Βγήκαμε για κρασάκια και μεζεδάκια στο Μεταξουργείο

Αν ψάχνεις ένα μέρος για εκλεκτά μεζεδάκια και γλυκόπιοτα κρασάκια κοντά στο κέντρο της Αθήνας, να σου συστήσουμε τη γειτονιά του Μεταξουργείου.

Βγήκαμε για κρασάκια και μεζεδάκια στο Μεταξουργείο

Υπάρχουν κάποιες γειτονιές στην Αθήνα που τους έχουμε δεδηλωμένη αδυναμία και δεν θα κουραστούμε ποτέ να τριγυρνάμε στις γωνιές τους. Μια από αυτές όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ αν μας παρακολουθείς είναι η γειτονιά του Μεταξουργείου στην οποία έχουμε αφιερώσεις μπόλικα πρωινά και μεσημεριανά κι ακόμη περισσότερα βράδια τρωγοπίνοντας στα μεζεδοπωλεία του.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piroliki (@piroliki_restaurant)

Το Πυρολίκι είναι αγαπημένο μας στέκι στο Μεταξουργείο αφού συνδυάζει πεντανόστιμα μεζεδάκια και value for money τιμές που μπορούν να σηκώσουν όλα τα πορτοφόλια. Μπιφτέκι προβατίνας, σκιουφιχτά ζυμαρικά, σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμ, απάκι κοτόπουλο με πορτοκάλι, φορμαέλα με ταρτάρ ντομάτας, χταπόδι σχάρας με κρέμα γλυκοπατάτας και λουκάνικο αγριογούρουνου είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο.

Μπέμπα

Προδίκου 6, τηλ.: 21 1406 1847

Η φήμη της Μπέμπας έχει μεγαλώσει το τελευταίο διάστημα, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό αφού έχει εξαιρετικό φαγητό και μόνιμα ανεβασμένη διάθεση που ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά στα ικαριώτικα γλέντια, τα οποία φιλοξενούνται συχνά στον χώρο. Η κουζίνα της μοσχοβολά και δύσκολα θα βρεις θαμώνα που να μην έχει δοκιμάσει  μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα στον φούρνο και σερβιρισμένα με πουρέ, κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα και μυρωδικά, παπαρδέλες με σύγκλινο Μάνης και μανούρι, ριζότο με σπαράγγια και φακοσαλάτα με ταχίνι στο τραπέζι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί από 17-20€ συμπεριλαμβανομένων και των κρασακίων που θα πιείς στην υγειά μας.

Το Λαΐνι

Αρτεμισίου 40, τηλ: 21 1402 1485

Το Λαΐνι φέρνει την Κρήτη στην ευρύτερη περιοχή Μεταξουργείου και Κεραμεικού και πολύ το ευχαριστούμε γιατί πάντα έχουμε όρεξη για τις νοστιμιές του λατρεμένου νησιού. Είτε είσαι σύντεχνος είτε πάλι όχι θα σε καλοδεχτούν στο Λαΐνι και θα γεμίσουν το τραπέζι με μερακλίδικα μεζεδάκια  όπως: χειροποίητα σιουφικτά, κουνέλι τσιγαριαστό, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, μοσχαράκι κοκκινιστό με σκιουφιχτά, σύγκλινο με ομελέτα, πιπεριές ξιδάτες, οφτή πατάτα με ξύγαλο, κριθαράκι με κοτόπουλο, απάκι κοτόπουλο με χυλοπιτάκι, σφακιανή πίτα με μέλι. Ο λογαριασμός μαζί με κρητικό κρασί ή ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 12€ αφού οι τιμές του καταστήματος είναι έξτρα οικονομικές.

Ο Τυπογράφος

Κοδράτου 18 & Κεραμέων 14, τηλ: 2130993067

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meze Artizanal (@o_typografos)

Τυπογράφε τράβα μια φωτογραφία να θυμόμαστε όλοι μαζί τις παρέες που τρωγοπίνουν σε ένα από τα πιο κεφάτα στέκια του Μεταξουργείου. Ο χώρος, όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα, είναι ένα παλιό τυπογραφείο που μετατράπηκε σε ένα υπέροχο μεζεδοπωλείο που το ακολουθεί πιστό κοινό. Η κουζίνα του είναι το μεγάλο ατού του Τυπογράφου, αφού μπορείς να δοκιμάσεις ριζότο με τριλογία μανιταριών αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, μπριζολάκια λαιμού, ντολμαδάκια χειροποίητα με συνταγή της γιαγιάς Μαριάννας, χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με αφράτο πιτάκι, ντοματοκεφτέδες και σαγανάκι με τέσσερα τυριά και ζυμαρικά με απάκι και ντοματίνια. Πολύ συχνά στον χώρο διοργανώνονται λαϊκές ή τζαζ βραδιές για να μην τσιμπολογάς ξεροσφύρι. Ο λογαριασμός μαζί με τα κρασάκια σου στα 15€ το άτομο.

Η Σαμ τα έχει με Λάθος Αγόρι

Λεωνίδου 80, τηλ.: 21 0522 2999

Η Σαμ πέρα από εμπνευσμένο όνομα έχει κι ένα μεγάλο hype που συνοδεύει κάθε αναφορά σ’ εκείνη. Βλέπεις η επιλογή να κινηθεί πιο γαστρονομικά σε έναν πιο χύμα χώρο, όπως είναι η περιοχή Μεταξουργείου- Κεραμεικού κρίνεται εκ του αποτελέσματος πλήρως επιτυχημένη. Τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Λεωνίδου γεμίζουν με κόσμο ανεξαρτήτως εποχής και το μενού έχει μπόλικες νοστιμιές για να διαλέξεις.

Εμείς ξεχωρίζουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας με κόκκινη γλυκιά πιπεριά, μυρωδικά και πατάτες, το ταρτάρ τσιπούρας με μούσμουλο, τσίλι, κόλιανδρο σε  κρύα σούπα ψαριού με μύρτιλλα, τα μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στο ζωμό τους, με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας, το σολομό μαριναρισμένο με σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα πορτοκάλι και πιτάκια σπανακόρυζου, τον χοιρινό λαιμό με πετιμέζι, κριθαρότο, και μους φέτας, και για γλυκό στο τέλος τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, ποσέ αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια, κραμπλ, πετιμέζι. Μαζί με κρασάκι υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Korova

Κεραμεικού 93-95, τηλ: 21 3030 1210

Δύσκολα θα πετύχεις την Korova (που προφέρεται Καρόβα, για να κάνεις τον κονιόρδο στην παρέα σου) με αδειανά τραπεζάκια αφού πάντοτε στα μέρη της γίνεται ένας χαμούλης. Δικαιολογημένα θα σου πούμε με τη σειρά μας, γιατί συνδυάζει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τα ποντιακά μεζεδάκια και τις χαμηλές τιμές. Μην φύγεις πριν δοκιμάσεις τα πελμένι (λαχταριστά ζυμαρικά) γεμισμένα με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες baby, το λουκάνικο με φάβα και τηγανητό κρεμμύδι, και το πεϊνιρλί με απάκι. Μαζί με κρασάκι ή ουζάκι –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ βρε- υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v