Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στην Ύδρα

Θέλεις φρέσκο ψαράκι με θέα θάλασσα; Θες σπιτικά μαγειρευτά; Θέλεις γκουρμεδιές αξιώσεων; Όλα στην Ύδρα θα τα βρεις.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στην Ύδρα

Από γραφικά ταβερνάκια που μετρούν την Ιστορία τους σε αιώνες μέχρι γαστρονομικές διευθύνσεις πολλών αστέρων, στην Ύδρα το δύσκολο θα είναι να διαλέξεις πού θα πρωτοφάς. Σου συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας διευθύνσεις σε μια μικρή αλλά περιεκτική λίστα, για να βοηθήσουμε λιγάκι την κατάσταση.

Μαρίνα
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Rod Feldtmann | Google Maps

Ιστορικό ταβερνάκι στον Βλυχό, απλώνει τραπέζια πλάι στην θάλασσα και βλέπει ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Η Μαρίνα είναι ξακουστή για τα μαγειρευτά της (μην χάσεις σε καμία περίπτωση τον μουσακά, τα γεμιστά και τα σμυρνέικα σουτζουκάκια) σερβίρει όμως και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αν προτιμάς. Απέχει μια ωραία μισάωρη βόλτα με τα πόδια από το λιμάνι της Ύδρας, ή αν βαριέσαι να περπατάς έρχεσαι και με θαλάσσιο ταξί. Για μαγειρευτά και παρελκόμενα θα υπολογίσεις γύρω στα 20-25€ το άτομο, αν πας για θαλασσινά γύρω στα 30€.

Γιασεμί
Στον χάρτη εδώ 

Σε ένα ήσυχο δρομάκι στην άκρη της πόλης, το Γιασεμί πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2019, και έγινε απευθείας συνώνυμο του καλού κρέατος στο νησί. Εδώ θα φας άπαιχτη γουρουνοπούλα με τραγανή κρούστα, κατσικάκι που λιώνει στο στόμα, γιγάντια σταβλίσια μπριζόλα άψογα ψημένη, και κοκορέτσι αν είμαι μερακλής. Με κρασί από μια μικρή αλλά θαυματουργή λίστα, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 30€ το άτομο.

Κρυφό Λιμάνι
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Lior Sinay | Google Maps

Οι ντόπιοι θα σου το συστήσουν και ως Καπετάν Ανδρέα, από το όνομα του πρώτου ιδιοκτήτη του (σήμερα συνεχίζει ο γιος του) που άνοιξε εδώ το ταβερνάκι του το μακρινό 1986. Σε μια παραδοσιακή υδραίικη αυλή, με μια φουντωτή λεμονιά στη μέση, θα δοκιμάσεις φοβερά μαγειρευτά σαν το αρνάκι αυγολέμονο, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το καλαμαροπίλαφο και την ψαρόσουπα που καίει καρδιές. Έχει και ψητά της ώρας, και κάποια θαλασσινά επίσης, αλλά το κλου του είναι ασυζητητί τα μαγειρευτά, για τα οποία μαζί με ορεκτικά και κρασάκια ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Ψαροπούλα
Στον χάρτη εδώ 

Στην ταράτσα ενός υδραίικου αρχοντικού, με μοναδική θέα στο λιμάνι, συνεχίζει την παράδοση μιας από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες του νησιού –που λειτουργούσε από το 1911 ως το 2013 σε άλλο χώρο. Εδώ σουξέ έχουν τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά στον κατάλογο θα βρεις ό,τι τραβά η όρεξή σου: Από τα θρυλικά μαγειρευτά της κυρίας Τούλας, διαφορετικά ανάλογα την ημέρα και την διάθεση, μέχρι καλοψημένα κρεατικά σαν τα αρνίσια παϊδάκια με σως λαδολέμονο και θυμάρι, ή το ψαρονέφρι με χαλούμι και λιαστή ντομάτα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30€ περίπου το άτομο, με ούζο ή κρασί.

Téchnē
Στον χάρτη εδώ 

Μοναδική θέα στην θάλασσα από μια υπερυψωμένη, πλακόστρωτη αυλή και αξέχαστη δημιουργική κουζίνα υπόσχεται το εστιατόριο που άνοιξε το 2016 ο σεφ Γιάννης Μιχαλόπουλος. Εδώ θα δοκιμάσεις δημιουργίες σαν το αρνί ταλιάτα με τραχανά, μελιτζάνα, λαχανίδα και φέτα, το λαβράκι με σπανακόρυζο, φασολάκια και φινόκιο, το καρέ μαύρου χοίρου με σιγομαγειρεμένα μάγουλα, νιόκι, μανιτάρια και παλαιωμένη γραβιέρα, και το χταπόδι σχάρας με ρεβυθάδα, κουρκουμά και τσορίθο. Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 50€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Ξερή Ελιά
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Sofia Ch | Google Maps

Ξακουστή και κοσμαγάπητη ταβέρνα στην οποία είχε αφιερώσει τραγούδι ο Leonard Cohen –που ως γνωστόν περνούσε πολλά καλοκαίρια του στο νησί– με ιστορία που κοντεύει τους δύο αιώνες. Απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο κάτω από τις μουριές που της προσφέρουν την απολαυστική σκιά τους, και σερβίρει σπιτικά μαγειρευτά σαν τον μουσακά, το ιμάμ και το στιφάδο, ωραία ψητά της ώρας (στα οπωσδήποτε το μπιφτέκι) αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με το κιλό (στα 55€ η τσιπούρα, στα 70€ φαγκριά, σαργοί και συναγρίδες) συν μια συγκλονιστική ψαρόσουπα η συνταγή της οποίας κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό. Λογαριασμός, αν κινηθείς στεριανά, στα 25€ περίπου το άτομο με κρασί.

Παραδοσιακό
Στον χάρτη εδώ 

Σε ένα γραφικό σοκάκι στην καρδιά της πόλης, το Παραδοσιακό μαγεύει τα πλήθη που συρρέουν στα τραπεζάκια του με φανταστικούς μεζέδες σαν το καπαράτο κοτόπουλο, ή εκείνο με λιαστή ντομάτα και εστραγκόν, το γεμιστό καλαμάρι, τις γαρίδες σαγανάκι, το υδραίικο χταποδάκι, το κατσικίσιο τυρί με περγαμόντο, και τα πολύ πρωτότυπα πιτάκια θαλασσινών. Πολύ καλή και η γαριδομακαρονάδα, όπως και το ριζότο με καλαμάρι σε μελάνι σουπιάς. Συνοδεύεις φυσικά με ουζάκια, και υπολογίζεις από 25€ ως 35€ το άτομο, αναλόγως αν θα επιλέξεις στεριά ή θάλασσα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v