Άσχημα τα νέα για το τιγράκι – «είναι μετάλλαξη τσίρκου»

Προβληματισμένος για το μέλλον του ζώου εμφανίστηκε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.

Άσχημα τα νέα για το τιγράκι – «είναι μετάλλαξη τσίρκου»

Η υπόθεση με το ταλαιπωρημένο τιγράκι που κάποιος ασυνείδητος πέταξε δίπλα στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό πάρκο συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς το ζώο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Το 4 μηνών θηλυκό είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω, και προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

«Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι Βεγγάλης ή Σουμάτρας, είναι άσπρη τίγρη. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκα. Δεν είναι ζώα που βρίσκεις στη φύση, είναι προϊόντα μετάλλαξης. Αυτή η τίγρης θα φτάσει τα 2 μέτρα μήκος και βάρος 200 κιλά», ανέφερε μιλώντας στον ALPHA ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.

«Δεν έτρωγε γάλα, κονσέρβα, δεν έπινε νερό. Το μόνο που τρώει είναι κιμάς κόκκινου κρέατος. Αυτός που την είχε δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φροντίδα, δεν ήξερε τίποτα. Εμείς τη φροντίζουμε και περιμένουμε να μας πουν τι θα την κάνουμε. Αυτό το ζώο δεν θα ζήσει δυστυχώς...», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τα πόδια του, ο κ. Λεσουέρ ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περάσει ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v