Τέλεια μπαράκια για… παράνομα ραντεβού

Ήσυχα, ατμοσφαιρικά, χαλαρά, με ωραίες μουσικές και ακόμα πιο ωραία ποτά. Αυτά τα μπαρ είναι ό,τι πρέπει για… παρανομίες.

Τέλεια μπαράκια για… παράνομα ραντεβού

Όλοι ξέρουν πως όλα τα μπαρ της Αθήνας είναι για παράνομα ραντεβού, αρκεί να μη βρίσκονται στην περιοχή που συχνάζει ο/η πρώην ή νυν σύντροφός σου.

Όμως αν είχαμε να διαλέξουμε μερικά που μας αρέσουν παραπάνω για ραντεβουδάκια, τότε σίγουρα θα προτιμούσαμε όσα έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα, όμορφη διακόσμηση, ψαγμένες μουσικές και καλά ποτά.

Όπως τα παρακάτω.

Hitchcocktales

Πορινού 10, Ακρόπολη, τηλ: 2109210023

Κρυμμένο σε ένα στενάκι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την «πιάτσα» της Μακρυγιάννη, το ατμοσφαιρικό αυτό μπαράκι εμπνέεται από τον μετρ του σασπένς, διαθέτει τραπεζάκια σε πλήρως διακριτικό χώρο, χαμηλό φωτισμό, και ωραίες μουσικές με έμφαση σε Funk/Soul/Jazz/80s/70s. Τα κοκτέιλ του είναι ωραιότατα: Το Ψυχώ, ας πούμε, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι, και είναι μια ωραία εναλλακτική στα γλυκά κοκτέιλ που τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα αθηναϊκά κοκτέιλ μπαρ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Στις στοές της πόλης βρίσκεις κρυμμένα διαμαντάκια, και το Low Profile είναι ένα από αυτά. Κατακόκκινοι τοίχοι, δερμάτινοι καναπέδες, σκαμπό με «πλάτη» στην μπάρα, ξύλο στο πάτωμα, σινεφίλ ατμόσφαιρα, ιντριγκαδόρικη και χαλαρωτική. Το χαμηλό του προφίλ- όνομα και πράγμα- το καθιστά ιδανικό για ρομαντικά τετ α τετ. Παίζει διαχρονικά jazz, blues και rock 'n' roll ακούσματα στην σωστή πάντα ένταση, σερβίρει νοστιμότατες μπρουσκέτες για να συνοδεύσεις το ποτό σου, και διαθέτει εξαιρετική ποικιλία σε single malt. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€.

Jolie Mome

Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ.: 21 1182 2681

Αν το ραντεβού πάει για βόρεια, τότε αυτό το μπαράκι είναι ό,τι πρέπει. Αποπνέει άρωμα από παριζιάνικο μπιστρό, κρυμμένο σε ένα στενάκι κοντά στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, εκεί που σίγουρα δεν περιμένεις να βρεις ένα ήσυχο καταφύγιο για σούπερ κοκτέιλ. Χαλαρό, με ζεστή ατμόσφαιρα και αξιαγάπητους ιδιοκτήτες, είναι ό,τι πρέπει για δοκιμές, όπως το Coco solero με spice rum, infused coconut, ανανά, μέλι, λάιμ και πιπέρι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Ursa Minor

Καρύστου 15, Πανόρμου, τηλ: 210 6990869

Κι όμως, οι Αμπελόκηποι στην Πανόρμου δεν έχουν μόνο φασαριόζικες προτάσεις για τζέρτζελο. Να, αυτό εδώ το ήρεμο «διαμαντάκι» κρυμμένο στην περιοχή, είναι ό,τι πρέπει για… παρανομίες, με την όμορφη καλυμμένη αυλή του και τις ροζ καρεκλίτσες να ενδείκνυται για ρομαντικά τετ α τετ. Ο εσωτερικός του χώρος είναι ακόμα πιο cosy, με ντιζαϊνάτες πινελιές και μια όμορφη, μινιόν μπάρα. Εδώ μπορείς να κάτσεις για κρασάκι ή απεριτίβο, ενώ θα τσιμπολογήσεις και ενδιαφέρουσες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών αν σε πιάσει πείνα, γιατί ο έρωτας… Ποτήρι κρασί από 5€, τα απλά ποτά στα 8€.

Αλμαγέστη

Πλαταιών 44, Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 4977

Κρυμμένο μπαράκι που πας… συστημένος, η Αλμαγέστη σε κερδίζει αμέσως με την διακόσμηση και την ατμόσφαιρα που σε τηλεμεταφέρει σε κάποιο τζαζόμπαρο της Νέας Υόρκης. Χαμηλός φωτισμός, ρετρό λεπτομέρειες και μουσικάρες από όλο το φάσμα της τζαζ και μπλουζ που παίζουν από βινύλιο εγγυώνται πως εδώ θα περάσεις μια όμορφη και ρομαντική βραδιά. Συχνά φιλοξενεί λάιβ αντίστοιχης θεματικής, με εγχώριους καλλιτέχνες και μπάντες. Το απλό ποτό στα 7€.

Jazz in Jazz

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362

Θρυλικό αθηναϊκό τζαζ-ο-στέκι, στο όνομα του οποίου ορκίζονται τόσο οι λάτρεις του σαξόφωνου και των μαύρων μουσικών, όσο και εκείνοι του ουίσκι. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του δεν περιγράφεται με λόγια, ούτε καν με φωτογραφίες, πρέπει να το δεις για να το ζήσεις όπως πρέπει. Ρετρό, 100% τζαζ, ρομαντική, χαλαρή, ιδιαίτερη, υπέροχη. Η κάβα του αριθμεί περί τις 120 ετικέτες ουίσκι, οι μουσικές παίζουν από βινύλιο και η βραδιά κυλάει όμορφα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€. Στα αρνητικά του ότι τα τελευταία χρόνια μαζεύει αρκετούς τουρίστες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v