Ανακαλύπτοντας την Αθήνα με ένα ποδήλατο: 5 στάσεις

Είχαμε το όνειρό μας, το ποδήλατό μας και το πήραμε για βόλτα στα αθηναϊκά πέριξ, γιατί σαν τις ποδηλατάδες δεν έχει.

Ανακαλύπτοντας την Αθήνα με ένα ποδήλατο: 5 στάσεις

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς όταν ακούμε τη λέξη ποδήλατο, γυρνάμε πίσω στα παιδικά μας χρόνια, σκεπτόμενοι ατελείωτες ποδηλατάδες με μια παρέα που δεν χαμπάριαζε από δυσκολίες κι ονειρευόταν την επόμενη βόλτα. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια κι η generation z ίσως δεν ξέρει τον Κώστα Μακεδόνα, ωστόσο το ποδήλατο συνεχίζει να έχει φανατικούς υποστηρικτές οι οποίοι ξεπερνούν τους σκοπέλους που βάζει στον δρόμο τους ή όχι και τόσο φιλική ως προς αυτούς Αθήνα κι ας έχουν γίνει πολλά βελτιωτικά έργα βήμα από άκρη σε άκρη σε όλη την πρωτεύουσα.

Εμείς λοιπόν σε προσκαλούμε να πάρεις το ποδήλατό σου κι άμα λάχει και το όνειρό σου και να έρθεις να γνωρίσεις την Αθήνα μέσα από πολύ όμορφες διαδρομές.

Παραλιακή

Τεράστια απόσταση για βόλτα κατά μήκος της, και ένα από τα πιο ιδανικά σποτ για ποδηλασία, μιας και το πεζοδρόμιο είναι τεράστιο, αλλά υπάρχουν και πολλοί παράδρομοι. Μπορείς να πας με τον ηλεκτρικό μέχρι τον σταθμό του Φαλήρου, και μετά να απολαύσεις τα χιλιόμετρα που εκτείνονται ανάμεσα στην λεωφόρο Ποσειδώνος και το απέραντο γαλάζιο. Αν βρεθείς στης Παραλιακής τα μέρη θα συναντήσεις μπόλικους ποδηλάτες κι αντίστοιχα πολλούς δρομείς που έχουν κάνει κομμάτι της ζωής τους, τις εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια τους στη διαδρομή από την παραλία του Φλοίσβου και τον Μπάτη ως το Bolivar.

Στο ΚΠΣΙΝ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ΚΠΙΣΝ λειτουργούν 4 σταθμοί ελέγχου και σέρβις ποδηλάτων με τον βασικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα εργαλεία ελέγχου και επισκευής ποδηλάτων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς εύκολα και δωρεάν, ενώ αντίστοιχα μπορείς να νοικιάσεις ποδηλατάκι στην είσοδό του. Η ανοιχτωσιά του κι οι διακλαδωτές διαδρομές του, είναι πάντοτε μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσεις το ΚΠΣΙΝ.

Αεροπαγίτου αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δεν θα συμπεριλάβει την Αεροπαγίτου στους ομορφότερους δρόμους της πρωτεύουσας. Σκέφτεσαι λοιπόν καλύτερο μέρος για ποδηλατάδα. Όσο γυρνάς πετάλι συναντάς από τη μία το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και από την άλλη το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου κι από την άλλη το συγκλονιστικής ομορφιάς Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Ο πεζόδρομος που ξεκινά από την Βασιλίσσης Αμαλίας κοντά στην Πύλη του Ανδριανού και φτάνει μέχρι τον ξακουστό Λόφο του Φιλοπάππου όπου και θα συναντηθεί με την οδό Αποστόλου Παύλου, προσφέρεται για ορθοπεταλιές παντός καιρού κι εποχής αρκεί να μην ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Ζάππειο κι Εθνικός Κήπος

284 στρέμματα είναι σου λέει ο Κήπος του Ζαππείου Μεγάρου μαζί με τον Εθνικό, σχηματίζοντας από κοινού έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Οι ποδηλάτες του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, για αυτό κι αυξάνονται και πληθαίνουν οι κρανοφόροι που ξεπεταλιάζουν τα οχήματα τους, βολτάροντας σε Ζάππειο κι Εθνικό Κήπο. Αν μάλιστα έχεις και πιτσιρίκια είναι καλή ιδέα να τους μάθεις τα καθέκαστα σε ένα τέτοιο μέρος που συνδυάζει φύση κι άθληση μιας και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά από δαύτα στην Αθήνα.

Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη

Οι ποδηλάτες ξέρουν και να τους εμπιστεύεσαι. Για αυτό κι όταν σου πουν για βόλτα στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη, μην στραβομουτσουνιάσεις γιατί υπάρχει τεράστιος χώρος και πλήθος διαδρομών που μπορείς να ακολουθήσεις. Μπορείς να επιλέξεις ασφαλτοστρωμένες διαδρομές ή και χωμάτινες ανάλογα το mood και φυσικά τον καιρό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αμφότερες θα σε αποζημιώσουν και θα σε βοηθήσουν να ξεσκουριάσεις αν είσαι αρχάρι@.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v