Τα πιο κολασμένα ζυμαρικά στην Αθήνα

Είσαι μακαρονάς; Καλά κάνεις. Δοκιμάζουμε τα πιο λαχταριστά ζυμαρικά της πόλης και σου προτείνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να τα απολαύσεις.

Τα πιο κολασμένα ζυμαρικά στην Αθήνα

Τα ζυμαρικά είναι απόλαυση, κανόνας. Για να τα απολαύσεις όπως πρέπει όμως, πρέπει να πας σε εστιατόρια που ξέρουν πώς να τα ετοιμάσουν και τα σερβίρουν όπως τους αρμόζει. Με το κατάλληλο βράσιμο, και τον σωστό συνδυασμό υλικών.

Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν μερικές από τις πιο ιδιαίτερες, πιο νόστιμες, πιο κολασμένες μακαρονάδες για τον ουρανίσκο σου και μόνο.

Ovio

Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, τηλ: 2114115755

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ovio (@ovioathens)

Στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη η ιταλική κουζίνα παίρνει το μοντέρνο βάπτισμα που της αξίζει και τα ζυμαρικά απογειώνονται. Εδώ θα δοκιμάσεις σπαγγέτι chitarra με σάλτσα Πομοντόρο και βασιλικό, casarecce με φρέσκο τόνο, ραβιόλι Alfredo και την διάσημη καρμπονάρα του σεφ, με σπαγγέτι chitara. Η πίτσα τους είναι επίσης εξαιρετική. Υπολόγισε περί τα 30-35€ για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί.  

L' osteria Da Claudio

K.Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6834228

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Osteria Da Claudio (@osteriadaclaudio)

Κρυμμένη πίσω από μια πλατεΐτσα, η συμπαθέστατη αυτή «ταβέρνα» του κύριου Claudio θα σε κακομάθει με φινετσάτες ιταλικές γεύσεις που εστιάζουν κυρίως σε pasta και pizza. Ξεχωρίζουν οι χειροποίητες ταλιατέλες με λάδι και φρέσκια τρούφα, τα ανάλαφρα λιγκουίνι με πέστο, η εξαιρετική, αυθεντική καρμπονάρα με μπέικον, αυγό και φρέσκο βούτυρο και τα χειροποίητα ραβιόλια με παντζάρι με γέμιση ρικότα και γκοργκοντζόλα. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί περίπου στα 25€/ άτομο.

Oroscopo

Αντήνορος 42, Ιλίσια, τηλ.: 210 7238567

Ο πιο νόστιμος ιταλός… ωροσκόπος βρίσκεται για περισσότερες από τρεις δεκαετίες κοντά στο ξενοδοχείο Caravel και σερβίρει λαχταριστές μακαρονάδες. Δοκίμασε σπαγγέτι Πουτανέσκα με κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και κάπαρη, φαρφάλες με καπνιστό σολομό, μπρικ και πιπεράτη βότκα, φρέσκιες ταλιατέλες με μανιτάρια, μπέικον και πιπεριές, και φρέσκα ραβιόλι θαλασσινών με σάλτσα σαμπάνιας. Για ένα υπερπλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός περί τα 25€/ άτομο.

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα, τηλ: 2103229374

Το wine bar με τα 1000 και βάλε κρασιά στο Σύνταγμα, ξέρει από ζυμαρικά και αυτό είναι εμφανές στον κατάλογό του. Αδιαμφισβήτητο highlight του καταλόγου είναι η ροζ cacio e pepe με φρέσκα σπαγγέτι και πιπέρι Τασμανίας, η Al Limone με φρέσκα σπαγγέτι, πεκορίνο, παρμεζάνα, λεμόνι, βασιλικό και φιστίκι καθώς και τα νιόκι με άγρια μανιτάρια, στάκα, φασκόμηλο και ημιμελάτο αυγό οnsen με βάση μια ιαπωνική τεχνική. Λογαριασμός στα 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Belpaese

Αθανασίου Διάκου 6, Μακρυγιάννη, τηλ: 211 4044172

Λίγα βήματα από το Μετρό Ακρόπολης, το Belpaese σερβίρει αυθεντικά, σπιτικά ιταλικά πιάτα με φόντο την πιο όμορφη γειτονιά. Στον κατάλογο θα βρεις κολασμένα πιάτα, όπως λινγκουίνι µε καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και πεκορίνο Ροµάνο, ριγκατόνι µε καπνιστή πανσέτα, σάλτσα φρέσκιας ντοµάτας και καυτερή πιπεριά και τρενέτε µε φρέσκα σοταρισµένα µανιτάρια και κρέµα γάλακτος, µε φλούδες και λάδι τρούφας. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 21 1411 7444

Σε έναν πεζόδρομο του Παγκρατίου, το Cupola βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει ωραιότατες μακαρονάδες και ναπολιτάνικη πίτσα, βεβαίως βεβαίως. Τα χειροποίητα νιόκι πατάτας, με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια crocante, τα ραβιόλι μανιταριών, με mascarpone, κρέμα λευκής και μαύρης τρούφας και τα ταλιολίνι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό, Prosecco και ξύσμα λεμονιού είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να πιάσεις θέση εδώ. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Aperio Cucina e Vino

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 2106542002

Το ιταλικό εστιατόριο του Χολαργού, σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια λαχταριστή κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσα με λεπτή ζύμη και εκλεκτά κρασιά, ξεκινώντας με brunch από το πρωί. Παπαρδέλες με λουκάνικο, μανιτάρια porcini, πάστα τρούφας και ντοματίνια, σπαγγέτι alio oglio, λαβράκι φιλέτο, σάλτσα λεμονιού με πράσο και φινόκιο, λαζάνια με την αυθεντική συνταγή bolognese, με κομμάτια κρέατος μόσχου και χοιρινού με κρέμα παρμεζάνας και σπαγγέτι με affumicata, σάλτσα ντομάτας, pecorino και chili flakes συγκαταλέγονται στα χιτ. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v