Στον Πειραιά ξέρουν από τυλιχτά

Βγήκαμε σουβλακότσαρκα στον Πειραιά και δεν το μετανιώσαμε στιγμή αφού δοκιμάσαμε τα καλύτερα τυλιχτά της πόλης.

Στον Πειραιά ξέρουν από τυλιχτά

Καλή η ασιατική κουζίνα, καλές κι οι έθνικ νοστιμιές που αυξάνονται και πληθύνονται στην πρωτεύουσα. Καλές οι ταβερνίτσες, καλές κι οι γαστρονομικές εκπλήξεις που κρύβουν τα μενού γκουρμέ εστιατορίων στην πόλη, αλλά κάπου εδώ πρέπει να ομολογήσουμε για άλλη μια φορά ότι σαν τον εθνικό φαγητοθησαυρό της χώρας, δηλαδή το σουβλάκι δεν έχει. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι ένα τυλιχτό την ημέρα, την πείνα κάνει πέρα για αυτό πήγαμε μια βόλτα στη σουβλακολάγνα γειτονιά του Πειραιά ώστε να δοκιμάσουμε τα καλύτερα τυλιχτά του λιμανιού της καρδιάς μας.

Καράμπαμπας

Αγίου Δημητρίου 15, τηλ.: 21 1406 3975

Στα νοητά σύνορα Πειραιά και Δράτσας (όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τη Δραπετσώνα οι ντόπιοι) θα συναντήσεις τον θρυλικό Καράμπαμπα που η ιστορία του ξεκινά το πολύ μακρινό 1943. Όπως καταλαβαίνεις επιβάλλεται να κάνεις μια στάση εκείθε μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά πειραιώτικα σουβλατζίδικα. Μην περιμένεις πολλές επιλογές, μιας και το μότο του μαγαζιού είναι λίγα και πολύ καλά. Καλαμάκια χοιρινά, καλαμάκια από μπούτι κοτόπουλου και μπιφτέκια για μερακλήδες σε τυλιχτά που ξεκινούν από 3€ και σε τούμπανες πίτες γίγας για όσους αντέχουν.

Καράμπελας

Πύλης 51, τηλ.: 21 0411 2622

Από τον Καράμπαμπα πάμε τώρα στον Καράμπελα, ο οποίος κουβαλά μια σουβλακο-ιστορία σχεδόν 50 ετών. Οι φανατικοί Ολυμπιακοί θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, αφού οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με άπειρα αναμνηστικά του συλλόγου αλλά κι οι αλλόθρησκοι οπαδοί θα ορκιστούν αιώνια πίστη στα καλαμάκια κοτόπουλο, που είναι από τα καλύτερα που θα γευτείς ποτέ σου. Από κοντά κι ο γύρος που είναι το έτερο σήμα κατατεθέν του καταστήματος κι έχει στείλει μπόλικους διατροφολόγους στο ταμείο ανεργίας. Από εμάς είναι μεγάλο ναι.

Θανάσης

Πλ. Καρπάθου 3, τηλ.: 21 0418 3738

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην σουβλακοπλάτη του ο Θανάσης στην Καλλίπολη είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του τυλιχτού που τον τιμούν δεόντως από όταν ξεκίνησε μέχρι και σήμερα. Οι επιλογές πολλές, μα κάθε μια εξ αυτών πεντανόστιμη και με φανατικούς υποστηρικτές. Άλλοι θα σου πουν για το ζουμερό και πικάντικο κεμπάπ του, άλλοι θα σου εξομολογηθούν τον έρωτά τους για τον μερακλήδικο γύρο χοιρινό κι άλλοι για τα καλοψημένα καλαμάκια (κοτόπουλο και χοιρινό). Άπαντες θα συμφωνήσουν ωστόσο πως τα θεόρατα τυλιχτά του χορταίνουν κάθε πεινασμένο που θα περάσει τις σουβλακοπύλες του Θανάση.

Ελλαδικόν

Σωτήρος Διός 50, τηλ.: 21 0417 7012

Πάμε τώρα προς Πασαλιμάνι μεριά για να συναντήσουμε το εκλεκτό κοψιδοστέκι που ακούει στο όνομα Ελλαδικόν. Εδώ οι κρεατοφάγοι θα βρουν την υγειά τους, αφού υπάρχουν άπειρες καλοψημένες επιλογές για να φάνε του σκασμού. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα τυλιχτά του καταλόγου που ετοιμάζονται με μεράκι και μαστοριά κι ενθουσιάζουν ανυποψίαστους ουρανίσκους. Πέρα από τις κλασικές επιλογές (καλαμάκια, γύρος, μπιφτέκι, κεμπάπ) πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στην πίτα ψαρονέφρι και στην πίτα κοντοσούβλι κοτόπουλο, κι είναι βέβαιο ότι θα μας θυμηθείς και θα μας ευχαριστείς δεόντως. Οι πίτες ξεκινούν από τα 2,80€.

Τάκα Τάκα

Τσαμαδού 66, 21 0413 6951

Αν βρεθείς στο κέντρο του Πειραιά και θες ένα τούμπανο τυλιχτό στο Τάκα Τάκα μην διστάσεις να μπεις στο ομώνυμο σουβλακοπωλείο καθώς είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσεις και με το παραπάνω. Όσο οι γύροι σουβλογυρνούν και τα καλαμάκια καλοψήνονται εσύ έχεις λίγο χρόνο για να αποφασίσεις τι θα βάλεις στο τυλιχτό, αφού υπάρχουν κι οι εξαιρετικές επιλογές του χειροποίητου κοτομπέικον αλλά και του χωριάτικου λουκάνικου. Οι vegan της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού πέρα από το οικολογικό τυλιχτό υπάρχει κι ο λατρεμένος κολοκυθοκεφτές σε πίτα που αξίζει να δοκιμάσεις. Οι πίτες ξεκινούν από 3€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v