπολα Αποκάλυψη Τώρα, η τελευταία ταινία του Φαραντί και πολλές ακόμα παραγωγές που στρημάρουν τώρα στο Ertflix και αξίζουν ένα βλέφαρο.

Ωραίες ταινίες για να δεις τώρα στο Ertflix

Έχεις όρεξη για καλό σινεμά; Νέες και παλιές ταινίες στο Ertflix στρημάρουν στην οθόνη σου και γεμίζουν τα βράδια σου περιπέτεια, αγωνία αλλά και γέλιο.

Κάνε κλικ στον τίτλο για να δεις την ταινία. 

Αποκάλυψη Τώρα Redux (2001)

Τα λόγια είναι λίγα μπροστά σε αυτό το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η ιστορία παρακολουθεί το ταξίδι ενός λοχαγού των ειδικών δυνάμεων μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή να δολοφονήσει ένα διοικητή πεδίου που ονομάζεται Kουρτζ, ο οποίος έχει εγκαθιδρύσει μια αδίστακτη δικτατορία. Η Redux εκδοχή είναι εμπλουτισμένη κατά 50 επιπλέον λεπτά, με την προσθήκη επιπλέον σκηνών από τον Κόπολα. Πρόλαβε να τη δεις μέχρι 8/5.

Το Ξέρουν Όλοι (2018)

H Λάουρα ζει μόνιμα με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά στο Μπουένος Αϊρες. Όταν επιστρέφουν μαζί στο χωριό της στην Ισπανία για μια οικογενειακή γιορτή, ένα απροσδόκητο γεγονός αλλάζει την πορεία της ζωής τους. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι τη στιγμή που στο γλέντι του γάμου κόβεται το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται. Ο Ασγκάρ Φαραντί («Ο Εμποράκος», «Ενας Χωρισμός», «Το Παρελθόν») στην πρώτη ισπανόφωνη του προσπάθεια στήνει ένα σεναριακά άψογο ψυχολογικό θρίλερ.

Η κατάσταση των πραγμάτων (2009)

Όταν η ερωμένη του βρίσκεται νεκρή, ο βουλευτής Στίβεν Κόλινς προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα του. Καθώς οι δημοσιογράφοι Καλ και Ντέλα ερευνούν περαιτέρω, αποκαλύπτουν έναν περίπλοκο ιστό ψεμάτων που εκτείνεται μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας. Βασισμένη στην επιτυχημένη σειρά του BBC, η ταινία του Κέβιν Μακντόναλντ διαθέτει ένα all star cast και σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία.

Thelma (2017) 

Η Θέλμα είναι μια ντροπαλή κι εσωστρεφής φοιτήτρια στην πρώτη της μεγάλη έξοδο μακριά από την οικογενειακή εστία και τη μικρή επαρχιακή πόλη απ’ όπου κατάγεται. Αρχίζει όμως να βασανίζεται από ψυχωτικές κρίσεις τις οποίες κανένας γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει, ενώ η ερωτική έλξη που θα προκύψει μετά τη  γνωριμία με την συμφοιτήτρια της Άνγια, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αλληγορικό θρίλερ δια χειρός Γιοακίμ Τρίερ, ο οποίος μπλέκει μοναδικά (και… σκανδιναβικά) το φανταστικό με τον ρεαλισμό.

Με Απόκρυψη (2015) 

O Κάρλος ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του και αποφασίζει να πάρει και τα παιδιά του μαζί για να τα αφήσει στο σχολείο τους καθ’ οδόν για τη δουλειά του. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό του. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί. Ισπανικό θρίλερ για γερά νεύρα, με τον δημοφιλή σε αυτό το είδος Luis Toscar, υποψήφιο για οκτώ βραβεία Goya (τα ισπανικά Όσκαρ), εκ των οποίων κέρδισε μοντάζ και ήχο.

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν (1995) 

Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν, ένα… σωβινιστικό γουρούνι που την απατά με την παραμικρή ευκαιρία. Όταν στη ζωή (άλλα και το σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν. Υποψήφια για 5 βραβεία Σεζάρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, η τολμηρή ταινία της Ζοζιάν Μπαλασκό ανανέωσε τη γαλλική κωμωδία, καταλύοντας «ταμπού» δεκαετιών.

Ο Επιφανής Πολίτης (2016) 

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι, που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και ηλικίας.  Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του, προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία και βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για οξυδερκές και καυστικό ψυχογράφημα.

Τριστάνος και Ιζόλδη (2006) 

Το διάσημο έπος της γηραιάς Αλβιώνας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με όλα τα φόντα μιας Χολιγουντιανής παραγωγής. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στην Κορνουάλη, ένας λόρδος υιοθετεί τον ορφανό γιο άλλου ηγεμόνα, Τριστάνο, και τον ανατρέφει σαν δικό του. Εννιά χρόνια μετά ο Τριστάνος, πλέον πολεμιστής, θα εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και ως αποτέλεσμα αυτής της μάχης θα καταλήξει στην Ιρλανδία στη φροντίδα της Ιζόλδης, της οποίας τον αρραβωνιαστικό μόλις σκότωσε.

Σέρλοκ Χολμς: Ο Περιζήτητος Εργένης (1993)

Ο Λόρδος Ρόμπερτ Σεντ Σάιμον, ο πιο περιζήτητος εργένης, είναι αναστατωμένος μετά την εξαφάνιση της νέας του συζύγου, την ημέρα του γάμου τους. Όταν ο Χολμς αναλαμβάνει την υπόθεση, αποδεικνύεται ότι αυτή μπορεί να μην είναι η πρώτη σύζυγος του Λόρδου Ρόμπερτ που εξαφανίζεται. Μυστήριο, κλασικό βρετανικό χιούμορ και ανατροπές, σε μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση του αγαπημένου ντετέκτιβ της πένας του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v