Πως θα βρω το εκκαθαριστικό μου;

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το εκκαθαριστικό σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις είμαστε οι άνθρωποί σου.

Πως θα βρω το εκκαθαριστικό μου;

Είτε είσαι εργαζόμενος, είτε άνεργος, είτε συνταξιούχος βρε αδερφέ ένα εκκαθαριστικό θα σου χρειαστεί και καλό είναι να το έχεις εύκαιρο καθώς ανήκει στην κατηγορία των απαραίτητων εγγράφων που χρειάζεται ο καθένας που συνδιαλέγεται με τον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. Αν δεν έχεις την πολυτέλεια λογιστή, καλό είναι να μάθεις την διαδικασία εύρεσης κι έπειτα έκδοσής του ώστε να μην εξαρτάσαι από κανέναν μιας και είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη.

Δεν χρειάζεται άλλωστε ιδιαίτερη ψηφιακή κατάρτιση, αρκεί να ακολουθήσεις τα ακόλουθα βήματα, και θα είσαι μόλις λίγα κλικ μακριά από την έκδοση του εκκαθαριστικού σου σημειώματος.

Βήμα 1ο: Πληκτρολογείς τη διεύθυνση της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ (taxisnet) κι έπειτα επιλέγεις το το πλαίσιο που αναγράφει «Υπηρεσίες προς Πολίτες».

Βήμα 2ο: Κλικάρεις πάνω στον σύνδεσμό «Εισόδημα» και στη συνέχεια κι έπειτα πατάς τον σύνδεσμό «Δήλωση φορολογίας εισοδήματος ΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3)».

Βήμα 3ο: Πλέον θα ανοίξει στην οθόνη σου μια νέα σελίδα, μέσω της οποίας θα σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις τους κωδικούς που χρησιμοποιείς για τις εφαρμογές του taxis (Όνομα χρήστη και Κωδικό πρόσβασης) και κάνεις θριαμβευτική είσοδο. Αν δεν γνωρίζεις τους κωδικούς σου καλό είναι να επικοινωνήσεις με όποιον τους χρησιμοποίησε τελευταία φορά όταν προέκυψε ανάγκη.

Έπειτα θα εμφανιστεί ένας πίνακας, όπου στο πάνω μέρος του αναγράφεται το τρέχον οικονομικό έτος και παρακάτω τα έντυπα – δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.

Πέραν των προαναφερθέντων καταγράφεται επίσης η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε δήλωση (αν έχει υποβληθεί ή όχι). Στην περίπτωση που έχει υποβληθεί η δήλωση είναι ενεργοποιημένο το εικονίδιο για την εκτύπωση της, όπως αντίστοιχα και του εκκαθαριστικού.

Πλέον μπορείς να εκτυπώσεις τόσο το εκκαθαριστικό όσο και τη δήλωση παλαιότερου οικονομικού έτους επιλέγοντας από το αναδιπλούμενο μενού με τα έτη (εμφανίζονται τα έτη από το 2003 και μετά χαρακτηριστικά).

Είδες που ήταν εύκολο τελικά και τσάμπα γκρίνιαζες;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v