Πήγαμε και φάγαμε τα πάντα στα Καλύβια – και ψάρι!

Το κρεατολάγνο χωριό της Αττικής έχει σούβλες, έχει μπιφτεκάρες, έχει όμως και θαλασσινά, αμέ! Πήγαμε, τα φάγαμε όλα και γυρίσαμε χορτάτοι.

Πήγαμε και φάγαμε τα πάντα στα Καλύβια – και ψάρι!

Για μετά το μπάνιο ή ως μονοήμερη απόδραση για εκλεκτά τσιμπούσια, τα Καλύβια Θορικού είναι ο απόλυτος προορισμός του καλοφαγά.

Επειδή τέτοιοι είμαστε κι εμείς, πήγαμε και φάγαμε στα καλύτερα και γυρίσαμε πιο χορτασμένοι από ποτέ.

ψαΡΑΚΙ

Πλατεία Ευαγγελιστρίας, τηλ: 2299049193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ψαΡΑΚΙ (@psa_raki)


Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να βρεις στα Καλύβια είναι μια ψαροταβέρνα. Το Ψαράκι αναδύει μυρωδιές από θαλασσινά και ψαρικά στα κάρβουνα που είναι κάπως αναπάντεχες για την περιοχή, όμως παίρνει (ψ)άριστα δέκα με τα εκλεκτά του πιάτα. Εδώ θα δοκιμάσεις δροσερή και μυρωδάτη καβουροσαλάτα, μαρινάτο γαύρο, κριθαράκι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού, με φρέσκα μύδια, χταποδάκι μαστιχωτό στα κάρβουνα, ψητό γεμιστό θράψαλο με σάλτσα μουστάρδας, σαρδέλα παντρεμένη, μπακαλιάρο τηγανιτό, και εξαιρετική σκορδαλιά. Ο λογαριασμός με ημίγλυκο κρασί της περιοχής, στα 20€ το άτομο.

Μεζεδοπωλείο Μάριος

28ης Οκτωβρίου 51 και Γκαρόν, Τηλ: 2299 047000

Η Μαρία και ο Μάριος ξέρουν από μεζέδες και η αυλή τους σε περιμένει για να απολαύσεις λαχταριστά πιάτα, καλομαγειρειμένα με μεράκι. Η μεζεδοκατανάλωση εδώ περιλαμβάνει μανιτάρια πλευρώτους ψητά με κρέμα βαλσάμικο, αυγά σαγανάκι με παστουρμά και τυρί, φέτα με μέλι και σουσάμι, ένα… τριολέ με σπανακοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, ζουμερό μοσχαρίσιο συκώτι, μπιφτεκάκια μοσχομυριστά, σαλάτα με χόρτα και φυσικά χεράτες πατάτες τηγανιτές σε ροδέλες. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί.

Μουρούζης

Β. Γεωργάκη 2, τηλ.: 2990 48371


Η ιστορία του Μουρούζη ξεκινά κάπου στη δεκαετία του 1920, όταν ο Δημήτριος Γκίκας ανοίγει το πρώτο μαγαζί στα Καλύβια, το οποίο και λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση. Έναν… αιώνα τώρα με το προσεγμένο, φιλικό περιβάλλον, με το άψογο σέρβις και την άριστη ποιότητα φαγητών, ο Μουρούζης παραμένει σταθερά αγαπημένος για κρεατοφαγία δίχως αύριο. Και αρνί σούβλας θα φας εδώ και γουρουνοπούλα και κεφαλάκι άμα λάχει. Η προβατίνα επίσης είναι must όπως κι η ζουμερότατη πανσέτα. Για πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20-25€ συνοδεία κρασιών και κρεατο-κεράσματος.

Χριστόφορος

Μιχ. Καλαβρυτινού 11, τηλ: 22990 48266

Ακόμα ένας θρύλος, που μαζεύει πιστούς από κάθε γωνιά της Αττικής οι οποίοι έρχονται για τάμα σε γιγαντιαία μπιφτέκια, μπριζόλες, κοντοσούβλια και χωριάτικα λουκάνικα. Ο Χριστόφορος σερβίρει χορταστικές μερίδες, οι οποίες συνοδεύονται από εξίσου χορταστικά ορεκτικά, όπως φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά, πατάτες τηγανιτές, βρασμένα χόρτα, κολοκυθάκια και τηγανόψωμο. Εδώ συν τοις άλλοις θα σε φιλέψουν και αρνάκι σούβλας- σκέτο λουκούμι, αν τύχει να πας τη στιγμή που το βγάζουν. Ο λογαριασμός στα 20-25€ άτομο με δικό τους κρασί.

Το Τρίγωνο

Αθηνών 36, τηλ: 2299 048540


Αγαπημένο στέκι κρεατοφάγων, αθηναίων και μη, το Τρίγωνο… τριτώνει το καλό της σχάρας στο χωριό των Καλυβιών. Εδώ οι σούβλες παίρνουν μπρος από νωρίς το πρωί, για να ξεσουβλίσουν ένα σωρό εκλεκτά καλούδια, όπως κοκορέτσι, κοντοσούβλι και αρνάκι ζουμερό. Εδώ βέβαια δεν έρχεσαι μόνο για τη σούβλα. Έρχεσαι και για τα ζουμερά παϊδάκια και για το αφράτο μπιφτέκι γίγας που θρέφει δύο άτομα. Πολλά ορεκτικά δε θα χρειαστείς, οι εξαιρετικές πατάτες τηγανιτές αρκούν. Λογαριασμός στα 20-25€ άτομο με δικό τους κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v