Ήρεμα ρε: Ήσυχα μπαρ για να τα πιείς

Ο φωτισμός χαμηλώνει, η μουσική δεν καπελώνει τις συζητήσεις μας κι εμείς απολαμβάνουμε τα ποτάκια μας σε ήσυχα μπαρ στην πόλη.

Ήρεμα ρε: Ήσυχα μπαρ για να τα πιείς

Δύσκολη κι έξτρα απαιτητική έχει γίνει η ζωή στην πόλη, αφού οι ρυθμοί της γίνονται ολοένα και πιο γρήγοροι με τα ωράρια και τις υποχρεώσεις να σε εξαντλούν πολύ συχνά. Αυτές τις μέρες λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι που επιζητάς να πιείς ένα ποτάκι κάπου ήσυχα μακριά από βαβούρα και «πατείς με πατώ σε» καταστάσεις. Ήρεμα ρε, είπαμε, μην αγχώνεσαι καθόλου, εμείς είμαστε οι άνθρωποί σου, αφού για άλλη μια φορά έχουμε τις σωστές διευθύνσεις στα σωστά μέρη για να κινηθείς αναλόγως διάθεσης.

Chico Cantina & Cocteleria

Κερασούντος 1, Αιγάλεω, τηλ.: 694 501 4881

Τόσο κοντά μα συγχρόνως και τόσο μακριά από τον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω, το Chico είναι το απόλυτο Place to be για να πιείς σε cozy ρυθμούς το ποτάκι σου. Αν είσαι μάλιστα και λάτρης της μεξικάνικης/λατινοαμερικάνικης φάσης τότε θα περάσεις έξτρα καλά αφού το Chico συνδυάζει cantina και cocteleria αρμονικά.

Εδώ πίνουμε Puta vida με tequila chico blend, liquer ginger puree ανανά, lime και σιρόπι ζάχαρης και το λίγο καυτερό Vampiro με tequila reposado, χυμός ντομάτας, πορτοκάλι, lime, αλάτι, πιπέρι και καυτερή chili sauce. Αν πεινάσουμε δοκιμάζουμε ασυζητητί το Los tres cerditos burger με μπιφτέκι angus 200gr, iceberg, ντομάτα, cheddar, bacon, onion rings και χειροποίητη BBQ sauce, Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 

Αλλοτινό Jazz Rock Café

Επτανήσου και Πλατεία Αγίου Γεωργίου 16, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 5331

H Κυψέλη δείχνει τα δόντια της στη νυχτερινή διασκέδαση με την πλατεία Αγίου Γεωργίου να παίρνει μπόλικο hype και να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων χιλιάδων Αθηναίων πια. Αν τώρα ψάχνεις κάτι πιο χαλαρό εκεί γύρω δίχως να βαβουριάσεις τότε το Αλλοτινό μοιάζει εξαιρετική επιλογή. Όντας η επιτομή του παρεΐστικου και κρατώντας απαράλλαχτο τον low profile χαρακτήρα του το Αλλοτινό διαθέτει μια πολύ ενημερωμένη κάβα και μια δεδηλωμένη κλίση στις τζαζ μουσικές επιλογές μέσα από μεγαθήρια όπως ο Τσάρλι Πάρκερ κι ο Λούις Άρμστρονγκ. Το απλό ποτό στα 7€.

Καφεκούτι

Σόλωνος 123, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 0559

Το Καφεκούτι είναι ένα από τα πιο ήσυχα στέκια στη γειτονιά των Εξαρχείων, φέρνοντας στο νου νουάρ κλαμπς με ολίγη από τζαζ ατμόσφαιρα. Ζεστό, cozy κι έξτρα ήσυχο μοιάζει ιδανικό μέρος για πρώτα ραντεβουδάκια και για όσους ψάχνουν να βρουν το επόμενο εξαρχειώτικο στέκι τους. Οι μουσικές ταιριάζουν γάντι στον χώρο αφού τέμνουν τα μπλουζ με τη τζαζ και το ροκ εντ ρολ στην κατάλληλη ένταση για να πιάσεις κουβεντούλα με τον/ην διπλανό/η σου χωρίς να ξελαρυγγιαστείς από τις φωνές. Το απλό ποτό ξεκινά από 6,5€.

Jolie Mome

Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ.: 21 1182 2681

Αν κινείσαι προς τα βόρεια κι αναζητάς ένα μπαράκι που κρατά χαμηλό προφίλ, σερβίροντας καθαρά και ψαγμένα spirits μαζί με ευφάνταστα κοκτειλάκια τότε το Jolie Mome είναι ταμάμ επιλογή. Δίπλα σχεδόν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι είναι βέβαιο ότι θα δώσει μια παριζιάνικη essence στις νύχτες σου, θυμίζοντάς σου σίγουρα κάποιο τρυφερό ενσταντανέ από γαλλική κομεντί. Εδώ θα σου προτείναμε να πιείς στην υγειά μας το Coco solero με spice rum, infused coconut, ανανά, μέλι, λάιμ και πιπέρι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Pairidaeza

Παρνασσού 3, Αθήνα, τηλ.:21 0321 0233

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pairidaeza bar (@pairidaeza_bar)

Η πλατεία Καρύτση μπορεί να μην ζει τις δόξες του παρελθόντος, ωστόσο κρύβει ακόμη στα πέριξ της, υπέροχα μαγαζάκια. Το Pairidaeza είναι ένα από τα παλαιότερα μπαρ της πλατείας Καρύτση με vintage αισθητική και άρωμα παραδείσου (κάπως έτσι μεταφράζεται το όνομά του στα Φαρσί). Την νοσταλγική διάθεση του χώρου εντείνει το κράμα αύρας παριζιάνικου μπιστρό και μουσικών ακουσμάτων που περιλαμβάνουν από μεταπολεμική jazz μέχρι σύγχρονη soul. Κάποιοι από τους καλύτερους djs της πόλης μάς κρατούν συντροφιά πιάνοντας θέση πίσω από τα decks του, ενώ οι mixologists διεγείρουν τον ουρανίσκο μας μέσα από τις κοκτειλάτες επιλογές του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikos Lunar (@nikoslunar)

Aπό το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις πως εδώ η κατάσταση θα θυμίζει σκηνικό παλιάς ταινίας που οι πρωταγωνιστές της ξαναγυρνούν στο στέκι τους, για ένα τελευταίο ποτό. Νοσταλγικό, ρετρό και με νουάρ ατμόσφαιρα το Παλιό Ραδιόφωνο είναι μικρό και μυστικό, σαν να βγήκε από τις σελίδες ευπώλητου μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου. Οι μουσικές επιλογές του ξεκινούν από τζαζ και τελειώνουν στη τζαζ ενώ οι αντίκες του χώρου κλέβουν την παράσταση ενώ σε καλούν στην μπάρα του για να κουβεντιάσεις μέχρι πρωίας. Αν είσαι λάτρης των μυστικών ραντεβού και ψαγμένος πότης θα το εκτιμήσεις και με το παραπάνω. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό, και οι πόρτες του ανοίγουν κάθε μέρα στις 20.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v