Πώς θα τρώω περισσότερα λαχανικά;

Ψάχνεις συνέχεια δικαιολογίες για να μη φας λαχανικά; Δες μερικές έξυπνες ιδέες για να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου.

Πώς θα τρώω περισσότερα λαχανικά;

Αν είσαι από εκείνους που τις βιταμίνες τις αγάπησαν, τα λαχανικά όμως που τις… φέρνουν τις μισείς, τότε σου έχουμε καλά νέα.

Δεν είναι ανάγκη να πιεστείς για να τα φας αν δεν σου αρέσουν. Υπάρχουν έξυπνοι και νόστιμοι τρόποι να τα ενσωματώσεις στο διαιτολόγιο σου.

Φτιάξε λαχταριστές σούπες λαχανικών

Οι σούπες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καταναλώσεις πολλές μερίδες λαχανικών ταυτόχρονα. Δες εδώ μια συνταγή, η οποία συνδυάζει κρεμμύδια, πατάτες, καρότα, λάχανο και ρόκα. 

Τι θα έλεγες για λαζάνια από… κολοκύθι;

Τα παραδοσιακά λαζάνια είναι ένα πιάτο με βάση τα ζυμαρικά που φτιάχνεται με στρώσεις από λαζάνια με σάλτσα, τυρί και κρέας. Είναι νόστιμο, αλλά πολύ πλούσιο σε υδατάνθρακες και δεν συνοδεύεται από λαχανικά. Η εναλλακτική; Λαζάνια από κολοκύθια, δες εδώ.Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β και βιταμίνης C, ενώ έχουν ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Βάλε λαχανικά στις σάλτσες

Η προσθήκη επιπλέον λαχανικών στις σάλτσες είναι ένας… ύπουλος τρόπος για να αυξήσεις την πρόσληψη λαχανικών, ειδικά αν έχεις παιδιά που δεν τους αρέσουν.

Όταν φτιάχνεις λοιπόν σάλτσα, πρόσθεσε μερικά λαχανικά και μυρωδικά της επιλογής σου στο μείγμα, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές και φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι.

Ο πουρές λαχανικών μπορεί επίσης να δημιουργήσει πλούσιες σάλτσες που μοιάζουν κάπως με την Alfredo. Σκέψου καρότα,  γλυκοπατάτες, γογγύλια, παντζάρια και σέλινο.

Φτιάξε ζύμη από μπρόκολο

Το κουνουπίδι είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορείς να το ψήσεις, να το κάνεις πουρέ, ακόμα και να το χρησιμοποιήσεις ως ζύμη για την πίτσα σου.

Η αντικατάσταση μιας κανονικής ζύμης πίτσας με βάση το αλεύρι, με μια κρούστα κουνουπιδιού είναι τόσο εύκολη όσο ο συνδυασμός ψιλοκομμένου και στραγγισμένου κουνουπιδιού με αυγά, αλεύρι αμυγδάλου και μερικά καρυκεύματα.

Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου εξτραδάκια, όπως φρέσκα λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και τυρί. Δες μια συνταγή εδώ

Και Smoothies

Τα Smoothies αποτελούν ένα σούπερ δροσιστικό πρωινό ή σνακ. Ειδικά τα πράσινα smoothies είναι ιδανικά για να… κρύψεις πολλά φυλλώδη λαχανικά σε ένα ρόφημα.

Τα φρέσκα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπορούν να μπουν σε ωραιότατο φρουτένιο smoothie, όπως σε αυτή τη συνταγή, η οποία συνδυάζει το σπανάκι με το πορτοκάλι. 

Μόλις 25 γραμμάρια σπανάκι περιέχουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ μιας ολόκληρης ημέρας και τη μισή συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Α. Η ίδια μερίδα από λαχανίδα (kale), παρέχει επίσης υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α, βιταμίνης C και πολλής βιταμίνης Κ.

Βάλ’τα στην ομελέτα

Οι ομελέτες είναι ένας εύκολος και ευέλικτος τρόπος για να προσθέσεις στα γεύματά σου λαχανικά. Επιπλέον, τα αυγά προσθέτουν επίσης πολλά καλά θρεπτικά συστατικά.

Βάλε μερικά χτυπημένα αυγά με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια διπλώστε τα γύρω από μια γέμιση με τυρί, γαλοπούλα, λαχανικά ή συνδυασμό των τριών.

Η πλειοψηφία των λαχανικών ταιριάζει γάντι στις ομελέτες: Το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, οι πιπεριές και οι ντομάτες είναι μερικές καλές επιλογές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v