Τα καλύτερα μαγειρευτά σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα

Μας έπιασε λιγούρα για μουσακά και λαχανοντολμάδες και πήγαμε προς Νότια μεριά για να ανακαλύψουμε τι μαγειρευτά βγάζουν.

Τα καλύτερα μαγειρευτά σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα

Θάλασσα, αεράκι, γεμιστά. Τα Νότια Προάστια ξέρουν από μοντέρνα εστιατόρια και ψαροταβέρνες, όμως τι γίνεται στο κομμάτι των μαγειρευτών;

Πού βρίσκουμε εξαιρετικούς λαχανοντολμάδες και ζουμερό παστίτσιο; Μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα;

Δες παρακάτω μερικές από τις καλύτερες «κατσαρολίσιες» διευθύνσεις σε Γλυφάδα, Βάρη και Βούλα.

Γιουβετσάκια

Ιθώμης 20 και Μορέως, Γλυφάδα, τηλ: 2109648081

Ένα «καλοφαγάδικο» ταΐζει από το 1995 τους γλυφαδιώτες – και όχι μόνο – με μαμαδίσια κουζίνα και πιάτα σαν στο σπίτι τους. Στα Γιουβετσάκια μαγειρεύουν με ό,τι βρουν στην εποχική αγορά και από τον κατάλογό τους ξεπηδούν σπιτικές νοστιμιές όπως γιουβέτσι, φασολάδα, λακέρδα, μπακαλιάρος σκορδαλιά, κόκορας κοκκινιστός, μοσχάρι κοκκινιστό στο πήλινο και ξακουστοί λαχανοντολμάδες. Αν θες και ψητά της ώρας έχει, αν και δεν θα έρθεις για αυτά εδώ. Η σταβλίσια μπριζόλα Νάξου είναι ωραιότατη, το ίδιο και τα χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές. Ωραία και τα ορεκτικά τους, όπως τα τηγανιτά κολοκυθάκια σε στικς και η τυροκαυτερή. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα, τηλ: 2108985996

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Προκομένες (@prokomenes)

Σε έναν χώρο με ρετρό αναφορές στα παντοπωλεία του χθες και αρώματα Ελλάδας, οι «Προκομένες» τιμούν τον τίτλο τους και σερβίρουν πατροπαράδοτα μαγειρευτά και κάποια μοντέρνα πιάτα.  Κατσαρόλες και ταψιά βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα τους και περιέχουν κάθε λογής μαμαδίσιες νοστιμιές, όπως κεφτέδες από μοσχαρίσιο κιμά με βασιλικό και φρέσκια ντομάτα, μοσχαράκι λεμονάτο, κόκορας κρασάτος, φασολάκια με πατάτες και φρέσκια ντομάτα, σπανακόρυζο με άνηθο, λεμόνι και ελαιόλαδο, αγκινάρες λεμονάτες α λα πολίτα, μουσακάς και παστίτσιο. Κάνουν και ντελίβερι. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.

Mama's Γεύση

Λευκωσίας 29, Γλυφάδα, τηλ.:21 0964 7440

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mama’s γευση (@mama_s_geusi)

Μαγειρεύει καθημερινά με τις πιο αγνές πρώτες ύλες πιάτα που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις από μεσημέρια στο σπίτι με την οικογένεια. Από λαχταριστά ορεκτικά, λαδερά ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά και κρεατικά, το Mama's Γεύση αποτελεί σταθερή αξία για νοστιμότατα μαγειρευτά στον χώρο του ή σε ντελίβερι. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα όπως ιμάμ μπαϊλντί, χταπόδι με φάβα, φρικασέ, κοτόπουλο του αγρότη, παπουτσάκια, λαχανοντολμάδες, αγγινάρες α λα πολίτα και μοσχάρι παστιτσάδα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί μεταξύ 13-15 κατ’ άτομο.

Το Τέντζερο

Πλαστήρα 12, Βούλα, τηλ: 21 0899 3152

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Loukas Andreadakis (@loukas_andreadakis)

Κύλησε το Τέντζερο και βρήκε το... στομάχι μας. Σταματημένο σε άλλες εποχές, αυτό το ήρεμο, παραδοσιακό μαγειρείο βασίζεται στην ποιότητα και την νοστιμιά, έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που ορκίζονται στους γίγαντες πλακί του μαγειρεμένους σε πήλινο – και όχι μόνο. Εδώ θα δοκιμάσεις κάθε λογής πιάτα ημέρας, φτιαγμένα με μεράκι, όπως παλιά. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, τις μελιτζάνες παπουτσάκια, τα γεμιστά με ντομάτα, κολοκύθι και πιπεριά, τα κανελόνια φούρνου με κιμά, αλλά και την σερραϊκή κιμαδόπιτα. Ο λογαριασμός κάπου στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Το Μεσημεριανό

Πανός 7, Βάρη, τηλ: 21 0895 7777

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by To Mesimeriano (@to_mesimeriano)

Όνομα και… γεύμα, το Μεσημεριανό ετοιμάζει καθημερινά στα ταψιά του πληθώρα μαγειρευτών για τα μεσημεριανά σου γεύματα, σπιτικά και πεντανόστιμα, σε χορταστικές μερίδες. Κάθε μέρα βγάζει και διαφορετικά πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία, γι’ αυτό πιάσε τραπεζάκι έξω και απόλαυσε νοστιμιές όπως μοσχαράκι λεμονάτο, μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνες παπουτσάκια, γεμιστά με ρύζι (ντομάτα και πιπεριά), σπανάκι ογκρατέν, αλλά και διάφορα ψητά της ώρας, όπως μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, κοτόπουλο φιλέτο, μπιφτέκι γαλοπούλας και μπιφτέκι μοσχαρίσιο. Ωραία και τα ορεκτικά του, με σταθερή αξία το τζατζίκι και το σαγανάκι σχάρας. Λογαριασμός στα 18-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v