Οι πιο λαχταριστοί μεζέδες σε φοιτητοστέκια

Γυρίσαμε τις φοιτητογειτονιές και πιάσαμε θέση στα πιο νόστιμα και πιο value for money μεζεδοπωλεία στα πέριξ τους.

Οι πιο λαχταριστοί μεζέδες σε φοιτητοστέκια

Όσοι περάσαμε ποτέ από τα Πανεπιστήμια και τις σχολές της χώρας θα μολογήσουμε δίχως φόβο και πάθος ότι τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζουμε με τίποτα. Λίγο η ξεγνοιασιά, λίγο οι παρέες, λίγο η προσμονή μπας και βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι να αλλάξουμε τον κόσμο έχουν καλύψει τη φοιτητική ζωή με έναν νοσταλγικό γλυκό μανδύα να σκεπάζει τις αναμνήσεις της. Άλλωστε ακόμη και σήμερα ευκαιρία ψάχνουμε να μαζευτούμε σε μικρά μεζεδοπωλεία και καφενέδες για τσιμπουλόγημα μετά κρασακιών ή λοιπών αποσταγμάτων. Φτηνά, cozy και τελείως ανεπιτήδευτα όλα αυτά τα μαγαζάκια παραμένουν στέκια για φοιτητές κι όχι μόνο που γεμίζουν τα τραπεζάκια τους. Έτσι λοιπόν ενημερώσαμε τη λίστα με τα καλύτερα και πιο νόστιμα φοιτητοστέκια για μεζεδοκατάσταση και σου την παρουσιάζουμε να την έχεις πρόχειρη.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Aγίας Λαύρας 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 2974

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο πεζόδρομος με τα ρακάδικα στην Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω έγινε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο ήταν φυσικά οι φοιτητοπαρέες από τα πρώην ΤΕΙ Αθηνών και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η στόμα με στόμα διαφήμιση πολλαπλασίασε και τα τραπέζια του Ρακί Αμάν Μεζέ που επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο αυξάνοντας τα τραπεζάκια του.

Το Ρακί Αμάν Μεζέ προσφέρει μια τίμια εμπειρία γεύσεων και διασκέδασης με εξαιρετικά πιάτα όπως καγιανά με σουτζούκι, μανιτάρια α λα κρεμ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνα φούρνου, παστουρμαδόπιτα, μπουγιουρντί, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, σνίτσελ κοτόπουλο αλλά και τους ταμπλάδες με τα κρεατικά. Μαζί με χύμα κρασί ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 12-15€ κατ΄ άτομο.

Ρακαδημία

Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Τον Ιούνιο του 2008 άνοιξε ένα μικρό μαγαζάκι σε έναν άγνωστο τότε πεζόδρομο του Αιγάλεω. Τα φοιτητούδια της περιοχής τη στήριξαν χάρη στις πολύ προσιτές τιμές του αλλά και το πολύ νόστιμο φαγητό του. 15 χρόνια μετά η Ρακαδημία έχει απλωθεί σε ολόκληρο το τετράγωνο βλέποντας τα τραπέζια της να γεμίζουν συνέχεια.

Εδώ τρώμε κριθαρότο με πλευρώτους, σαμπινιόν,πορτσίνι και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ταλαγάνι σχάρας, γιαουρτοκεμπάπ, μύδια κρασομουστάρδα, γαρίδες σαγανάκι με φέτα, μπουκίτσες χοιρινού ψαρονέφρι με ρίγανη και λεμόνι, μπουρεκάκια με γέμιση παστουρμά και κασέρι, λουκουμάδες με γέμιση 5 τυριών (Μαστέλο-Χαλούμι-Γραβιέρα-Φέτα-Φιλαδέλφεια) και μέλι. Μαζί με κρασάκια ή ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο.

Εναλλάξ

Παπακωνσταντίνου 20, Ζωγράφου, τηλ.:21 0779 2997

Στου Ζωγράφου, την αιώνια φοιτητούπολη της καρδιάς μας, υπάρχουν και θα υπάρχουν όλα εκείνα τα μαγαζάκια που θα ανοίξουν τις αγκάλες τους για να υποδεχτούν τα νιάτα της πρωτεύουσας. Δύσκολα θα βρεις τραπεζάκι αδειανό τα Παρασκευοσαββατοκύριακα μιας και όλος ο καλός φοιτητόκοσμος αλλά και λοιποί θαμώνες συρρέουν για να δοκιμάσουν κοντοσούβλι χοιρινό, φιλετάκια κοτόπουλο, φάβα, σαγανάκι τυρί, φάβα με μέλι σε φύλλο κρούστας, πατάτα σε πήλινο, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο, παϊδάκια αρνίσια καρέ, μπουρεκάκια μελιτζάνας, λουκάνικο Καρδίτσας με πράσο στη σχάρα. Μαζί με χύμα κρασί ή μπυρίτσες ο λογαριασμός στα 12- 15€ το άτομο.

Το Ποτηράκι

Παπάγου 141Β, Ζωγράφου, τηλ.:21 0770 4487

Το Ποτηράκι είναι το καφέ- παντοπωλείο- μεζεδοπωλείο που κάθε σωστή φοιτητογειτονιά οφείλει να έχει. Ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει καφέδες και ροφήματα ενώ στα ράφια του θα βρεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα για να γεμίσει το καλάθι του νοικοκυριού σου. Από το μεσημέρι και μετά η κουζίνα παίρνει φωτιά κι οι μεζέδες πηγαινοέρχονται στα τραπεζάκια του, αφού καταβροχθίζονται σε λίγο χρόνο. Οι κρεατοποικιλίες είναι must όπως και το χύμα κρασί το οποίο είναι όσο γλυκόπιοτο χρειάζεται για να γίνουν τα κατρούτσα είδος προς εξαφάνιση. Για γενναίο τσιμπολόγημα μετά κρασιού υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Ο Λούης

Λεωνίδου 87, Κεραμεικός, τηλ: 21 0347 6926

Η φοιτητιώσα νεολαία των Αθηνών αγαπά ιδιαίτερα τον Λούη στο Μεταξουργείο και πολύ καλά κάνει. Βλέπεις ο Λούης μένει συνεπής σε όσα προσφέρει εδώ και χρόνια για αυτό κι ο κόσμος τον στηρίζει ανεξαρτήτως καιρού κι εποχής. Ένας αστικός καφενές που επενδύει στην χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα με οικονομικές τιμές αλλά και εκλεκτά μα και ποιοτικά μεζέδια όπως η σπιτική πατατοσαλάτα, τα γιαπράκια, το αρμένικο σουτζούκι, και η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια. Μαζί με όλα τα αλκοολούχα παρελκόμενα ο λογαριασμός δεν πρόκειται να γράψει περισσότερα από 10-12€ κατ’ άτομο.

Sabir

Πλαταιών 18, Κεραμεικός, τηλ.: 210 345 2276

Δεν είναι τυχαίο που αμέτρητοι φοιτητές πίνουν ψημένη ρακή στο όνομα του Sabir, αφού νερό βρίσκεις κι αλλού, να τα λέμε κι αυτά. Με αέρα νησιώτικο και με μια καλοκαιρινή αυλή που θα μπορούσε να ναι κι Αμοργιανή έχει γίνει αγαπημένο στέκι στον Κεραμεικό δικαίως. Οι προπόσεις με τις ρακές και τα λοιπά αποστάγματα στα στρογγυλά τραπεζάκια του δίνουν και παίρνουν ενώ πολύ νόστιμα μεζεδάκια όπως το απάκι στο πήλινο, το λουκάνικο με πράσο και το μπεκρή μεζέ καταφθάνουν γιατί νηστικό αρκούδι δεν τσουγκρίζει. Ο λογαριασμός στα 10-12€ το άτομο.

Συγγρουόμενο

Φαλήρου 57, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 7270

Συνεργατικό στέκι που έχει κερδίσει την αγάπη του φοιτητόκοσμου το Συγγρουόμενο στο Κουκάκι αναφέρεται πολύ συχνά σε ιστορίες με τσιμπούσια και ποτοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως. Όσο γεμίζεις κρασοπότηρο ή ουζοπότηρο εμείς παραγγέλνουμε μην μας τα προλάβουν άλλοι ντάκο, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπουλέ, πλιγουροκεφτέδες, ντολμαδάκια, λουκάνικο Μυκόνου, χοιρινό απάκι, καβουρμά Έβρου με φέτα και ντομάτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, γαύρο μαρινάτο αλλά και ποικιλίες τυριών και αλοιφών. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ κατ’ άτομο και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v