Σε Δάφνη, Μπραχάμι και Καλαμάκι θα φας τα καλύτερα μεζεδάκια

Βάζουμε πλώρη κατά τον αθηναϊκό νότο, και συγκεντρώνουμε τα καλύτερα μεζεδάδικα σε τρεις γειτονιές που, αδίκως, δεν μνημονεύουμε συχνά.

Σε Δάφνη, Μπραχάμι και Καλαμάκι θα φας τα καλύτερα μεζεδάκια

Αν δεν μένει κάπου στα πέριξ, ή δεν σε έχουν παρασύρει ντόπιοι φίλοι, δύσκολα θα έχεις βγει μεζεδότσαρκα στις γειτονιές της Δάφνης, του Αγίου Δημητρίου και του Καλαμακίου. Κι εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει επειγόντως να αλλάξει, γιατί δεν ξέρεις τι χάνεις. Έχουμε και τις σωστές διευθύνσεις, που θα σου το αποδείξουν.

Κροκόδειλος 
Πλούτωνος 40, Δάφνη, τηλ.: 210 9714300

Παρεΐστικος, κεφάτος μεζεδοκαφενές με ρετρό ζωγραφιστά πατώματα, νοσταλγική διακόσμηση, χρωματιστές καρεκλίτσες και ξύλινα χειροποίητα τραπέζια. Ξεκινά από το πρωί με καφέδες και το γυρνάει όσο μεσημεριάζει σε τσίπουρα, ρακές και μεζεδάκια που περιλαμβάνουν καταπληκτικές ιδέες όπως τα κεφτεδάκια με πράσινη φάβα σιγομαγειρεμένη με δάφνη, καρότο και λάιμ, η μπρουσκέτα με τυρί κρέμα και σινάπι μουστάρδας, μαριναρισμένα ντοματίνια, λεπτοκομμένη πανσετομπριζόλα και φύλλα από baby ρόκα και σπανάκι, οι πατατοκεφτέδες με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο, το πεϊνιρλί με κιμά κοτόπουλου σιγομαγειρεμένο με κόκκινο κρασί, πιπεριές, τσίλι, γραβιέρα Αμφιλοχίας και τηγανιτό αυγό, και το κριθαρότο με απάκι, φρέσκα μανιτάρια, κρητικό ανθότυρο και τηγανιτή κάπαρη. Συνοδεύεις με κρασάκι ή μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και πληρώνεις περί τα 15€ το άτομο. Έχει και ωραία κοκτέιλ, στα 6€.

Το Ρεμούτσικο 
Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515

Σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, με μια υπέροχη αυλή για τα ηλιόλουστα μεσημέρια, το Ρεμούτσικο στρώνει τα τραπεζάκια του με καρό τραπεζομάντηλα και σερβίρει κλασικά αλλά εξαίσια μεζεδάκια σαν τις μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και ντομάτα, τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, τα τηγανιτά κολοκυθάκια, το σουτζούκι στα κάρβουνα, αλλά και εξαιρετική σχάρα με το φημισμένο του κοντοσούβλι, τα παϊδάκια και τα μπιφτέκια να κλέβουν την παράσταση και να του χαρίζουν την φήμη που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του. Με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο.

Ρακάδικο Το Καταφύγιο
Χρήστου Μιχαλοπούλου 38, Δάφνη, τηλ.: 2109713740

Σε έναν όμορφο, ζεστό εσωτερικό χώρο με πέτρινους τοίχους, αλλά και στην πανέμορφη αυλή του αν πετύχεις καλό καιρό, το Καταφύγιο σερβίρει μεζεδάκια που θα σε ταξιδέψουν στην Κρήτη. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα χορτοκαλιτσούνια, την σφακιανή πίτα, τους γεμιστούς κολοκυθανθούς, το ρεθυμνιώτικο μπουρέκι με πικάντικο κιμά, απάκι και γραβιέρα, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι, ρόκα και τυρομάλαμα, τους κολοκυθοκεφτέδες και το τσιγαριαστό αρνί. Με τις απαραίτητες ρακές, ο λογαριασμός στο τέλος δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.

Μοίρες
Μυρογιάννη 1, Άνω Καλαμάκι, τηλ.: 21 0992 9088

Στιλάτο και φάνκι, αυτό το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο με την σκεπαστή αυλίτσα σερβίρει πειραγμένα μεζεδάκια σε ένα φανατικό κοινό που το αγαπά τόσο για τις γεύσεις όσο και για την ατμόσφαιρά του. Ό,τι και αν δοκιμάσεις εδώ δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά αν επιμένεις για συστάσεις ξεκίνα με το μαστιχάτο κοτόπουλο με γραβιέρα σε φωλιά κανταΐφι, τους κρεμμυδοντολμάδες, το ψαρονέφρι Μετσοβόνε, την πανσέτα που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο ή την προβατίνα αν νιώθεις έξτρα μερακλής. Συνοδεύεις με κρασί, και πληρώνεις γύρω στα 17-20€ το άτομο.

Χη.Μα.
Βαλλιάνου & Θεοτόκη 1, Καλαμάκι, τηλ.: 210 9825026

Σε έναν πανέμορφο χώρο με ξύλινο πάτωμα και ευφάνταστη διακόσμηση, αλλά και σε τραπεζάκια έξω, ένας χημικός και ένας μαθηματικός (εξ ου και το όνομα) σερβίρουν εδώ και 15 χρόνια σπιτικά μεζεδάκια να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε την τσακώνικη μελιτζάνα, τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, το σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας, τα μανιτάρια Portobello ογκρατέν, την παστουρμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο και τα τραγανά ρολάκια με μοσχαρίσιο κιμά και αρωματικά βότανα. Δυνατά παίζει και η σχάρα, με αρνίσιο κοντοσούβλι, μπιφτέκια μοσχαρίσια ή κοτόπουλου, κεμπάπ γιαουρτλού και πάει λέγοντας. Λογαριασμός με κρασί στο τέλος, στα 17-20€ το άτομο (δες το αναλυτικό μενού εδώ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v