Βουτάμε στις ωραιότερες παραλίες της Αχαΐας

Μπορεί να σου ξέφυγε, όμως στην Αχαΐα θα βρεις μερικές ωραιότατες παραλίες για να φιλοξενήσουν τα μπάνια του Σαββατοκύριακου.

Βουτάμε στις ωραιότερες παραλίες της Αχαΐας

Παραλίες με υδροβιότοπους, παραλίες πεντακάθαρες, με άμμο ή με βότσαλο, παραλίες για να χαζεύεις με τις ώρες το ηλιοβασίλεμα.

Ο Νομός Αχαΐας έχει αρκετό παραλιακό… ζουμί κι εμείς ανακαλύπτουμε τα καλύτερα μέρη για να απλώσεις πετσετούλα ή να πιάσεις θέση στην ξαπλώστρα και να απολαύσεις μια παγωμένη γρανίτα.

Καλογριά

Μια απέραντη, εξωτική αμμουδιά, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, κι ένας γιγάντιος αμμόλοφος 20 μέτρων στη βόρεια άκρη της, σχηματίζουν το τοπίο της πιο δημοφιλούς παραλίας στην περιοχή. Έχει σε σημεία και ξαπλώστρες από τα παρακείμενα beach bar, αλλά και απέραντο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να αράξεις μοναχός σου. Την αγκαλιάζει και το υπέροχο Δάσος της Στροφυλιάς, που απλώνεται σε μήκος 14 χιλιομέτρων και διατρέχεται από ένα δίκτυο ποταμιών, λιμνών και γεφυριών, ιδανικό για τις πεζοπορίες σου.

Γιαννισκάρι

Μεγάλη παραλία με ρηχά νερά και λεπτή άμμο, το Γιαννισκάρι έχει γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, και μια βελούδινη και πεντακάθαρη αμμουδιά. Θα την βρεις με λιγότερο κόσμο χάρη στην κομμάτι δύσκολη πρόσβαση από χωματόδρομο, ενώ έχει και ένα μικρό beach bar για να μην κουβαλάς μαζί σου της τις προμήθειες που θα χρειαστείς για να μείνεις εδώ ως το ηλιοβασίλεμα. Απαραίτητο το αντικουνουπικό μετά το σούρουπο για να μη σε αφαιμάξουν τα ιπτάμενα κτήνη. Κοντά της έχει και το ομώνυμο ταβερνάκι, με ψητά και μαγειρευτά, από το οποίο θα απολαύσεις επίσης πανέμορφο ηλιοβασίλεμα πίσω της τον Αίνο της Κεφαλλονιάς.

Κάτω Ροδινή

Βρίσκεται αρκετά κοντά στο όμορφο λιμανάκι του Ψαθόπυργου, είναι κοντά στον δρόμο άρα εγγυημένα θα βρεις να παρκάρεις, και έχει ψιλό βοτσαλάκι και καθαρά νερά σε μια λουρίδα γης αρκετά περιορισμένη. Δεν είναι οργανωμένη και βαθαίνει αρκετά απότομα, ενώ στον χώρο θα βρεις ντουζιέρες, και αρκετά αρμυρίκια για να προλάβεις τη σκιά τους.  

Τράπεζα

Ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά, θέα σε ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα, και για καταπράσινο φόντο οι πλαγιές του Άη Λιά που υψώνονται πίσω της συνθέτουν ένα τοπίο… όλα τα λεφτά στην Τράπεζα. Είναι σε κάποια σημεία οργανωμένη με beach bar και όλα τα συναφή, χωρίς αυτό να σημαίνει κοσμοσυρροή, ή ότι δεν θα βρεις ελεύθερο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου αν δεν συμπαθείς τις ξαπλώστρες. Στα συν ότι έχει και αρκετό χώρο για πάρκινγκ.

Λακκόπετρα

Στην Λακκόπετρα θα βρεις περισσότερες από μία παραλίες στις οποίες καταλήγουν διαφορετικά δρομάκια που κατηφορίζουν προς την θάλασσα. Όλες τους είναι αμμουδερές, με λίγο βοτσαλάκι μέσα στο νερό, ιδανική επιλογή όταν φυσάει από την πλευρά της Καλογριάς και με αρκετό χώρο για να στρώσεις πετσέτα αν δεν θες να πιάσεις ξαπλώστρα. Σταθερή αξία εδώ το beach bar Sunseabar, με αναπαυτικές ξαπλώστρες και γκαζόν, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της παραλίας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v