Μυστικά που δεν γνώριζες για πιο γερή καρδιά

Για τη διατροφή και το αερόβιο τα ξέρεις. Δες όμως και μερικά ακόμα – πραγματικά – μυστικά για να θωρακίσεις την καρδιά σου.

Μυστικά που δεν γνώριζες για πιο γερή καρδιά

Σωστή διατροφή, κόψιμο καπνίσματος, περισσότεροι περίπατοι ή τρέξιμο. Τα «μυστικά» για υγιή καρδιά δεν είναι και τόσο μυστικά για πολλούς.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να τη θωρακίσεις, που πιθανώς δεν γνώριζες.

Σταθερές σχέσεις

Οι σταθερές σχέσεις μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά και την υγεία. Το ήξερες ότι τα προβλήματα σχέσεων αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 34 τοις εκατό; Ούτε εμείς το ξέραμε. 

Θετική σκέψη

Η ευτυχία μπορεί να κάνει την καρδιά σου πιο υγιή, το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρότερο και τη ζωή σου καλύτερη. Το να ζεις με αισιοδοξία, όσο δύσκολο και αν φαίνεται, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσης

Η ζωή στα προάστια

Τα προάστια έχουν λιγότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και συχνά διακρίνονται για τους χαλαρούς, υγιεινούς ρυθμούς τους. Η τακτική έκθεση σε μποτιλιάρισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής στο τριπλάσιο, μέσα σε μία ώρα. Επίσης, ο θόρυβος που προκαλείται από αυτοκινητόδρομους, αεροσκάφη προσγείωσης και Μέσα Συγκοινωνίας μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. 

Μια ασπιρίνη

Μίλα με τον γιατρό σου για να δεις αν η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης είναι κατάλληλη για σένα. Αν και μπορεί να μην κάνει για όλους, η ασπιρίνη μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, τη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση του πυρετού, η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος

Στοματική υγιεινή

Τα βακτήρια του στόματος μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία και να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αν θες να έχεις υγιή καρδιά, φρόντισε να  επισκέπτεσαι τακτικά τον οδοντίατρό σου, και να φροντίζεις καθημερινά για την υγιεινή ούλων και δοντιών. 

Αγάπα και γέλα

Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Αφού πλύνεις τα δόντια σου, αγκάλιασε κάποιον που αγαπάς. Αυτή η κίνηση απελευθερώνει ωκυτοκίνη που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το γέλιο μπορεί επίσης να συμβάλει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων έως και 22%, κάτι που βοηθά στη συνολική κυκλοφορία του αίματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v