Η καλύτερη προπόνηση για να χωρέσεις στο μαγιό… τελευταία στιγμή

Μπήκε ο Ιούνιος και τρέχεις να χάσεις πόντους; Μην αγχώνεσαι, προλαβαίνεις να τονώσεις το σώμα σου και να νιώσεις ευεξία.

Η καλύτερη προπόνηση για να χωρέσεις στο μαγιό… τελευταία στιγμή

Θες ένα γρήγορο και εύκολο πρόγραμμα για να ξεκινήσεις σιγά σιγά την προσπάθεια να χάσεις βάρος και να τονώσεις το κορμάκι σου;

Μην ψάχνεις πια αλλού αφού το ξέρεις ήδη, μην ψάχνεις πια αλλού εδώ είναι το ταξίδι για την γράμμωση σου φίλε και φίλη αναγνώστη.

Η Αναστασία Δημοπούλου, personal trainer /yoga instructor του Fly the Gap Training Studio στο Χαλάνδρι ετοίμασε για σένα ένα πρόγραμμα  χωρίς εξοπλισμό, που γίνεται οπουδήποτε, και μπορείς να το κάνεις  3-4 φορές την εβδομάδα μέχρι τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή και κατά την διάρκεια αυτών, δίπλα στην ακροθαλασσιά.

Το μόνο που θα χρειαστείς ένα χρονόμετρο, αφού κάθε άσκηση θα εκτελείται για 1 λεπτό. Το πρόγραμμα διαρκεί 8 λεπτά χωρίς τα διαλλείματα και μπορείς να επαναλάβεις τον κύκλο 3-5 φορές ανάλογα την όρεξη και το επίπεδο σου.

Θυμήσου να αναπνέεις βαθιά και με ρυθμό.

Καλή προπόνηση και καλές βουτιές!

Άσκηση 1: Bird dog hold

Από τετραποδική στήριξη ανασήκωσε αντίθετο χέρι με αντίθετο πόδι (δεξί χέρι-αριστερό πόδι) και κράτα για 1 λεπτό. Άλλαξε χέρι-πόδι και κράτα για άλλο 1 λεπτό.

Άσκηση 2: Knee push ups

Με λυγισμένα γόνατα στο έδαφος, τοποθέτησε τα χέρια σου δεξιά και αριστερά από τις πλευρές σου και χαμήλωσε τον κορμό σου μέχρι να λυγίσουν οι αγκώνες και το πηγούνι σου να πλησιάσει το έδαφος.

Άσκηση 3: Alt T -stabs rotation

Από θέση σανίδας, στηρίξου εναλλάξ σε κάθε χέρι, στρίβοντας τον κορμό δεξιά και αριστερά.

Άσκηση 4: Sit outs

Aπό θέση σανίδας φέρνουμε εναλλάξ τα κάθε πόδι τεντωμένο στην αντίθετη πλευρά εσωτερικά.

Άσκηση 5: Back extensions (dorsals)

Ξαπλώνουμε σε πρηνή θέση και με τα χέρια στην ευθεία των ώμων. Ανασηκώνουμε τον κορμό ελαφρά από το πάτωμα τραβώντας τα χέρια προς τα πίσω λυγισμένα.

Άσκηση 6: Alternate Jump Lunge

Από όρθια θέση χαμηλώνουμε τα πόδια σε δύο ορθές γωνίες και με μια ελαφριά αναπήδηση φέρνουμε το πίσω πόδι μπροστά. Επαναλαμβάνουμε διαδοχικά για 1 λεπτό.

Άσκηση 7: Skipping

Εκτελείς συνεχείς αναπηδήσεις σαν να κάνεις σχοινάκι. Για έξτρα δυσκολία μπορείς να βάλεις ένα σχοινάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v