Μπαράκια τέλεια για τον Άγιο Βαλεντίνο (βοήθειά μας)

Θες να γιορτάσεις τον έρωτά σου; Να ψήσεις το πρόσωπο; Γενικώς να ρομαντζάρεις, μέρα που ‘ναι; Ξέρουμε πού να πας για να τα πιείς.

Μπαράκια τέλεια για τον Άγιο Βαλεντίνο (βοήθειά μας)

Ναι δε λέμε, καλά και άγια και τα δείπνα με τα τέσσερα πιάτα, αλλά μερικές φορές θέλεις κάτι χαλαρότερο ή, ας μην κρυβόμαστε, οικονομικότερο. Εξάλλου, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μόνο η αφορμή: το να βγείτε για ποτό οι δυο σας έχει κάτι από φιλμ νουάρ από μόνο του. Άσε που σύμφωνα με το πασίγνωστο ρητό που μόλις εφηύραμε «τα ζευγάρια που μεθάνε μαζί, γερνάνε μαζί». Πάρε λοιπόν τον έρωτά σου και πηγαίντε μετά τη δουλειά να τα πιείτε σε αυτά τα σούπερ ρομαντίκ μπαράκια που σου συγκεντρώσαμε.

Feelin’ Good 
Γεωργάκη Ολυμπίου 8, Κουκάκι, τηλ.: 21 0921 4010

Ολόφρεσκη άφιξη στο Κουκάκι, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το ζαχαροπλαστείο Σεραφίνο, το Feelin’ Good έχει την αύρα λουιζιάνικου τζαζόμπαρου, με τις μεγάλες του τζαμαρίες να επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα του πεζόδρομου και να κάνουν ωραία αντίθεση με τους τούβλινους τοίχους. Στα κοκτέιλ του θα βρεις πειραγμένα classics σαν το Espresso Martini με cold brew και έλαια λεμονιού, αλλά μεγάλη είναι και η ποικιλία σε ψαγμένα ουίσκι, κρασιά και μπύρες από το παρακείμενο taproom της Blame the Sun. Και επειδή ως γνωστόν ο έρωτας περνά από το στομάχι, παίζουν και ενδιαφέροντα τσιμπολογήματα, σαν το Chicken and Waffles, τα πρωτότυπα hot dog και τα μίνι μπέργκερ με κουνουπίδι σε κουρκούτι. Το απλό ποτό ξεκινά από τα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

The Mule and the Pig 
Ζωοδόχου Πηγής 38, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 9686

Παιδί της ομάδας που αγαπήσαμε στο Key της Πραξιτέλους, το… Μουλάρι και το Γουρούνι είναι ένα μικροσκοπικό μεν, πανέμορφο δε μπαράκι με αρτιστίκ διακόσμηση, που έχει κάτι από γαλλικό μπουντουάρ και κάτι από σκηνή θεάτρου, μεγάλη ξύλινη μπάρα, υπερυψωμένα τραπεζάκια και σούπερ κουλ ατμόσφαιρα. Ανοίγει από νωρίς, παίζει ωραίες τζαζιές σε χαμηλή ένταση, έχει και αρκούντως ψαγμένη κάβα με ιδιαίτερες επιλογές σε ρούμι και ουίσκι, και το ποτό στα 6,50€. Τι άλλο να ζητήσεις;

Loser 
Βουλής 45-47, Σύνταγμα, τηλ: 21 3044 8535

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα χρόνο και κάτι, και απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό που το αγαπά για τις μουσικές που ξεφεύγουν από την funk πεπατημένη χάρη στους guest DJs που αναλαμβάνουν συχνά πυκνά τα decks και παίζουν από βινύλια μέχρι ρον εν ρολ και όλα τα ενδιάμεσα. Πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές σε ουίσκι συνθέτουν την ψαγμένη κάβα του, ενώ δυνατά παίζουν και τα κοκτέιλ σαν το το Bitter Sellers με Absolut Vodka, Havana Club Anejo Reserva, πορτοκάλι, Holy Ginger και σιρόπι κανέλας και το Charles Bronson με Jameson, μαστίχα, πορτοκάλι και Angostura Bitters. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Αλμαγέστη 
Πλαταιών 44, Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 4977

Ατμοσφαιρικό και θεατράλε, αλλά ταυτόχρονα χαλαρό και φιλόξενο, το jazz bar του Κεραμεικού αντιστέκεται στις all day μόδες και ανοίγει μόνο από τις 21.00 και μετά, για να φτιάξει ατμόσφαιρα με ακούσματα από όλο το φάσμα της τζαζ και των blues που παίζουν από βινύλιο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να πιάσεις ένα τραπεζάκι σαν αυτό της φωτογραφίας, ανάμεσα στο πιάνο και τις βαριές θεατρικές κουρτίνες, και να αργοπίνεις το ουίσκι σου σαν πρωταγωνιστής σε φιλμ νουάρ. Συχνά πυκνά φιλοξενεί και jam sessions και λοιπά live αντίστοιχης θεματικής. Το απλό ποτό στα 7€.

Bar 56 
Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ: 210 7231424

Εντάξει, αντισταθήκαμε όσο γινόταν, αλλά λίστα με ατμοσφαιρικά μπαράκια για να ρομαντζάρεις, χωρίς το 56, δεν υπάρχει. Ανηφορίζουμε λοιπόν τα σκαλάκια της Πλουτάρχου, για να πιάσουμε θέση στην μεγάλη μπάρα ή σε κάποιο από τα ημιφωτισμένα τραπεζάκια του πιο κουλ τζαζόμπαρου της Αθήνας, και να παραγγείλουμε, εννοείται, ουίσκι από την μεγάλη ιδιαιτέρως ψαγμένη λίστα του. Η κονσόλα του αγαπά πολύ τα 70s, την σκηνή της Νέας Ορλεάνης και τον Tom Waits, οι δε τιμές ξεκινούν από τα 7€ για το απλό ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v