5 διευθύνσεις στην Αθήνα για να δεις το σουβλάκι αλλιώς

Από μανιτάρι μέχρι καλαμάρι, πέντε αθηναϊκά στέκια κάνουν γευστικές αλχημείες και μας συστήνουν το σουβλάκι αλλιώς.

5 διευθύνσεις στην Αθήνα για να δεις το σουβλάκι αλλιώς

Καλή και άγια και η παράδοση, είναι όμως μερικές φορές που θέλεις να πειραματιστείς και να εκπλήξεις γευστικά τον ουρανίσκο σου, που μπορεί να βαριέται βρε αδερφέ τα ίδια και τα ίδια. Για εκείνες τις φορές, σου βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις σε Αθήνα, Πειραιά και πέριξ.

Cookoomela Grill 
Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, τηλ: 2111822343

Το πρώτο vegan σουβλατζίδικο της πόλης, δίδαξε τους Αθηναίους πως το σουβλάκι όχι μόνο τρώγεται και αλλιώς, αλλά είναι και πεντανόστιμο, αρκεί να φτιάχνεται με φαντασία και μεράκι. Αν είσαι από τους τελευταίους που δεν έχουν πάει ακόμα, δοκίμασε οπωσδήποτε την Κόκκινη Πίτα τους, με γύρο μανιταριών από αγαρικά μανιτάρια, μανιτάρια Portobello και πλευρώτους, αβοκάντο, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές, και θα μας θυμηθείς. Εξαιρετικό είναι και το κεμπάπ γιαουρτλού με σουτζουκάκια από φακή, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, φυτικό τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, πολύχρωμη σαλάτα και πατάτες τηγανητές. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 3,50€.

Hoocut
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 9, τηλ.: 21 0324 0026 (και δύο ακόμα διευθύνσεις σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη)

Σουβλάκι με καλαμάρι έχεις φάει; Στο Hoocut θα φας… και θα ερωτευτείς με την πρώτη μπουκιά. Τυλίγεται σε φρεσκοψημένη πίτα μαζί με ταραμοσαλάτα, καυτερή σάλτσα, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μάραθο και πάπρικα, και κολάζει ακόμα και ορκισμένους κρεατοφάγους σαν κι ελόγου μας. Πέρα από το καλαμάρι, που εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε αθηναϊκό θρύλο, άλλες ιδιαίτερες σουβλακο-προτάσεις που θα βρεις εδώ είναι τα χειροποίητα ντολμαδάκια σε πίτα με τζατζίκι, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και άνηθο, και η παραδοσιακή πίτα προβατίνα με τζατζίκι, πικάντικη σάλτσα, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και πάπρικα. Οι τιμές των τυλιχτών ξεκινούν από 3,20€.

Pita Bar 
Μάρκου Μπότσαρη 2-4, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9951 000 και Αγίου Αλεξάνδρου 39, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802 801

Τυροφάγοι μας, εδώ είστε. Στα δύο Pita Bar σε Ηλιούπολη και Παλαιό Φάληρο, τιμούν τους cheese lovers της πόλης όπως τους αξίζει, με ένα τυλιχτό τυριών που περιλαμβάνει gouda, φέτα, παρμεζάνα, ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια –διαλέγεις σως και αν θέλεις, προσθέτεις και χαλούμι ή Κατίκι Δομοκού. Υπάρχει επίσης και τυλιχτό αλλαντικών, με ζαμπόν, μορταδέλα, γαλοπούλα, σαλάμι μπύρας και gouda, στο οποίο επίσης θα επιλέξεις τη σως και τα έξτρα υλικά που θέλεις. Μια δοκιμή αξίζει, τέλος, και η πίτα με το λουκάνικο Μυκόνου, στην οποία προσθέτεις αν θέλεις πρωτότυπα υλικά όπως τηγανητό αυγό, παρμεζάνα, ελιές, κόκκινη σάλτσα, σος ροκφόρ ή honey mustard. Οι τιμές τους ξεκινούν από 3,10€.

Dirty Gourmet 
Λεωφ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106890046

Κέρδισε τις καρδιές Χαλανδριωτών και μη με το που άνοιξε, χάρη στις ιδιαίτερες προτάσεις του που περιλαμβάνουν πίτα με κεμπάπ πρόβατο στη βέργα, το οποίο τυλίγεται με γιαούρτι και πολίτικη σάλτσα ντομάτας, και πίτα με μπιφτέκι γαλοπούλας με βρώμη, που συνδυάζεται αριστουργηματικά με σως κάρι-μέλι, καρότο και ντομάτα. Δυνατά παίζει και ο γύρος μανιταριών, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις τις τρομερές χειροποίητες σως –μαγιονέζα τρούφας και τζατζίκι αβοκάντο, λέμε και κλαίμε. Οι τιμές για τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,50€.

Street Souvlaki
Κολοκοτρώνη 30, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0325 3939 και Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, τηλ.: 210 4170 866

Καλομαθαίνει εδώ και χρόνια τους Πειραιώτες, πλέον και τους Αθηναίους, με μια γιγαντιαία σουβλακο-λίστα που ξεκινά από τα παραδοσιακά, και φτάνει σε… ό,τι σουβλάκι βάλει ο νους σου. Πίτα με αρνί; Με κολοκυθοκεφτέδες και νηστίσιμη μαγιονέζα; Με κεμπάπ θαλασσινών φτιαγμένο από χταπόδι και θράψαλο; Με φαλάφελ; Με μανιτάρια; Με λουκάνικο χωριάτικο και πράσο; Με χαλούμι; Με σουτζούκι αρμένικο; Ό,τι και αν σκεφτείς το έχουν, και αν δεν μας πιστεύεις να και ο κατάλογος. https://www.streetsouvlaki.gr/el/phone-order-head.html Οι τιμές ξεκινούν από 3,20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v