Σχεδίασε από τώρα τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Των φρονίμων τα παιδιά πολύ πριν διακοπάρουν κλείνουν εισιτήρια και διαμονή για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και πολύ καλά κάνουν.

Σχεδίασε από τώρα τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τώρα που ζήσαμε και τη φετινή Πασχαλιά ένα πράγμα μόνο γυρνάει στο μυαλό των περισσοτέρων. Οι καλοκαιρινές διακοπές. Ναι ανήκουμε κι εμείς στην ευγενή κάστα των ανθρώπων που μετράνε μέρες μέχρι το καλοκαίρι αφού ήδη ονειρευόμαστε δαντελωτά ακρογιάλια, βουτιές σε διάφανα καταγάλανα νερά και πολύχρωμες κοκτεϊλάρες. Επειδή ωστόσο οι τιμές έχουν πάρει φόρα, ανηφόρα κι οι προβλέψεις μας προϊδεάζουν πως θα βουλιάξουν οι πιο χοτ καλοκαιρινοί προορισμοί αποφασίσαμε να δούμε με ψυχραιμία το θέμα των καλοκαιρινών διακοπών. Τα βάλαμε κάτω κι είδαμε πως θα γλιτώσουμε χρόνο χρήμα αλλά και το άγχος της τελευταίας στιγμής αν κλείσουμε εγκαίρως τα καθέκαστα για τέσσερις προορισμούς που λατρεύουμε.

Κύθνος

Αγαπημένη και πολύ κοντινή Κυκλάδα (1 ώρα και σαράντα λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου με το one way εισιτήριο να κοστίζει 16€), η Κύθνος μοιάζει ιδανική επιλογή για τα μπάνια του λαού κάθε καλοκαίρι, όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της. Βουτιές θες; Η σούπερ σταρ του νησιού Κολώνα, η Επισκοπή, τα Φλαμπούρια κι υπέροχη παραλία της Μεγάλης Άμμου – με το ολόλευκο εκκλησάκι της Παναγιάς Κανάλας να κλέβει τις εντυπώσεις-  θα σε μαγέψουν με τα τιρκουάζ νερά τους. Αν πάλι δεν σε νοιάζουν μόνοι οι βουτιές η Κύθνος θα σε αποζημιώσει με την φυσική ομορφιά της, τα ξακουστά πλακόστρωτα σοκάκια της, τις λουλουδιασμένες γωνιές της και τις μυρωδιές που ξεπηδάνε από τα γραφικά ταβερνάκια της.

Η πεντάμορφη Χώρα της θα σου κλέψει την καρδούλα αφού είναι μια από τις ωραιότερες των Κυκλάδων, ενώ οι παραθαλάσσιες βόλτες θα μπουν στην κορυφή του φωτογραφικού άλμπουμ της χρονιάς. Στα sos της εκδρομής στην Κύθνο είναι φυσικά και μια βόλτα στη Δρυοπίδα, τα μικροσκοπικά καλντερίμια της οποίας ελίσσονται ανάμεσα σε κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια στολισμένα από φουντωτές μπουκαμβίλιες, δημιουργώντας ένα σκηνικό που δύσκολα θα ξεχάσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Σχετικά με τη διαμονή σου το Oneiro Rooms σου προσφέρει ένα τρίκλινο δωμάτιο με όλες τις ανέσεις με κάθε διανυκτέρευση να κοστίζει περί τα 68€.

Χανιά

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Εκείνοι που λατρεύουν τα Χανιά κι εκείνοι που δεν έχουν επισκεφτεί την πόλη της Κρήτης για να την ερωτευτούν κι αυτοί. Αν θες να είσαι ιπτάμενος και τζέντλεμαν υπολόγισε 67€ για μια one-way πτήση με τη Sky-Express ενώ αν είσαι θαλασσόλυκος αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ακτοπλοϊκά κοστίζουν 80€ μετ’ επιστροφής ανά επιβάτη και 158€ μετ’ επιστροφής για το αυτοκίνητο.

Η ενετική ομορφιά, το ηλιοβασίλεμα πίσω απ’ τον φάρο, τα καλντερίμια που ευωδιάζουν από τα ανθισμένα γιασεμιά και τα κρητικά μεζεδάκια που ξεφουρνίζουν τα ταβερνάκια ενώ τα ποτήρια μας γεμίζουν με ρακές είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που πάντοτε θα ξανά-ταξιδεύουμε στα Χανιά.

Το πανέμορφο λιμάνι, η φανταστική θέα από τον προφήτη Ηλία, η αγέρωχη κι άκρως γοητευτική παλιά πόλη, οι κοσμοπολίτικες γωνιές, οι ολοζώντανες πιάτσες γεμάτες κόσμο που αυτοφωτογραφίζεται και τα φολκλόρ μαγαζάκια συμπληρώνουν ένα νησιώτικο σκηνικό που ξέφυγε από κάποιον πίνακα ταλαντούχου ζωγράφου.

Oι παραλίες εντός κι εκτός πόλης είναι έρωτας με τον Μπάλο, τη Γραμβούσα, το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα και το Κεδρόδασος να μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως για την αιώνια αγαπημένη μας. Αν θες κάπου να μείνεις τότε το Hotel Posidonio είναι μια εξαιρετική επιλογή στην παλιά πόλη με το δίκλινο να κοστίζει 70€ ανά βράδυ και το πρωινό να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. 

Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι άλλη μια αιώνια αγαπημένη μας νησιωτοπούλα που ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Και ποιός/ά θα μπορούσε να μας αδικήσει βέβαια σκεπτόμενος/η την αξιοζήλευτη αρχιτεκτονική προίκα της γεμάτη υπέροχα νεοκλασικά, παρεΐστικα ταβερνάκια, αλλά και μοντέρνα café για να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό κάθε μέρα; Αν δεν ζήλεψες αρκετά τότε άσε μας να σου μιλήσουμε και για τις ινσταγκραμικές βόλτες στην Ερμούπολη από το λιμάνι στα στενά της δημοτικής αγοράς, από τους αρχοντικούς δρόμους με τα εμπορικά καταστήματα ως τα ξακουστά σοκάκια της με τα υπέροχα νεοκλασικά.

Λιγότερο από τέσσερις ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά το one way ακτοπλοϊκό εισιτήριο κοστίζει 36,50€ ενώ για το αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής υπολόγισε περί τα 205€. Αφού τελειώσεις τα διαδικαστικά με τα εισιτήρια, ετοίμασε λίστα με τα συριανά best of από τα οποία δεν γίνεται να λείπουν τα λουκούμια, τα γραφικά Βαπόρια, η ανάβαση στην Άνω Σύρο που θα σου αποκαλύψει μια συγκλονιστική θέα, το σουλάτσο στην Ντελαγκράτσια κι οι βουτιές στις Αγαθωπές, στο Κίνι και στον Γαλησσά.

Τα Oasis Rooms στον Γαλησσά είναι μια εξαιρετική επιλογή με 50€ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο.

Αμοργός

Αν μας διαβάζεις ξέρεις ότι δεν χάνουμε ευκαιρία να στείλουμε το ετήσιο ερωτικό μας γράμμα στην Αμοργό. Όλοι οι θαλάσσιοι δρόμοι από το λιμάνι του Πειραιά οδηγούν στην Αιγιάλη με το οne way ακτοπλοϊκό εισιτήριο να κοστίζει 42€ κατ’ άτομο ενώ αν θες να πάρεις και το αυτοκίνητο μαζί σου θα χρειαστεί να υπολογίσεις ακόμη 225€ μετ’ επιστροφής. Tα γράψαμε και πιο πάνω ότι η Αμοργός είναι μια λατρεμένη κατηγορία από μόνη της. Μια φορά σαν πας και αγναντέψεις το απέραντο γαλάζιο άλλωστε είναι αρκετή για να ορκιστείς αιώνια πίστη στην Αμοργό και κάθε χρόνο να «κατασκηνώνεις» εκείθε.

Στα σος της επίσκεψής σου στο νησί είναι φυσικά η Αμοργιανή Χώρα, μιας και πρόκειται για την ομορφότερη των Κυκλάδων κι ίσως ολόκληρου του Αιγαίου. Στενά, λιθόκτιστα καλντερίμια της ελίσσονται ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπίτια με μπλε και πράσινα παραθυρόφυλλα, στη σκιά ενός κάστρου του 13ου αιώνα. Το λαξεμένο στον βράχο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα από τα Θολάρια, θα μονοπωλήσουν το φωτογραφικό σου ενδιαφέρον, πριν περάσουμε στις λατρεμένες παραλίες της Αγίας Άννας, του Μούρου, της Καλοταρίτισσας και του Αγίου Παύλου. Μαζί με την φυσική ομορφιά της Αμοργού πάει πακέτο κι η ενυπάρχουσα ατμόσφαιρα σε κάθε σεργιάνι και βόλτα σου στο νησί που αποπνέει μια ανεξήγητη ζωογόνα δύναμη ελευθερίας που δεν περιγράφεται με λέξεις. Πιες και μια ψημένη ρακή στην υγειά μας και ραντεβού του χρόνου πάλι εκεί.

Το Art Studios στoν Λαγκαδά είναι μια πολύ καλή και Value for money επιλογή διαμονής με το δίκλινο να κοστίζει 56€ τη βραδιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v