Τι φάση με τα μπαρ που οι θαμώνες κάθονται στο πεζοδρόμιο;

Τα πεζοδρόμια γύρω από τα πιο hyped μπαράκια της πόλης γεμίζουν με κόσμο κι εμείς παίρνουμε θέση υπέρ τους.

Τι φάση με τα μπαρ που οι θαμώνες κάθονται στο πεζοδρόμιο;

Αν το ζεις αληθινά τα τελευταία 1-2 χρόνια τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις στριμώξει κι εσύ την κορμάρα σου σε κάποιο αθηναϊκό πεζοδρόμιο με ποτό ανά χείρας ακολουθώντας το hype-αριστό κύμα που σκεπάζει κάποια πολυσύχναστα μαγαζιά σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης. Αν πάλι όχι τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει πάρει το μάτι σου ή το αυτί σου ανθρώπους μικρής κυρίως αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας που απολαμβάνουν να αράζουν πεζοδρόμιο πίνοντας τις ποτάρες τους, ζώντας το στο πεζοδρόμιο όπως παλιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν πάτημα για κράξιμο σπικάροντας κυρίως μπούμερ ατάκες («μα πού πάει αυτή η νεολαία») γκρινιάζοντας για το όλο και πιο συχνό αυτό φαινόμενο.

Περί ορέξεως

Του λόγου μας δεν συντασσόμαστε με τους παραπάνω αφού δεν μας αρέσει να κριτικάρουμε τους τρόπους διασκέδασης του κοσμάκη, τηρώντας το αρχαίο και απαράβατο ρητό που ξεκινά κάπως έτσι: «περί ορέξεως…».  Τις περισσότερες φορές άλλωστε σημασία δεν έχει το μέρος κι η περιοχή που θα βρεθείς αλλά η παρέα με την οποία θα τα πιείς. Είναι δεδομένο και δεδηλωνομένο πως οι παρέες φτιάχνουν τις ιστορίες, επομένως αν αυτές επιθυμούν να γεμίσουν τα πεζοδρόμια, όπως κάναμε πιτσιρικάδες τότε εμείς θα στηρίξουμε την επιλογή τους.

Οι αθηναϊκές γειτονιές το ζουν και πάλι αληθινά και μπράβο τους

Οι γειτονιές είχαν μπει στον αυτόματο στα χρόνια της καραντίνας, επομένως τώρα ξαναζούν και γεμίζουν με κόσμο που πιάνει θέση σε πλατείες, παγκάκια και γιατί όχι ακόμη και πεζοδρόμια. Είναι σημαντικό λοιπόν να τις βλέπουμε να ζωντανεύουν και πάλι ειδικά στις πολυσύχναστες γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας που οι ρυθμοί είναι πλέον καταιγιστικοί. Το ανθρώπινο πολύχρωμο κομβόι είναι λοιπόν ξανά εδώ, κοινωνικοποιείται, διασκεδάζει, πίνει τις ποτάρες του και δεν νοιάζεται να κάνει κράτηση, ούτε χαλιέται επειδή «μέσα είμαστε γεμάτοι».

Τα open bars της καραντίνας τώρα δικαιώνονται

Πριν τρία χρόνια οι ζωές μας μπήκαν σε ρυθμούς πανδημίας γεγονός που μας στέρησε πάμπολλες εξόδους αφού τα καταστήματα της εστίασης έβαλαν λουκέτο για αρκετούς μήνες. Εκείνη την περίοδο το takeaway μοντέλο ήταν το μόνο που δούλευε, προσφέροντας τη μόνη εναλλακτική στις πρωτοφανείς συνθήκες εγκλεισμού που βιώναμε. Δεν ήταν λίγα τα μαγαζιά που ετοίμαζαν κοκτέιλ για takeaway μαζεύοντας αρκετό κόσμο στα πέριξ τους.

Με τα τραπεζάκια λουκετωμένα και τις καρέκλες μαζεμένες, τότε τα πεζοδρόμια φάνταζαν μοναδική –και κάπως απαγορευμένη- επιλογή για να νιώσεις ότι πίνεις ένα ποτό σαν άνθρωπος. Οι περιορισμοί ευτυχώς άρθηκαν, οι καραντίνες μάς χαιρέτησαν, και πλέον οι αντιστάσεις πολλών έχουν καμφθεί στο να καθίσουν στο πεζοδρόμιο. Πιο εύκολα λοιπόν κάποιος θα στριμωχτεί σε μια πεζοδρομιακή γωνίτσα όρθιος ή θα απλώσει ένα μαξιλαράκι χαμέ για να απολαύσει το ποτάκι του στο αγαπημένο του μπαρ κι ας είναι γεμάτο.

Οι πιάτσες της Αθήνας που γεμίζουν τα πεζοδρόμια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)

Δεν είναι μία φυσικά ούτε δύο οι πιάτσες της πρωτεύουσας στις οποίες ο κόσμος συρρέει κι ας καταλήξει στο τέλος της νύχτας σε ένα κάπως άβολο πεζοδρόμιο. Όλες τους αναπτύσσονται γύρω από αγαπημένα και έξτρα hot μαγαζιά που έχουν χτίσει ένα hype που συνοδεύει το όνομά τους. Έτσι λοιπόν στη γειτονιά του Παγκρατίου γίνεται χαμούλης γύρω από το Chelsea (Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, τηλ: 21 0756 3374) όπως αντίστοιχα και στην Κυψέλη που αναβιώνει τις δόξες του παρελθόντος τόσο στο Έπρεπε (Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη τηλ.: 21 0864 4910) όσο και στο Βίλατζ (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bar Nabokov Athens (@bar_nabokov)

Από κοντά κι η χιλιοταγκαρισμένη στα social media Ασκληπιού με τη Φάλαινα (Ασκληπιού 39, τηλ: 21 0363 8300) το Knave (Ασκληπιού 22, Εξάρχεια, τηλ: 698 360 1870) και το Nabokov (Ασκληπιού 41, τηλ: 21 1111 0432) να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων χιλιάδων Αθηναίων. Τα Εξάρχεια προφανώς δεν γίνεται να λείπουν από μια τέτοια λίστα χάρη στο Lulu όπως και η Πρωτογένους στου Ψυρρή χάρη στο Barrett (Πρωτογένους 11, τηλ.:21 0321 8373).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by barrett (@barrett_athens)

Όλα τους μοιάζουν ιδανική αφορμή για να πιείς ένα ποτάκι στην υγειά μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v