5 MVP της φετινής ΑΕΚ που σήκωσε όλα τα τρόπαια

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ έκανε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια και εμείς ξεχωρίσαμε 5 MVP της ομάδας που έφερε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Αγία Σοφιά.

5 MVP της φετινής ΑΕΚ που σήκωσε όλα τα τρόπαια

Η σεζόν 2022-2023 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των Αεκτζήδων, Η ομάδα τους έκανε πράγματα και θαύματα, ενώ επέστρεψε στο ποδοσφαιρικό της σπίτι στα Νέα Φιλαδέλφεια που λέγανε κι οι παλιοί, μετά από 19 χρόνια προσφυγιάς για τον δικέφαλο αετό. Πλέον κάθε Κυριακή είναι γιορτή μέσα κι έξω από την Αγιά Σοφιά, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με χιλιάδες φιλάθλους της να παραληρούν για τα κατορθώματα των ποδοσφαιριστών της. Φέτος οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν πρωτάθλημα και κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια κι εμείς με μεγάλη δυσκολία ξεδιαλέξαμε τους 5 MVP της Αεκάρας.

Λιβάι Γκαρσία

Το κοντέρ του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ο οποίος φέτος οργίασε στις αντίπαλες περιοχές όπου κι αν αγωνίστηκε έγραψε συνολικά 18 γκολ και 6 ασίστ . Η έμπνευση του Ματίας Αλμέιδα να του αλλάξει θέση κι από περιφερειακό επιθετικό να τον βάλει στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης της ΑΕΚ ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους, που η ΑΕΚ κατέκτησε δύο τρόπαια. Η τρομερή ταχυδυναμική του, το απίστευτο άλμα του κι οι τεχνικές του ικανότητες στο ένας με έναν μετέτρεψαν τον Γκαρσία στον φόβο και τρόμο των αντιπάλων αμυντικών

Σέρχιο Αραούχο

Ο αγαπημένος της κιτρινόμαυρης εξέδρας ήταν ο αρχηγός της φετινής ΑΕΚ, μετά την απόφαση του Πέτρου Μάνταλου να μην φορέσει το περιβραχιόνιο. Ο Αλμέιδα του έδωσε έναν νέο ρόλο στο γήπεδο, παίρνοντάς τον από την κορυφή της επίθεσης και αναθέτοντάς του μια μπαλαντέρ θέση μέσα στο γήπεδο μπροστά από τα αμυντικά χαφ. Ο Αραούχο δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει, να παλεύει, να κόβει, να ντριμπλάρει, να κάνει 30μετρες κατεβασιές κι ό,τι άλλο χρειαζόταν η ομάδα του, για να πάρει τα ματς. Έδωσε 9 ασίστ και σκόραρε 7 φορές με το γκολ μέσα στην Τούμπα για τον αγώνα των πλέι οφ να είναι ίσως το πιο σημαντικό που πέτυχε φέτος.

Εχσάν Χατζισαφί

Ο Ιρανός αριστερός μπακ, είχε γίνει αντικείμενο χλεύης παλαιότερα από διάφορους καφενειακούς αναλυτές που μονολογούσαν «ότι δεν πάει πουθενά η ΑΕΚ με τον Χατζησαφι». Φέτος ο Χατζησαφί πήρα τα κλειδιά του βασικού σπίτι του κι απέδειξε μέσα στο γήπεδο πως πρέπει να παίζεται η θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το κοντέρ του έγραψε αμέτρητα χιλιόμετρα, εξαιρετικές σέντρες κι ιδιοφυείς εμπνεύσεις με την μπάλα στα πόδια με την ΑΕΚ να σπεύδει να του ανανεώσει το συμβόλαιο πριν τελειώσει η σεζόν για άλλα δύο χρόνια.

Ορμπελίν Πινέδα

Ο διεθνής Μεξικανός έγινε μέσα σε λίγα ματς η νέα καψούρα των φιλάθλων της ΑΕΚ που είδαν στο πρόσωπό έναν ακόμη ηγέτη που ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Γρήγορος δυνατός, φοβερός ντριμπλέρ και με έφεση στο γκολ ο Πινέδα μάτωσε αρκετές φορές τα αντίπαλα δίχτυα, με γκολ σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς κι έγινε σύνθημα για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Όλοι οι Αεκτζήδες ανυπομονούν για την ανανέωση της συνεργασίας του βασικότατου αυτού γραναζιού της κιτρινόμαυρης ενδεκάδας με την ομάδα τους, αφού ο δανεισμός του από τη Θέλτα λήγει το καλοκαίρι.

Ματίας Αλμέιδα

Όταν ερχόταν πέρσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμείδα κανείς δεν περίμενε ότι έναν χρόνο μετά θα έκανε την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων –που είχε μείνει εκτός Ευρώπης- νταμπλούχα κι όλον τον αντικειμενικό φίλαθλο κόσμο να παραδέχεται πως έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Μάστερ της τακτικής και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο ο Αργεντίνος προπονητής έδεσε αμέσως με την ομάδα κι εμφύσησε νοοτροπία πρωταθλητή σε όλους τους παίκτες του. Με υποδειγματική διαχείριση του ρόστερ και της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών του, παρουσίασε σύγχρονο ταχυδυναμικό ποδόσφαιρο, ασκώντας τεράστια πίεση στον αντίπαλο και δικαίως θεωρείται ο απόλυτος αναμορφωτής και αδιαφιλονίκος MVP των κιτρινόμαυρων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v