Οινοποιεία της Πελοποννήσου για beach and wine

Την είδαμε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το ταίρι μας για αυτό και ξεχυθήκαμε σε υπέροχα οινοποιεία της Πελοποννήσου πριν τις βουτιές.

Οινοποιεία της Πελοποννήσου για beach and wine

Η Eurovision μπορεί να πέρασε όμως το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα’ αγόρι μου» συνεχίζει να κερδάει airplay αφού όπως και να το κάνουμε το καλοκαίρι είναι η εποχή του. Παρασυρμένοι λοιπόν από τη μελιστάλακτη φωνή της Μαρινέλλας είπαμε κι εμείς να το ζήσουμε οινικά και θαλασσινά για αυτό ξεκινήσαμε προς Πελοπόννησο, κάνοντας στάσεις σε εκλεκτά οινοποιεία. Πριν ή μετά αναλόγως τη διάθεση πάμε για βουτιές σε κοντινές παραλίες, γιατί τίποτα δεν πρέπει να λείψει από την εκδρομή μας.

Κτήμα Μανωλάκη- Κεχριές

Η οικογενειακή παράδοση καθορίζει το Οινοποιείο Μανωλάκη δίνοντας στα κρασιά του αυθεντικό χαρακτήρα. Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή βιολογικών κρασιών διατηρώντας την ιδιαιτερότητα τόσο στο άρωμα όσο φυσικά και στη γεύση της κάθε ποικιλίας.​ Το Οινοποιείο βρίσκεται στον Αγ. Βασίλειο Κορινθίας ο οποίος χαρακτηρίζεται από ήπιο μεσογειακό κλίμα, υγρό το χειμώνα, ξηρό το καλοκαίρι γεγονός που ευνοεί την ωρίμανση και τη γεύση του κρασιού. Αν μας ζητάς να επιλέξουμε δύο ετικέτες τότε θα σου μιλήσουμε για το Μοσχοφίλερο έναν λευκό οίνο με κυρίαρχες νύξεις λευκών λουλουδιών, κιτρολέμονο και λουκούμι τριαντάφυλλο. Απαλό στο στόμα με τραγανή οξύτητα και έντονη επίγευση. Σερβίρεται στους 9-10oC και το Cabernet Sauvignon με βαθύ ρουμπινί χρώμα κι αρώματα ώριμου φραγκοστάφυλου, κερασιού, κόκκινου πιπεριού, τομάτας με νότες κάρδαμου και γλυκόριζας. Πρόκειται για ένα ζωηρό κρασί με έντονη επίγευση το οποίο σερβίρεται στους 17-19oC.

Από εκεί σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκονται οι Κεχριές, οι οποίες είναι ξεκάθαρα μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κορινθίας. Βρίσκονται ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης κι έχουν χρυσαφένια άμμο και καθαρά νερά. Οι Κεχριές είναι και της οργάνωσης, αφού υπάρχουν  ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και του ελεύθερου ριλαξαρίσματος, αφού υπάρχει άπλετος χώρος για να απλώσεις την πετσετούλα σου στην άμμο.

Semeli- Λακαζέζα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Semeli Estate (@semeliestate)


Από το 1979, το κτήμα Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της χώρας με τους θαυμαστές του, να πολλαπλασιάζονται όσο περνούν τα χρόνια. Το ήπιο μεσογειακό κλίμα και το εξαιρετικό terroir, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών, συντελούν στην παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Elixir με κρυστάλλινο κιτρινόξανθο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις. Εδώ θα γευτείς μύτη ελκυστική και σαγηνευτική με ώριμα λευκόσαρκα φρούτα όπως αχλάδια «Comise» και εξωτικά φρούτα σε ανθώδη φόντο, με τη βιολέτα και το γιασεμί να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους. Αντίστοιχα το στόμα σφριγηλό, όμορφα δομημένο με την οξύτητα να εκφράζεται ευχάριστα μέσα από την παρουσία των εσπεριδοειδών αρωμάτων και οδηγεί τον ουρανίσκο σε μια ευχάριστη λιπαρή αίσθηση που ολοκληρώνεται με μακρά αρωματική επίγευση που σε κάνει να ξαναγεμίζεις αναπόφευκτα το ποτήρι. Εξαιρετικός κι ο Ροζέ Ορεινός Ήλιος με ζωηρό κερασοκόκκινο χρώμα. Έχει έντονη μύτη με αρώματα ώριμων, γλυκών φρούτων, φράουλας, κερασιού και σοκολάτας γάλακτος. Στο στόμα αφήνει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκύτητας, φρεσκάδα λόγω τονισμένης οξύτητας και πυκνά αρώματα κερασιών.

Σε κοντινή απόσταση θα βρεις την παραλία Λακαζέζα γνωστή και ως Μικρή Μυλοκοπή, καθότι βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην άλλη, τη μεγάλη. Η Λακαζέζα έχει κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο που φτάνει σχεδόν στο κύμα και λίγο κόσμο, γεγονός που σου επιτρέπει να τη ζήσεις ροβινσωνικά γιατί έτσι σου αρέσει.

Νέστωρ- Ελαία

Πάμε τώρα προς Μεσσηνία μεριά για να περιηγηθούμε στο οινοποιείο Νέστωρ. Το οινοποιείο βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, στον Πύργο Τριφυλίας και περιβάλλεται από αμπελώνες και ελαιώνες. Θα το βρεις βόρεια του κόλπου του Ναβαρίνου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αρχαίο ανάκτορο του βασιλιά Νέστωρα, σε μια περιοχή ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την Μεσσηνία. Εδώ πίνουμε και ξαναπίνουμε το Ροζέ Φιλέρι με απαλό χρώμα που συνδυάζει ρόδινες και κίτρινες αποχρώσεις με άρωμα και γεύση φρούτων με απαλές νότες ανθέων, βοτάνων και βασιλικού το οποίο σερβίρεται στους 10° C.

Εξαιρετικό και το Symbosia με λευκοκίτρινο απαλό χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Πίνοντάς το διακρίνεις ένα φινετσάτο άρωμα εσπεριδοειδών, με ισορροπημένη γεύση και επίγευση που διαρκεί, ενώ σερβίρεται στους 10° C – 12° C.

Στα 20 λεπτά οδήγησης με το αυτοκίνητο συναντάς την κοσμαγάπητη Ελαία με τα καθαρά και διάφανα νερά, πλάι σε ένα φουντωτό πευκοδάσος, δημιουργώντας ένα φυσικό σκηνικό το οποίο βάζει κάτω όσες καρτ ποστάλ είχες μαζέψει από τα προηγούμενα ταξίδια σου.

Kτήμα Μερκούρη- Σπιάντζα

Το Κτήμα Μερκούρη βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κορακοχώρι, κοντά στο Κατάκολο (2χλμ), τον Πύργο (12 (χλμ) και την Αρχαία Ολυμπία (32 χλμ) και κερδίζει τον επισκέπτη του χάρη κυρίως στο φυσικό του περιβάλλον. Η πανέμορφη πράσινη και γαλάζια φύση που το περιβάλλει, ο πλούτος της χλωρίδας και η ποικιλία της πανίδας (περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ζώων, όπως αλεπούδες, λαγούς, σκαντζόχοιρους, κουνάβια, οικόσιτα ζώα, και τα παγώνια που είναι οι αδιαμφισβήτητοι σταρ του χώρου) δημιουργούν ένα φανταστικό σχεδόν παραδεισένιο σκηνικό.

Εδώ πίνουμε τον κόκκινο Αυγουστιάτη με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες κακάο και ώριμου καρυδιού, ενώ στην επίγευση κυριαρχεί το βύσσινο αλλά και την Λευκή Καλλιστώ με αρώματα εσπεριδοειδών (κίτρου και φρέσκου λεμονιού). Η γεύση της είναι ζεστή και ισορροπημένη, με νότες αχλαδιού στην επίγευση, που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου.΄

Πέρα από την κοντινή επιλογή της παραλίας στο Κατάκολο (που απέχει 7 λεπτά με το αυτοκίνητο) σου προτείνουμε να κάνεις μια βουτιά στη Σπιάντζα (περί τα 20 λεπτά οδήγησης με το αυτοκίνητο). Πρόκειται για την απέραντη αφράτη αμμουδιά που εκτείνεται αμέσως έξω από το Κατάκολο, και για κάμποσα χιλιόμετρα, με πολλά ήσυχα beach bar στη σειρά να απλώνουν τις ξαπλώστρες τους στην άμμο, αλλά και εξίσου πολλά ελεύθερα σημεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v