Γίνεται να πάμε Ύδρα χωρίς να ξοδέψουμε ένα μηνιάτικο;

Πανάκριβα ακτοπλοϊκά, πανάκριβη διαμονή. Ή μήπως όχι; Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι και σου παρουσιάζουμε την Ύδρα… όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Γίνεται να πάμε Ύδρα χωρίς να ξοδέψουμε ένα μηνιάτικο;

Είναι δίπλα μας, είναι πανέμορφη κάθε εποχή του χρόνου, είναι τέλεια για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σου… και είναι ακριβή. Αυτά είναι τα βασικά που ξέρει κάθε Αθηναίος για την Ύδρα. Πόσο ακριβή είναι, όμως, το «ακριβή»; Και πώς θα γίνει να ανακηρύξουμε τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα στην Ύδρα βασικό και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, ακόμα και για όσους αμειβόμαστε με τον βασικό μισθό; Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι και ευπειθώς αναφέρουμε.

Ο βραχνάς των ακτοπλοϊκών

Ναι, το ξέρουμε, είναι εξωφρενικό το ότι για να πας και να έρθεις από τον Πειραιά στην Ύδρα θέλεις 72€, για ένα ταξίδι που διαρκεί δύο ώρες στο πήγαινε κι άλλες δύο στο έλα. Ποιος είπε όμως ότι πρέπει ντε και καλά να φύγεις από τον Πειραιά; Παίρνεις το αυτοκίνητο, πας μέχρι την Ερμιόνη (σε περίπου δυόμιση ώρες, και 16€ το άτομο για βενζίνες και διόδια αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο, 10€ αν είστε τρεις και πάει λέγοντας) και από εκεί περνάς απέναντι σε 25 λεπτά, με 23€ πήγαινε-έλα.

Με το φαγητό τι γίνεται;

Εντάξει, αστακομακαρονάδες δεν θα φας. Και το φρέσκο ψάρι, κράτα το για όταν γυρίσεις στην Αθήνα, που το έχουμε σε λογικότερες τιμές.

Ωστόσο, σε ταβερνάκια όπως η Ξερή Ελιά θα φας πεντανόστιμα μαγειρευτά χωρίς να πληρώσεις περισσότερα από 15-17€ το άτομο. Το δε Παραδοσιακό φτιάχνει φανταστικούς μεζέδες σαν το κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα ή τα χοιρινά φιλετάκια μεθυσμένα με κρασί, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20€ το άτομο με κρασί. Και στην Όστρια θα φας φρέσκα θαλασσινά σαν το καλαμάρι στο τηγάνι που είναι το απόλυτο best seller τους, και δεν θα πληρώσεις παραπάνω από 20€ το άτομο με ουζάκι.

Και βέβαια, αν θέλεις να τη βγάλεις ακόμα οικονομικότερα, υπάρχουν πάντα τα τραπεζάκια του ξακουστού και κοσμαγάπητου σουβλατζίδικου του νησιού, And Onion, για πιτόγυρα με 3€ μέχρι τελικής πτώσης.

Όλα καλά κι ωραία, αλλά τα δωμάτια σίγουρα θα είναι πανάκριβα

Όχι όλα. Δες ας πούμε τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Ηλέκτρα, ένα 5λεπτο με τα πόδια από το λιμάνι, που είναι δροσερά και νησιώτικα και προσεγμένα στην τελευταία τους λεπτομέρεια, και κοστίζουν μόλις 45€ το δίκλινο. 

Συμπαθέστατα είναι και τα δωμάτια της Pension Erofili, γύρω από μια εσωτερική, λουλουδιασμένη αυλή (από 71€ το δίκλινο) ενώ στο Andrea Pension θα βρεις λιτά αλλά πεντακάθαρα δωμάτια που ξεκινούν από 55€ το δίκλινο. Τέλος, ο Ξενώνας Μπότσης προσφέρει ευρύχωρα, απολύτως νησιώτικα δωμάτια με μπαλκονάκια στα 76€ το δίκλινο για τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v