Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Φωτογραφίας Σκύλων

Εντυπωσιακά σκυλίσια πορτραίτα ξεχώρισαν για μία ακόμα χρονιά σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας αφιερωμένο στον καλύτερο φίλο μας.

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Φωτογραφίας Σκύλων

Ένας σκύλος διάσωσης από χιονοστιβάδες, το κόλεϊ που ονομάζεται Κύρων, τρυπά με τη μουσούδα του το χιόνι, προσπαθώντας να μυρίσει ποιος μπορεί να είναι θαμμένος αρκετά μέτρα κάτω από την παγωμένη μάζα.

Αυτή είναι η φωτογραφία που κέρδισε την κατηγορία Portrait and Landscape στα φετινά International Dog Photography Awards.

Τραβήχτηκε από την ελβετή Dalia Fichmann, με μια Nikon D3. «Μακριά από τις πίστες, μακριά από τη φασαρία, απολαμβάνοντας την απαλότητα του χιονιού σε σκόνη, το ανέγγιχτο», γράφει για την έμπνευση πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία της.

«Η σκοτεινή πλευρά; Κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι θάβονται από χιονοστιβάδες. Η αναζήτηση σε ανώμαλο έδαφος είναι συνήθως πολύ δύσκολη. Οι σκύλοι διάσωσης χιονοστιβάδων είναι συχνά οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο, που παλεύουν μέσα στα χιόνια στα τέσσερα πόδια τους με πολλή επιμονή στο να βρουν τους εγκλωβισμένους».

Τα Dog Photography Awards είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός ανοιχτός σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φοιτητές φωτογραφίας σε όλον τον κόσμο. Στοχεύει στην προώθηση ανθρώπων που ειδικεύονται στη φωτογραφία σκύλων και φέτος υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Fichmann's, Studio, Action and Dogs + People.

Μεταξύ των έξι κριτών είναι η Audrey Bellot, μια φωτογράφος σκύλων από τη Γαλλία που καθοδηγεί επαγγελματίες και εκκολαπτόμενους φωτογράφους σε όλον τον κόσμο. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχει και ο βραβευμένος Claudio Piccoli, από την Ιταλία, που ζει με τα τέσσερα σκυλιά του.

Οι νικητές λαμβάνουν 500€. Φέτος, υπήρξαν περίπου 1.400 αιτήσεις από 50 χώρες.

Δείτε τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν.

Κατηγορία «Πορτρέτο & Τοπίο»

Sophia Hutchinson – 2η θέση

Joanne Liu – 3 θέση

Κατηγορία «Στούντιο»

Su Kaye – 1η θέση

Jane Thomson – 2η θέση

Daniela Schmid – 3η θέση

Κατηγορία «Δράση»

Francesco Junior Mura – 1η θέση

Kjara Kocbek – 2η θέση

Julia Hasselkuss – 3η θέση

Κατηγορία «Άνθρωπος και Σκύλος»

Sabrina Theden – 1η θέση

Sarah Ebner – 2η θέση

Russell Charters – 3η θέση

Φιναλίστ

Tanja Zech

Jane Thomson

Kirsty Bevan

Jessica Olsen Eriksson

Sanna Sander

Margaret Bryant

Kateryna Mumzhynska

Laurie Arnold

 

Πηγή: thenationalnews.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v