5 βιβλία που θα σε κάνουν να… ανάψεις

Έχεις όρεξη να διαβάσεις κάτι σέξι/ πιπεράτο/ αναστατωτικό; Έχουμε πέντε προτάσεις μεταφρασμένης λογοτεχνίας που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

5 βιβλία που θα σε κάνουν να… ανάψεις

Αν έχεις διαβάσει έστω ένα βιβλίο τρόμου στη ζωή σου, ξέρεις ότι μπορεί να γίνει περίπου 234 φορές πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε αντίστοιχη ταινία. Θα σου πούμε εδώ ένα μυστικό: Αυτό ισχύει και με την ερωτική λογοτεχνία. Όχι με την έννοια του τρόμου. Με την άλλη. Κι αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε πέντε βιβλιοπροτάσεις που μπορούν να το αποδείξουν.

Δες και τις προηγούμενες προτάσεις μας, εδώ - Μήπως να δώσεις μια ευκαιρία στην erotica; 

Twisted hate της Ana Huang
Εκδόσεις Κλειδάριθμος 

Το Twisted Hate είναι το τρίτο αυτοτελές βιβλίο της σούπερ χοτ σειράς Twisted, μπορεί όμως να διαβαστεί και αυτόνομα. Πρόκειται για μια σύγχρονη, τολμηρή και προκλητική ερωτική ιστορία, που κάνει χαμό εκτός συνόρων.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όμορφος, υπερόπτης και µε καριέρα µεγαλογιατρού στα σκαριά, ο Τζος Τσεν δεν έχει συναντήσει ακόμη την κοπέλα που θα αντισταθεί στη γοητεία του – µε εξαίρεση την Τζουλς Άµπροουζ. Η όμορφη κοκκινομάλλα τού έσπαγε τα νεύρα από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, κι όμως τη σκέφτεται ασταμάτητα, όσο καμιά άλλη γυναίκα στη ζωή του. Όταν τα εχθρικά τους συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι δυο τους περνούν μια παθιασμένη νύχτα, ο Τζος προτείνει µια λύση που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την Τζουλς μια για πάντα: να είναι… εχθροί µε προνόμια, ακολουθώντας τους εξής απλούς κανόνες: Όχι ζήλιες. Όχι δεσµεύσεις. Και κυρίως, όχι έρωτες. Περισσότερα εδώ.

Φίλα με καυτά της Gena Showalter
Εκδόσεις Χάρλενικ 

Άκου τώρα εδώ τι γίνεται: Ο εκατομμυριούχος δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών Λίνκολν Γουέστ έχει σκοτεινό και τραγικό παρελθόν. Περιζήτητος εργένης, ζει με χρονοδιάγραμμα κι ακολουθεί έναν αυστηρό κανόνα: μια σχέση κάθε χρόνο, διάρκειας όχι περισσότερο από δύο μηνών. Προσδοκίες; Καμία. Όταν εγκατέλειψε την πρωτεύουσα για μια μικρή κωμόπολη, ήλπιζε να αποδράσει από τις αναμνήσεις του - ώσπου μια καλλονή με περίσσιο θράσος ανασύρει θαμμένα από χρόνια συναισθήματα.

Ένα μεταμελημένο κορίτσι με ξέφρενο παρελθόν, η Τζέσι Κέι Ντίλον, έχει πάρει απόφαση να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο. Αλλά η έλξη αγάπης-μίσους που υπάρχει ανάμεσα σ' εκείνη και τον Γουέστ είναι ακατανίκητη. Δεν μπορούν να βρίσκονται ο ένας κοντά στον άλλον χωρίς να βγάλουν τα ρούχα τους. Το τελευταίο που της χρειάζεται είναι να γίνει το πασατέμπο του για το επόμενο δίμηνο. Άραγε θα κάνει εξαίρεση για χάρη της; Γιατί, όπως όλα τα πρώην κακά κορίτσια, ξέρει ότι οι κανόνες είναι για να καταπατούνται.

Ο όρκος του ζυγού της Mia Sheridan
Εκδόσεις Διόπτρα 

Η δημοφιλέστατη σε όλο τον κόσμο για τις σέξι ιστορίες της Mia Sheridan (αν διαβάζεις και στα αγγλικά ρίξε μια ματιά σε αυτό το γκρουπ, και μας ευχαριστείς αργότερα) υπογράφει ένα ακόμα μυθιστόρημα της σειράς Αστερισμοί, η υπόθεση του οποίου έχει ως εξής:

Η Κίρα Νταλέρ βρίσκεται σε απόγνωση. Με λίγα χρήματα και ακόμα λιγότερες επιλογές, η έξυπνη και δραστήρια νεαρή κοπέλα πρέπει να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της. Γνωστή για τη γενναιοδωρία της και την παρορμητική φύση της, επινοεί ένα σχέδιο επιβίωσης. Ίσως το πιο εξωφρενικό από όλα.

Ο Γκρέισον Χόθορν έχει αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του. Ορισμένα εμπόδια στη ζωή είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Και η προδοσία είναι ένα από αυτά. Με περιορισμένους πόρους, ο Γκρέισον προσπαθεί να αναστήσει τον αποτυχημένο οικογενειακό αμπελώνα. Άλλωστε, το έχει ορκιστεί στον εαυτό του. Μέχρι που μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο γραφείο του με μια παράξενη, απροσδόκητη πρόταση. Είναι αδύνατον να της αρνηθεί.

Ό,τι ξεκινάει ως επιχειρηματική συμφωνία εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο ανάμεσα στην προκλητική και ανεξάρτητη Κίρα και στον άπληστο Γκρέισον, που θέλει περισσότερα για τον εαυτό του. Και καθώς τα θέλω τους συγκρούονται και η έλξη ανάμεσά τους είναι αναπόφευκτη, θα συνειδητοποιήσουν ότι το παρελθόν τούς καταδιώκει. Και σίγουρα το ψέμα και η απάτη δεν οδηγούν σε ένα ευτυχισμένο τέλος.

Άγρια απόλαυση της Gena Showalter
Εκδόσεις Bell 

Αν ο συνδυασμός ερωτικής λογοτεχνίας και fantasy σου φαίνεται ενδιαφέρουσα ιδέα, σου έχουμε μια σειρά 13 ολόκληρων βιβλίων που θα αγαπήσεις. Στην Άγρια Απόλαυση, το τρίτο της σειράς Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου, που διαβάζεται και αυτόνομα, η υπόθεση έχει ως εξής:

Ο Ρέγιες κουβαλάει στους ώμους του μια φρικτή καταδίκη. Κυριευμένος από το δαίμονα του πόνου, δεν έχει το δικαίωμα να νιώθει απόλαυση. Όμως, ποθεί μια θνητή γυναίκα, την Ντανίκα Φορντ… Τη θέλει πιο πολύ κι από τη ζωή του, και για να την αποκτήσει είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα –ακόμη και να τα βάλει με τους θεούς. Η Ντανίκα είναι κυνηγημένη. Εδώ και μήνες κρύβεται από τους `Αρχοντες του Κάτω Κόσμου, τους αθάνατους πολεμιστές που δε θα ησυχάσουν αν δεν καταστρέψουν εκείνη και την οικογένειά της. Τα όνειρά της, όμως, στοιχειώνει ο Ρέγιες, ο πολεμιστής που το καυτό του άγγιγμα δεν μπορεί να ξεχάσει. Αλλά το σμίξιμό τους μπορεί να σημάνει το θάνατο για όλους όσους αγαπούν και οι δύο.

Αντι-ζυστίν του Ρεστίφ ντε λα Μπρετόν
Εκδόσεις Μεταίχμιο 

Και πάμε τώρα σε κάτι εντελώς, μα εντελώς διαφορετικό: Μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης, εμπνευσμένη από τις σεξουαλικές περιπέτειες του ίδιου του συγγραφέα της, η Αντι-Ζυστίν γράφτηκε τον 18ο αιώνα, σε αντιδιαστολή προς την περίφημη Ζυστίν του Mαρκήσιου ντε Σαντ, τον οποίο ο Ρεστίφ ντε λα Μπρετόν απεχθανόταν βαθιά. Χαριτωμένο, αθυρόστομο και αναίσχυντο, το αφήγημα δίνει το μέτρο της ελευθεριότητας της εποχής των γάλλων λιμπερτίνων, που σκανδάλισαν τον λογοτεχνικό 18ο αιώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v