Πώς μπορείς να κάνεις φυσική λεύκανση δοντιών

Αν θες πάλλευκα δοντάκια, χωρίς να χρειαστεί να τρέχεις στον οδοντίατρο τότε έχουμε κάποιες συμβουλές για σένα που σίγουρα θα εκτιμήσεις.

Πώς μπορείς να κάνεις φυσική λεύκανση δοντιών

Υπάρχουν κάποιες ρομαντικές ψυχές που πιστεύουν ότι μόνο με χαμόγελα μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Υπάρχουν κι από την άλλοι κάποιοι λιγότερο ρομαντικοί που θέλουν να αποκτήσουν ένα αστραφτερό και πάλλευκο χαμόγελο αλλά αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τον οδοντίατρο. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία κι αναζητάς μια αναζωογόνηση στο λευκό της οδοντοστοιχίας σου, τότε καλό θα ήταν να τσεκάρεις τους παρακάτω τρόπους φυσικής λεύκανσης δοντιών που σου προτείνουμε και –σημαντικότερο όλων- να χαμογελάς πιο συχνά γιατί σου πάει.

Σαν τις φράουλες δεν έχει

Δοκίμασε να βουρτσίσεις τα δόντια σου με μια πάστα από πολτοποιημένες φράουλες και σύντομα θα δεις διαφορά γιατί η όξινη σύνθεση του συγκεκριμένου φρούτου δρα ως ήπιος λευκαντικός παράγοντας.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει ιδιότητες λεύκανσης και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κηλίδων. Μπορείς να προσθέσεις  μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας σε λίγο νερό για να φτιάξεις μια πάστα και να τη χρησιμοποιήσεις ως οδοντόκρεμα.

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών. Βάλε μια κουταλιά λάδι από καρύδα στο στόμα σου και κράτησέ τη μέσα για πέντε λεπτά. Σύντομα θα δεις σημαντική βελτίωση.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο περιέχει οξικό οξύ, κάλιο και μαγνήσιο τα οποία έχουν έντονη αντιβακτηριδιακή δράση, διασπώντας παράλληλα την πλάκα. Επίσης χάρη στο όξινο pH του, το μηλόξυδο αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια σου, για αυτό καλό είναι τρίβεις λίγο από αυτό στα δόντια σου μέχρι να δεις διαφορά.

Πορτοκάλι

Το λευκό τμήμα της φλούδας του πορτοκαλιού περιέχει λιμονένιο, μια ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών. Για αυτό προσπάθησε να τρίψεις το εσωτερικό της φλούδας του πορτοκαλιού στα δόντια σου και πολύ σύντομα θα δεις διαφορά ως προς τη λευκότητά τους.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει μεγάλη περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να βοηθά στη θεραπεία της ουλίτιδας, ενώ παράλληλα έχει και αντιμικροβιακές κι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε μορφή σκόνης ωστόσο έχει λειαντικές ιδιότητες αφαιρώντας τους λεκέδες από τα δόντια σου, χαρίζοντάς τους μια φυσική λεύκανση.

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας βοηθά στην απορρόφηση των τανινών, των ενώσεων που βρίσκονται στα ροφήματα (καφές, τσάι) οι οποίες δημιουργούν λεκέδες στα δόντια. Χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο βουρτσίσματος μόνο μια ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v