Πόση ώρα πρέπει να κολυμπάς για να χτίσεις κορμί

Το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση λένε πολλοί κι εμείς ξεδιαλύνουμε το μυστήριο, γεμίζοντάς σε γνώση και προτάσεις ανάλογα με την περίπτωσή σου.

Πόση ώρα πρέπει να κολυμπάς για να χτίσεις κορμί

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε απασχολημένοι με τη δουλειά μας και τις οικογένειές μας και θέλουμε να κρατήσουμε λίγο χρόνο για τους φίλους και για να χαλαρώσουμε. Αυτό καθιστά δύσκολο να βρούμε χρόνο για τις αθλητικές μας δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, που είναι ξεκάθαρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσεις κορμί καλοκαιριάτικα κι όχι μόνο.

«Πόσο χρειάζεται να κολυμπάω» θα ρωτήσεις όμως τώρα εσύ και με το δίκιο σου, κι εμείς θα σου απαντήσουμε, ότι για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για σένα για να λύσουμε κάθε απορία, κατευθύνοντάς σε προς ένα κολυμβηταρένιο κορμί.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η διάρκεια και η συχνότητα της κολύμβησης στη θάλασσα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η φυσική κατάσταση, οι στόχοι, οι προτιμήσεις και οι προηγούμενες εμπειρίες κάθε ατόμου.

Σιγά σιγά κι όλα θα γίνουν

Όταν ξεκινάς την κολύμβηση κι ανήκεις στη συμπαθή κατηγορία των αρχάριων, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κρατάς τη μπάλα χαμηλά και να ασχολείσαι μόνο με την εκμάθηση των βασικών στοιχείων της υγιούς κολύμβησης. Γι' αυτό καλό είναι να ξεκινήσεις με προπονήσεις διάρκειας 20 λεπτών στην θάλασσα (ή και στην πισίνα όταν ο καιρός δεν επιτρέπει θαλασσοβουτιές) 2-3 φορές την εβδομάδα. Κάπως έτσι χτίζεις την απαιτούμενη πειθαρχία που χρειάζεσαι.

Έπειτα αύξησε σταδιακά το χρόνο που παραμένεις μέσα στο νερό σε 30 λεπτά κάθε φορά. Όσο προχωράς κι εξοικειώνεσαι με το νερό τόσο μπορείς να αυξάνεις τα κολυμβητικά σου σετ μέχρι και τα 45 λεπτά.

Περί ορέξεως κολυμπόπιτα

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη τους προσωπικούς σου στόχους. Εάν θέλεις να αυξήσεις την αντοχή σου και την φυσική σου κατάσταση, μπορεί να χρειαστεί να προπονείσαι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, εάν ο στόχος σου είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την εμπειρία της κολύμβησης, μπορείς να επιλέξεις να κολυμπάς λιγότερο. Φρόντισε λοιπόν να προσαρμόσεις τον χρόνο κολύμβησης στη θάλασσα ανάλογα με τις ατομικές σου ανάγκες, τους στόχους σου και την άνεσή σου. Το σημαντικότερο είναι να απολαμβάνεις την κολύμβηση και να διατηρείτε έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Η καλή διατροφή θα κάνει τη διαφορά

Ο στόχος είναι να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, οπότε είναι σκόπιμο να κάνεις τις απαιτούμενες αλλαγές στο διαιτολόγιό σου. Όπως καταλαβαίνεις, μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική κολύμβηση (30-45 λεπτά για 5-6 φορές την εβδομάδα) θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος και περιττά κιλά πολύ πιο γρήγορα.

Καίω τίποτα με το κολύμπι;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μια γυναίκα με βάρος 57 κιλά θα κάψει περίπου 180 θερμίδες για 30 λεπτά κολύμπι. Αντίστοιχα μια γυναίκα με βάρος70 κιλά θα κάψει περίπου 223 θερμίδες για την ίδια ώρα, ενώ μια γυναίκα με βάρος 84 κιλά θα κάψει περίπου 266 θερμίδες, για την ίδια ώρα. Επιπλέον, αν κολυμπήσεις περίπου για 30 λεπτά θα έχεις κάψει όσες θερμίδες θα έκαιγες με γρήγορο ρυθμό τρεξίματος, αν έτρεχες για 10 λεπτά.

Παράλληλα με κολύμπι διάρκειας μίας ώρας, ένας άντρας 80 κιλών καίει περίπου 800 θερμίδες. Αν επαναλάβεις την κολύμβηση για 4 φορές την εβδομάδα, τότε θα δεις σημαντική διαφορά στην εμφάνισή σου. Μην χάνεις λοιπόν χρόνο καθόλου και φόρα το μαγιό σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v