Τα μπαρ που έζησαν στιγμές δόξας στα 90s και μας λείπουν πολύ

Η Rebound, το Camel, το + Soda είναι μόνο κάποια από τα μπαρ που έκαναν χαμό στα ελληνικά 90s και δυστυχώς μας λείπουν πολύ.

Τα μπαρ που έζησαν στιγμές δόξας στα 90s και μας λείπουν πολύ

Εκείνοι κι εκείνες που μεγάλωσαν στα θρυλικά και τιμημένα 90s συνηθίζουν να λένε πως τα χρόνια τους ήταν τα καλύτερα της νεότερης Ελλάδας. Δεν θα συμφωνήσουμε ούτε θα διαφωνήσουμε γιατί κάθε γενιά τείνει να αποθεώνει τη νιότη της εξωραΐζοντας όσα στραβά κι ανάποδα συνέβαιναν τότε. Θα παραδεχτούμε ωστόσο πως η δεκαετία του 1990 συνοδεύτηκε με κάποιες από τις πλέον χρυσές στιγμές θρυλικών μπαρ που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη νυχτερινή διασκέδαση της χώρας και δη της πρωτεύουσας. Θυμηθήκαμε τα πλέον ξακουστά από αυτά με την ελπίδα να το ζούσαμε και πάλι αληθινά πιάνοντας θέση πλάι στα decks τους.

Rebound

Κάποτε η μόνιμη επωδός που συνόδευε πολλά από τα βράδια μας ήταν «πάμε Rebound για ένα τελευταίο ποτάκι». Δίπλα σχεδόν στην πλατεία Αμερικής στο στενάκι της Μηθύμνης η Rebound συνήθιζε να μαζεύει όλες τις νυχτόβιες ψυχές Αθηνών και περιχώρων που είχαν μια δεδηλωμένη λατρεία στις γκόθικ και νταρκ μουσικές ή και όχι. Βλέπεις η Rebound μάζευε όλο τον καλό τον κόσμο στο λουστραρισμένο πάτωμά της γιατί στα decks της φιλοξενούμε θρυλικούς djs που έντυσαν μουσικά τα χρόνια της νιότης αμέτρητων Αθηναίων. Η φήμη της ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα καθώς η Eleanor Friedberger ενθουσιάστηκε τόσο από την Rebound όταν βρέθηκε στα μέρη της, που ονόμασε μάλιστα έτσι έναν δίσκο της.

+ Soda

Ο θρύλος λέει ότι το + Soda πήρε το όνομά του από το μπουφάν του ανθρώπου που το δημιούργησε που δεν ήταν άλλος από τον Μπάμπη Μουζάκη ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα και στην ονοματοδοσία του. Το + Soda άνοιξε τις πόρτες του το 1995 επί της Ερμού 151 κι έγραψε χιλιόμετρα στην αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση. Δεν άργησε να γίνει το πλέον διάσημο μπαρ της πόλης που εισήγαγε το περιβόητο face control στους χιλιάδες θαμώνες που περίμεναν στωικά με τις ώρες να μπουν στο + Soda για ένα ποτάκι. Ίσως το μεγαλύτερο word of mouth των ελληνικών 90s Λίγο πριν μας αποχεραιτήσει για πάντα φιλοξένησε μια συναυλία των Las Ketchup στη χώρα μας.

Μο Βetter

Κι αν ήταν ροκ το Μο Βetter κανείς δεν το φοβόταν. Αντίθετα το υπεραγαπούσαν όλοι οι θαμώνες του για αυτό και ξημεροβραδιάζονταν στη μπάρα του θρυλικού μπαρ που βρισκόταν στη γωνία των οδών Κωλέττη και Θεμιστοκλέους. Εδώ το αγνό, παρθένο κι ανεπιτήδευτο ροκ εντ ρολ ήταν τρόπος ζωής από το 1991 όταν και πρωτοάνοιξε το μαγαζί μέχρι και το 2014 όταν κι έκλεισε. Αν ρωτήσεις στα πέριξ όλοι θα σου πουν ότι στα 90s γινόταν εκεί ο καλός χαμός αφού το Mo Better συνόδεψε τα πιώματα, τα ξενύχτια και τις αναμνήσεις όλων όσοι πέρασαν ποτέ την πόρτα του.

Camel

To Camel το έβρισκες στον χώρο του dance Εργοστασίου όμως είχε ξεκάθαρα ροκ ψυχούλα. Εκκεντρικό ιδιαίτερο και σούπερ κουλ κατάφερε να βάλει το ροκ μέχρι και στις πιο καρεκλάδικες γειτονιές της Αθήνας αφού όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για εκείνο. Έμεινε στην ιστορία για τα πάρτι με σωσίες διασήμων που διοργάνωνε αλλά και για το χιούμορ με το οποίο οι υπεύθυνοί του επέλεγαν να ντύσουν κάθε μας βραδιά εκεί.

Amfitheatro

Ένα όνομα μια μεγάλη dance ιστορία το Amfitheatrο ψηφίστηκε το 1995 από το DJ Magazine ως το καλύτερο club όλου του κόσμου. Εδώ ο Τσιλιχρήστος έγινε ο νούμερο 1 DJ της πόλης καθώς σχεδόν κάθε μέρα περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στοιβάζονταν στο Amfitheatro για να τον αποθεώσουν πίσω από τα decks. Oι Armand Van Helden, Paul Oakenfold και John Digweed είχαν κάτσει πίσω από τις κονσόλες ενός club θρύλου της δεκαετίας του 1990.

Wild Rose

Η λατρεμένη υπόγα στην Πανεπιστημίου έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ιδιοκτήτης Δημήτρη Μπαβέλλα ο οποίος με τις Rock Tuesdays και τις Dance Wednesdays μάζευε όλο τον καλό κόσμο της πρωτεύουσας στο μαγαζί του. Ατελείωτα parties μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, γενναίες μερίδες στα ποτά, και διάσημοι δεδηλωμένοι φαν του Wild Rose μετέτρεψαν αυτόν τον χώρο στο κέντρο της πόλης σε ένα από τα πλέον αγαπημένα αθηναϊκά στέκια όλων των εποχών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v