Συνοικιακά βιβλιοπωλεία για να πάρεις τα βιβλία του καλοκαιριού

Αν ψάχνεις τα ιδανικά μέρη για να αγοράσεις τα βιβλία του φετινού καλοκαιριού τότε είμαστε οι άνθρωποί σου.

Συνοικιακά βιβλιοπωλεία για να πάρεις τα βιβλία του καλοκαιριού

Τα χαλιά ξεστρώθηκαν κι ο υδράργυρος ολοένα και ανεβαίνει αφού βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την ημερομηνιακή έναρξη του καλοκαιριού. Όπως καταλαβαίνεις έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την παραλία και το πολύωρο λιάσιμο σε ξαπλώστρες πλάι στο κύμα. Εκεί με ένα βιβλίο ανά χείρας θα περάσουμε και το φετινό καλοκαίρι κι αν δεν ξέρεις τι να διαβάσεις εμείς είμαστε εδώ να σε στείλουμε σούμπιτ@ σε ένα από τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία και να δεις το φως το αληθινό. Σου φτιάξαμε και λίστα για να έχεις να πορεύεσαι ανάλογα.

Το Λεξικοπωλείο

Στασινού 13, Παγκράτι, τηλ.:21 0723 1201

Με όνομα ταιριαστό κι εμπνευσμένο το Λεξικοπωλείο, γεμίζει με βιβλία τις βιβλιοθήκες μας εδώ κι αρκετά χρόνια. Στα ράφια του θα βρεις χιλιάδες τίτλους τόσο ελληνικούς όσο και ξενόγλωσσους που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν τα αναγνωστικά σου γούστα. Το φιλικότατο προσωπικό είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει αν ψάχνεις για κάποιο δωράκι, βγάζοντάς σε σίγουρα ασπροπρόσωπο.

BookTalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802520

To Βοοktalks είναι το απόλυτο βιβλιοφιλικό στέκι. Θες να βρεις όλους τους αγαπημένους νέους αλλά και παλαιότερους τίτλους που ψάχνει εναγωνίως η βιβλιοθήκη σου; Εδώ μπορείς. Θες μήπως πάλι να πιείς το καφεδάκι σου απολαμβάνοντας τον χαλαρωτικό, cozy και σούπερ άνετο χώρο του; Φυσικά και μπορείς. Αν τώρα σε πάρει το βράδι, υπάρχουν οι απαραίτητες μπυρίτσες και κρασάκια για να συνεχίσεις την ανάγνωση των βιβλίων που αγαπάς. Μάλλον κατάλαβες γιατί αγαπάμε ιδιαίτερα το Booktalks λοιπόν.

4 Books and More

Ν. Πλαστήρα 35, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5313811

Σχετικά πρόσφατη βιβλιοφιλική άφιξη στο Αιγάλεω, το 4 Books and More θα μπορέσεις να βρεις το κατάλληλο βιβλίο για κάθε δυνατή περίσταση. Μικρούλι και γλυκύτατο, έχει μπόλικους τίτλους από τους οποίους να διαλέξεις το επόμενο ανάγνωσμα ή ένα δωράκι στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πολύ αναλυτικό κι ενδιαφέρον είναι και το site του βιβλιοπωλείου το οποίο ευελπιστούμε να μακροημερεύσει χαρίζοντάς μας εξαιρετικές αναγνωστικές στιγμές. https://4booksandmore.gr/

Αμόνι

Ανταίου 2, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα τηλ.:694 711 8748

Για περισσότερα από 20 χρόνια η κολεκτίβα που βρίσκεται πίσω από το Αμόνι στα Άνω Πετράλωνα έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αμέτρητων βιβλιόφιλων που στηρίζουν τις εκδηλώσεις, τα μπαζάρ, τις εκθέσεις και τις παρουσιάσεις βιβλίων που γίνονται στα πέριξ του χώρου.

Πριν λίγο καιρό μια ανάρτηση από το Αμόνι, έγινε viral μιας και μιλούσε για τον αγώνα του βιβλιοπωλείου να συνεχίσει να στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Στα 22 χρόνια λειτουργίας του, το βιβλιοπωλείο και η ομάδα του έχουν χαράξει ένα έργο τεράστιο σε σχέση με το μέγεθος του κι ευελπιστούμε να συνεχίσει την πορεία του.

Red N Noir

Δροσοπούλου 52, Κυψέλη, τηλ.: 21 1182 7447

Είναι άραγε βιβλιοπωλείο; Είναι καφέ; Είναι μπαρ; Είναι χώρος εκδηλώσεων και παρουσιάσεων βιβλίων; Το Red N Noir διευκρινίζει: Είναι όλα τα παραπάνω. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ορισμό του ανεξάρτητου συνοικιακού βιβλιοπωλείου, που δεν άργησε να γίνει αναγνωστικό στέκι για τους Αθηναίους. Φοιτητές, συγγραφείς ηθοποιοί και καλλιτέχνες βρήκαν στο Red n Noir ένα βιβλιοστέκι που στεγάζει ανεξάρτητες, νουάρ, underground και λοιπές δυσεύρετες κυκλοφορίες.

Το Red n Noir έχει χτίσει με τα χρόνια ένα πιστό κοινό που στηρίζει κάθε ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει όπως το Comics and Beer Festival που πρέπει να επισκεφθείς.

Λεμόνι

Ηρακλειδών 22, Θησείο, τηλ.: 21 0345 1390

Το Λεμόνι στο Θησείο είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα βιβλιοπωλεία που έχει γράψει χιλιόμετρα στο άθλημα αφού μετρά περισσότερα από 25 συναπτά έτη στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Πάντοτε ενημερωμένο και με μια δεδηλωμένη αφοσίωση στο καλό βιβλίο αλλά και στους νέους Έλληνες συγγραφείς το Λεμόνι μοιάζει ιδανική λύση για τα καλοκαιρινά σου αναγνώσματα. Συνδύασε την επόμενη βόλτα σου στην περιοχή με μια βιβλιοπερατζάδα από το Λεμόνι κι είναι σίγουρο ότι δεν θα φύγεις με άδεια χέρια.

Zatopek

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1735 1013

Το Zatopek στην Καλλιθέα είναι ένα από τα πιο όμορφα αθηναϊκά book café και παρότι άνοιξε πολύ πρόσφατα, μετρά ήδη πολλούς βιβλιόφιλους θαμώνες. O χώρος του είναι γεμάτος –τι άλλο;- βιβλιοθήκες κι αμέτρητους τίτλους από την πιο πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή. Με έμφαση στο καλό βιβλίο, το Zatopek απέκτησε γρήγορα το δικό του φανατικό κοινό και μια επίσκεψη στα μέρη του είναι αρκετή για να καταλάβεις τους λόγους που συνέβη αυτό.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v