Τα μπαρ που είναι «στη φάση» τον φετινό Χειμώνα

Μπαρ στην πόλη θα βρεις πολλά, πάρα πολλά. Κράτα σημειώσεις όμως, γιατί θα μοιραστούμε μαζί σου εκείνα όπου γίνεται μόνιμα χαμός.

Τα μπαρ που είναι «στη φάση» τον φετινό Χειμώνα

Θες τα κοκτέιλ τους; Οι μουσικές τους; Το γεγονός ότι με το που άνοιξαν έγιναν αμέσως στέκια; Κάποια μπαρ της πόλης μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νυχτοπερπατητών, είναι μονίμως γεμάτα και είναι εκεί που θα λέγαμε πως «γίνεται η φάση».

Το ίδιο θα έλεγε και ο θείος βέβαια που θα κάτσει με τη νεολαία.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να τα τσεκάρεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Οπτική γωνία (@optiki.gonia)

Φύεται εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια, ανανεώνει το εσωτερικό του σχεδόν κάθε χρόνο και σερβίρει καλοφτιαγμένα και σούπερ οικονομικά κοκτέιλ, σε μεγάλη ποικιλία, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Πέρα από αυτό, παίζει και ωραίες μουσικές που κρατάνε ως αργά στο εσωτερικό του, ακόμα και τις καθημερινές. Σταθερή αξία και αγαπημένη η μαργαρίτα φράουλα (ή απλή) κοστίζει μόλις 5,5€, ενώ εξίσου ενδιαφέρον το Hattori Hanzo με τζιν, λάιμ, πράσινο μήλο και βασιλικό στα 6€. Τα υπόλοιπα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€ και φτάνουν μέχρι τα 10€, για ένα πληθωρικό και μεθυστικό Zombie.

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784

Παραμένουμε Εξάρχεια, εκεί που στην Ασκληπιού που ποτέ δεν κοιμάται και έχει γίνει μια από τις πιο ζωντανές πιάτσες της Αθήνας, έχει πιάσει εδώ και μερικά χρόνια πόστο το Santarosa. Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκατέσσερα ολόκληρα μέτρα μπάρα σε περιμένουν στο μικρό εσωτερικό του, όπου επικρατεί χαμός ακόμα και τις καθημερινές- και τραβάει μέχρι αργά. Θα το βρεις πάντα κεφάτο, και ζωντανό, πάντα ατμοσφαιρικά ημιφωτισμένο, πάντα χαλαρό και ιδανικό για γνωριμίες Παίζει και ωραίες φασαίικες μουσικές, κυρίως darkwave για σκοτεινούς τύπους. Τα ποτά φτιάχνονται με μεράκι, στα 7€ το απλό, ενώ τα κοκτέιλ του είναι εξαιρετικά – δοκίμασε το Bloody Mary.

Bar in front of the bar

Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ: 698 063 5896

Δύο μπαρ, μια διεύθυνση, χαμός από κόσμο χειμώνα καλοκαίρι. Από μπρος, το Bar in Front of the Bar, ένα κεφάτο στέκι με τραπέζια στον πεζόδρομο και σόμπες, ιδανικό για fine drinking και δοκιμές κοκτέιλ από την λίστα του που αλλάζει κάθε μέρα. Από πίσω – και μέσα – το Rumble in the Jungle, ατμοσφαιρικό, στιλάτο, εξίσου δυνατό σε cocktail list, με ηλεκτρονικές μουσικές για χορό και όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο αγώνα μποξ του Μοχάμεντ Άλι με τον Τζορτζ Φόρμαν το 1974. Εδώ τα κοκτέιλ δεν αλλάζουν και επιβάλλεται να δοκιμάσεις την ολίγον τι πικάντικη Tacos Μargarita με Tequila blanco, κόλιανδρο, πιπεριές jalapenos και αλάτι καλαμποκιού. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€, τα signature στα 9-10€.

Tiki Bar Athens

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiki Bar Athens (@tikibarathens)

Πανέμορφο interior design που σε ταξιδεύει αμέσως στην Αφρική και την Λατινική Αμερική, φοβερά tiki cocktails, ολίγη από αύρα Καραϊβικής, μπόλικα events και λάιβ για κάθε αυτί. Το Tiki έχει φτιάξει κατηγορία από μόνο του όταν πρωτοάνοιξε το 2007, παίζει ωραιότατες μουσικές (τζαζ σουίνγκ, λάτιν, Σινάτρα, κτλ), και σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που θα δοκιμάσεις σε μπαρ της Αθήνας– βλ. το εξαιρετικό Zombie ή το κλασικό μα εξαιρετικό Mai Tai.  Τα Σαββατοκύριακα επικρατεί εδώ το έλα να δεις, μιας και εγχώριοι Djs αναλαμβάνουν δράση και ο κόσμος χορεύει στους ρυθμούς τους. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

7 Jokers

Βουλής 7, τηλ: 21 0321 922

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)

Ό,τι και να λέμε, ό,τι και να πιούμε, κρατά τα σκήπτρα του πιο κεφάτου μπαρ στο κέντρο εδώ και μια 15ετία, ζωηρεύοντας αντί να χαλαρώνει όσο η νύχτα οδεύει προς το ξημέρωμα ήτοι έλα εδώ όσο πιο νωρίς γίνεται μπας και βρεις κάπου να σταθείς. Οι μουσικές του είναι πάντα σούπερ, τα δε κοκτέιλ του έχουν ιντριγκαδόρικα ονόματα όπως Πίνια Καυλάντα (με μείγμα ρουμιών, φερνέτ μπράνκα, ανανά, καρύδα, κεφίρ και λάιμ) ή Ήτο Άξιος (φόρος τιμής στον μέγα Γκουσγκούνη με παλαιωμένο τσίπουρο, ανανά, σιρόπι καυτερής πιπεριάς, μπουρλέσκ μπίτερ και λεμονάδα). Οι τιμές τους στα 8-9€, το απλό ποτό στα 7€.

Juan Rodriguez Bar

Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ: 2103224496

Ειδικεύεται στην παλαίωση αποσταγμάτων και στα ιδιαίτερα cocktail, και αγαπά τον Παναμά μέσα από το belle-epoque εσωτερικό του με τα βελούδινα σεπαρέ, τα παλιομοδίτικα φώτα, και τους μεγαλοπρεπείς πολυελαίους να φτιάχνουν την τέλεια εξωτική ατμόσφαιρα. Το Juan Rodriguez Bar με το που στήθηκε στου Ψυρρή έκανε το «μπαμ» και πλέον σφύζει καθημερινά από κόσμο που απολαμβάνει δημιουργίες όπως το Lococo Tici με ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ και το Flat White Martini με βότκα, irish cream και εσπρέσο. Κάθε μέρα ένας Dj δίνει τον τόνο για χορό, με τα sets να ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και να κρατάνε ως το βράδυ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Hippy 3

Σπύρου Μερκούρη 22Α, Παγκράτι, τηλ. 21 0725 1154

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HIPPY3 (@hippy3athens)

Από τα πλέον δημοφιλή μπαρ του Παγκρατίου, το κοσμαγάπητο Hippy 3 είναι πάντα γεμάτο, πάντα κεφάτο, πάντα παρεΐστικο με τον κόσμο να έρχεται και να φεύγει, χωρίς να το αφήνει ούτε στιγμή άδειο. Εδώ θα έρθεις για χορό στο εσωτερικό του, αν καταφέρεις να βρεις κάπου να σταθείς, για κοινωνικοποίηση, αλλά και για καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Αν έρθεις νωρίς και πεινάσεις μπορείς να τσιμπολογήσεις και νόστιμα σνακ για να μην πιείς ξεροσφύρι. Τα βράδια οι μουσικές παίζουν με mainstream rock, indie μελωδίες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v