Πού θα φας λαχταριστό burger σε Εξάρχεια και Κολωνάκι;

Στα Εξάρχεια αλλά και στο Κολωνάκι, τα μπιφτεκόψωμα μοσχοβολούν και μας βάζουν σε πειρασμό για ανελέητα street τσιμπούσια.

Πού θα φας λαχταριστό burger σε Εξάρχεια και Κολωνάκι;

Πώς το θες το burger σου; Απλό, τίμιο, με μπιφτεκάκι και τα απολύτως απαραίτητα για να το απολαύσεις στα όρθια; Θες να είναι ολίγον τι πιο ψαγμένο, με σιγομαγειρεμένο pulled beef; Θες ιδιαίτερες σάλτσες;

Όλα θα τα βρεις σε δύο γειτονικές… γειτονιές, Εξάρχεια και Κολωνάκι, όπου τα burger είναι κολασμένα.

Guerilla Chef Burgers

Σολωμού 33, Εξάρχεια, τηλ: 21 3028 7944

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια σε αυτό street food μαγαζί σε μια γωνία της Σολωμού και η γεύση έχει τον πρώτο λόγο. Λίγα πλαστικά καφάσια στο πεζοδρόμιο ίσα ίσα για να κάτσεις, λίγες επιλογές στον κατάλογο, όμως τόση μα τόση νοστιμιά σε δύο μόλις burger. Ναι, καλά διάβασες, ο κατάλογος του Guerilla δεν έχει πολλούς κωδικούς προϊόντων, και δεν θα χρειαστεί κιόλας, μιας και τα μπιφτεκόψωμα που ετοιμάζει η ομάδα του Fahd Kassem είναι υπέροχα μέσα στην απλότητά τους. Εδώ θα βρεις ένα απλό cheese με τυρί, πίκλα, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα μόλις στα 3€ και ένα double cheese με διπλό μπιφτέκι, και όλα τα παραπάνω. Στο μενού υπάρχουν επίσης Coca Cola, νεράκι και craft ελληνικές μπίρες που αλλάζουν συχνά, μόλις στα 4-5€.  Καλού κακού πριν πας πάρ’ τους ένα τηλέφωνο τα Σαββατοκύριακα γιατί ξεπουλάνε γρήγορα. Ούτε πατάτες;

Talking Breads

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, τηλ: 21 1183 9731

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Talking Breads (@talkingbreads.athens)

«Burning down the house» γράφει το κόκκινο νέον αυτού του εξαρχειώτικου στρηφουντάδικου, με ευθεία αναφορά στους Talking Heads και προσφέρει μια πληθωρική γκάμα από λαχταριστά burger και σάντουιτς που θα σε κάνουν να αναστενάξεις σε κάθε μπουκιά. Πιάσε θέση στα σταντ και δοκίμασε στα όρθια το νοστιμότατο cheeseburger, με αφράτο ψωμάκι μπριός, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, cheddar, ντομάτα, iceberg, πίκλες και Talking breads σως, το λαχταριστό Bacon mushroom melt με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, διπλό cheddar, μανιτάρια, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και Talking breads σως  και το Satay σάντουιτς, με ψωμάκι βουτύρου χειροποίητο με χοιρινό ξεψαχνισμένο, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σως Satay. Τιμές στα 6,40€ για ένα cheeseburger, χωρίς πατάτες.

Smash’n Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ: 210 724 9802

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smash’n Bun (@smashnbun)

Ξεκινάμε με λίγη θεωρία: Το smashed burger είναι το μπιφτέκι που όταν πατάει πάνω στην καυτή πλάκα για να ψηθεί, πατικώνεται με πρέσα  κι έτσι γίνεται τραγανό απ’ έξω, ενώ μέσα μένει ζουμερό. Συνεχίζουμε στην πράξη: Το απολαμβάνεις στην τελειότητά του στο μπεργκεράδικο του Κολωνακίου, μέσα από επιλογές όπως το Teddy’s Classic (με potato bun, iceberg, ντομάτα, βιολογικό τσένταρ, πίκλες και SNB sauce), το Smokey )με μπέικον, κρεμμύδι, βιολογικό cheddar και χειροποιήτη bbq sauce) και το πληθωρικό The Big Smash (με διπλό μπιφτέκι dry aged, πίκλες, iceberg, κρεμμύδι, τσένταρ, SnB™ και yellow bbq sauce). Εξίσου ωραία είναι και τα grilled-cheese sandwiches, με χειροποίητο sourdough ψωμί, κρυφό mix τυριών και βούτυρο. Τιμές από 6,50€ για ένα κλασικό burger, σκέτο.

Brisket Bro

Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 3311

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brisket Bro (@brisketbro_)

Καπνιστό κρεατάκι με low and slow τεχνική (12+ ώρες μαγείρεμα για να λιώνει στο στόμα) αναπαυμένο μέσα σε αφράτο ψωμάκι; Από εμάς είναι ναι. Στο μπεργκεράδικο του Κολωνακίου, πάνω στην πολυσύχναστη περατζάδα της Τσακάλωφ οι μυρωδιές σπάνε μύτες και σε καλούν να πιάσεις θέση για να δοκιμάσεις κολασμένες επιλογές, όπως το Pulled Bueef, με αργοκαπνισμένο και σιγοψημένο μοσχαρίσιο pulled beef, σε ψωμί brioche συνδυασμένο με την Brisket Bro BBQ sauce, crispy onion και πίκλες ή το Texas Chicken Burger, με ζουμερό στήθος κοτόπουλο παναρισμένο με 12 μπαχαρικά και μυρωδικά σε ψωμί brioche, συνδυασμένο με spicy mayo, πίκλες και ψιλοκομμένο μαρούλι iceberg. Πέρα από burger, μπορείς να απολαύσεις το σιγομαγειρεμένο κρεατάκι σου και σε μερίδα, με πατάτες. Τιμές από 5,45€ για ένα απλό cheeseburger.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v