Πώς θα ξεφουσκώσεις την κοιλιά σου σε 1 εβδομάδα

Θες επίπεδη κοιλιά; Νιώθεις φουσκωμένος και πρησμένος συνέχεια; Δες μερικά βήματα που θα βοηθήσουν.

Πώς θα ξεφουσκώσεις την κοιλιά σου σε 1 εβδομάδα

Η φουσκωμένη κοιλιά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Σίγουρα έχει να κάνει με το πόσο λίπος έχεις στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά μπορεί να εξαρτάται και από τις καθημερινές σου συνήθειες, ιδιαίτερα με τις τροφές που καταναλώνεις.

Δες πώς θα την ξεφουσκώσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αντιμετώπισε τις τροφικές δυσανεξίες

Ορισμένες τροφικές δυσανεξίες, όπως η δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη, μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική παραγωγή αερίων, φούσκωμα και άλλα πεπτικά συμπτώματα. Αν υποψιάζεσαι λοιπόν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν καταναλώνεις συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, απευθύνσου σε κάποιον ειδικό. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο να κρατάς αρχείο καταγραφής τροφίμων και συμπτωμάτων.

Τρίψε την κοιλιά σου

Κι όμως! Το απαλό μασάζ στην κοιλιά μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των μυών της γαστρεντερικής οδού, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην κίνηση των αερίων και των κοπράνων στο γαστρεντερικό σύστημά και ανακουφίζει από το φούσκωμα.

Πάρε μικρότερο πιάτο

Όταν τρως μεγάλες ποσότητες το σώμα εργάζεται σκληρά για να τις αφομοιώσει, κάτι που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις «γεμάτος» και φουσκωμένος. Δοκίμασε να τρως μικρότερα γεύματα σε πιο μικρά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή με τα σάκχαρα

Η μείωση της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει με αρκετούς τρόπους στο να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά. Πρώτον, σε μερικούς ανθρώπους η φρουκτόζη και η λακτόζη (δύο διαφορετικοί τύποι ζάχαρης) προκαλούν φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή και να εκμηδενίσει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα γλυκαντικά, σε μεγάλες ποσότητες. Ιδανικά λοιπόν, κάθε φορά που θες ένα γλυκό, φάε ένα φρούτο.

Περιόρισε το αλκοόλ

To αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την ποσότητα αερίων στο πεπτικό σύστημα, πρήζοντας την κοιλιά. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το πεπτικό σύστημα επιβραδύνεται έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να επεξεργαστεί το αλκοόλ. Έτσι το φαγητό που καταναλώνεις δεν μεταβολίζεται ή δεν διασπάται όπως πρέπει. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να επιδεινωθούν αν επιλέξεις αλκοολούχα ροφήματα με ζάχαρη.

Δοκίμασε πεπτικά ένζυμα

Υπάρχουν πολλά ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και να μειώσουν το πρήξιμο στην κοιλιά. Μίλα λοιπόν με τον διαιτολόγο σου σχετικά με το εάν η λήψη ενός από αυτά μπορεί να βοηθήσει: άλφα-γαλακτοσιδάση, λακτάση, ξυλανάση, κυτταρινάση, αμυλάση, πρωτεάση και λιπάση.

Και προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι «καλά» βακτήρια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να διασπά τα τρόφιμα, αποτρέποντας τα γαστρεντερικά προβλήματα που μπορούν να σε εμποδίσουν από το να έχεις επίπεδη κοιλιά. Θα τα βρεις στο γιαούρτι, το κεφίρ, και στο κίμτσι.

Ασκήσου

Πέρα από το να σε κάνει χτίσεις μυς και να κάψεις θερμίδες μειώνοντας το ποσοστό λίπους, η σωματική άσκηση βοηθά επίσης στην τόνωση των μυών του πεπτικού συστήματος, για την αποκατάσταση της δυσκοιλιότητας και τη μείωση του φουσκώματος.

Φτιάξε τη στάση σου

Αν ισιώσεις τη θέση σου, η κοιλιά σου θα φαίνεται πιο επίπεδη. Όταν η στάση σου είναι καλή, αυτόματα επιστρατεύεις και τονώνεις τους μυς της κοιλιάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v