Τέλεια μπαράκια σε μέρη που δεν σκέφτηκες να βγεις

Αναπάντεχα ωραία μπαρ βάζουν τη Δάφνη, την Πεύκη, την Καλλιθέα, τον Διόνυσο και την Άνοιξη στον χάρτη των εξόδων μας.

Τέλεια μπαράκια σε μέρη που δεν σκέφτηκες να βγεις

Τις κλασικές περιοχές για έξοδο τις ξέρουμε και τις τιμούμε διαρκώς για τις μπαρίστικες εξόδους μας– κέντρο Αθήνας, Χαλάνδρι, Κουκάκι, Πετράλωνα κ.ο.κ.

Υπάρχουν όμως και άλλα μέρη, εκτός πιάτσας, τα οποία κρύβουν στους δρόμους τους αναπάντεχα ωραία μπαράκια που αξίζει να ανακαλύψεις – ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις λίγα παραπάνω χιλιόμετρα (ή και πολλά).

Salto Mortale

Πίνδου 6, Πεύκη, τηλ: 210 8056490

Μπαρ συνοικιακό από εκείνα που δύσκολα βρίσκεις πλέον, το Salto Mortale στην οφ γειτονιά της Πεύκης είναι από εκείνα τα μαγαζιά που πήγαινες με την παρέα εκείνα τα ωραία φοιτητικά χρόνια που οι ώρες κυλούσαν αργά. Μπορεί να μην είσαι φοιτητής πια, όμως το εσωτερικό του τα βράδια έχει την ιδανική ατμόσφαιρα για να κάτσεις να τα πιείς, να τα πεις, να ακούσεις ωραίες μουσικές (funk , soul, λίγο reggae, αρκετό freestyle) και να απολαύσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία από μπίρες. Όταν έχει καλό καιρό, βγάζει και τραπεζάκια στο παρκάκι δίπλα. Το απλό ποτό στα 7€.

Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386

Έβαλε τη Δάφνη στον νυχτερινό χάρτη της πόλης, χάρη στα φανταστικά του κοκτέιλ, αλλά και τις ωραίες, ανεβαστικές του μουσικές που το έκαναν ένα μπαρ πληθωρικό στην «άγνωστη» Δάφνη. Τα κοκτέιλ του φτιάχνονται με βάση τα συστατικά που δημιουργούνται σε ένα «εργαστήριο» ακριβώς απέναντι, και είναι εξαιρετικά, με τον κατάλογο να ανανεώνεται διαρκώς. Αγαπημένο μας το Spoiled mojito με λευκό ρούμι, μέντα, λάιμ και σόδα. Οι τιμές τους στα 8-9€, το απλό ποτό στα 7€.

Safe House

Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693

Θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία της μονοήμερης εκδρομής, για όσους ξεκινούν από τον Νότο, και μοιάζει με κανονικότατο καταφύγιο, περικυκλωμένο από την φύση του Διονύσου. Τα τζάκια του δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση παρεΐστικης θαλπωρής τον χειμώνα, με τους «ντόπιους» να το προτιμούν για την ωραία ατμόσφαιρα και τα απίθανα κοκτέιλ του, όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα. Έχει και να τσιμπολογήσεις νοστιμότατη πίτσα, λαχταριστές quesadillas και αχνιστές σούπες για τα κρύα. Το απλό ποτό στα 7€.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Μα έχει ωραία μπαρ η Καλλιθέα; Αμέ. Αρκετά. Ένα από αυτά, το Momo της πλατείας Κύπρου, με την καταπράσινη (και θερμαινόμενη) αυλή του, διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες της Αθήνας και τα κοκτέιλ του να εντυπωσιάζουν και τους αυστηρότερους εξ ημών. Ένας all day προορισμός, που σερβίρει καφεδάκια από το πρωί μαζί με ένα από τα καλύτερα brunch, σούπερ burger το μεσημεράκι για να καταλήξει το βράδι να είναι ο απόλυτος μπαρο-προορισμός για Καλλιθεώτες και όχι μόνο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€, το απλό ποτό στα 7€.

The Azor

Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848

Είναι (πολύ) βόρεια, σε σημείο που σε κάνει να σκέφτεσαι την… μονοήμερη, αλλά αξίζει τη βενζίνη, ιδιαίτερα αν το συνδυάσεις με μια ωραία βόλτα στην εξοχική Άνοιξη. Κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση με λευκές ξύλινες καρέκλες και ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μπάρα, νεαρόκοσμος, fun ατμόσφαιρα και ωραίες ροκ και alternative/indie μουσικές φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στην μπάρα του εδώ και χρόνια. Τα κοκτέιλ επίσης αξίζουν συγχαρητηρίων, και ανανεώνονται διαρκώς, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6,5€. Κάνει συχνά ωραία πάρτι και διοργανώνει events όπως ημέρες υιοθεσίας από φιλοζωικές κ.α.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v