Καταπληκτικοί ξενώνες στα βουνά της Πελοποννήσου

Στο Μαίναλο, τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα και τον Χελμό, αυτοί οι υπέροχοι ξενώνες είναι από μόνοι τους αφορμή για εκδρομή.

Καταπληκτικοί ξενώνες στα βουνά της Πελοποννήσου

Ο γενικός κανόνας λέει πως όσο πιο κοντά στην Αθήνα, τόσο πιο τσιμπημένοι (Ζήρεια, προς τα σένα κοιτάζουμε) ωστόσο, οι ξενώνες στα βουνά της Πελοποννήσου μάς βάζουν πάντα σε πειρασμό για χειμωνιάτικη εκδρομή. Το αν θα οδηγήσεις μερικές ώρες παραπάνω, ή/και θα κάνεις κοπάνα από τη δουλειά την Παρασκευή για να πετύχεις καλύτερη τιμή και να εξερευνήσεις και μέρη που δεν έχεις δει, το αφήνουμε πάνω σου. Εμείς σου συγκεντρώσαμε μερικούς από τους ωραιότερους ξενώνες στα όρη, στα καθόλου άγρια βουνά της Πελοποννήσου, κοντά και μακριά για να έχεις να διαλέγεις.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (4-5/2). Αν έχεις την δυνατότητα να φύγεις καθημερινές, θα τις βρεις χαμηλότερες.

Τα Αραχωβίτικα Καλύβια στις Καρυές του Ταΰγετου είναι πέτρινα σπιτάκια με χτιστά κρεβάτια και ξύλινα ταβάνια, το καθένα με τη δική του αυτόνομη αυλή, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω της. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 72€ για δύο άτομα με καταπληκτικό πρωινό. 

Στην Καστανιά της Κορινθίας, ο ομώνυμος Ξενώνας Καστανιά είναι μια από τις πιο low budget επιλογές διαμονής στη Ζήρεια. Τα δωμάτιά του έχουν ξύλινα πατώματα, σφυρήλατα σιδερένια κρεβάτια και ζεστά χρώματα, ενώ όλα τους απολαμβάνουν πανοραμική θέα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές της Ζήρειας. Το δίκλινο κοστίζει 85€ με πρωινό. 

Στα πανέμορφα Τσίντζινα του Πάρνωνα, το Πρυτανείο είναι ένας από τους πιο ξακουστούς ξενώνες της Πελοποννήσου, και όχι άδικα. Τα δωμάτιά του είναι πανέμορφα, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στον χώρο, και τα μεγάλα παράθυρα να εξασφαλίζουν απεριόριστη θέα στην φύση που οργιάζει γύρω τους. Οι τιμές για το δίκλινο με πρωινό ξεκινούν από 110€.

 

Στο εν πολλοίς ανεξερεύνητο, και ωστόσο πανέμορφο, Χρυσοβίτσι, σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.080 μέτρων στις πλαγιές του Μαινάλου, ο ομώνυμος Ξενώνας Χρυσοβίτσι έχει ρουστίκ, παραδοσιακά δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν τα ελατοδάση γύρω τους. Οι τιμές τους ξεκινούν από 65€ το δίκλινο. 

Στην Πιάνα της Αρκαδίας, ο Ξενώνας Παπανικόλα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους του Μαινάλου, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ατμοσφαιρικά δωμάτια με λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την τοπική παράδοση και θέα που φτάνει ως τον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο, σε συνδυασμό με φανταστικό, παραδοσιακό πρωινό τον κάνουν επιλογή ακαταμάχητη. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από 90€ με το προαναφερθέν πρωινό. 

Στο χωριό Ράφτης της Αρκαδίας, μισή ώρα έξω από την Δημητσάνα, το Dimitra's Resorts προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με τζάκι και μεγάλα μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο τοπίο γύρω τους. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 100€ με φανταστικό, χειροποίητο πρωινό. 

Στα Πικουλιάνικα του Ταΰγετου, πολύ κοντά στον Μυστρά, ο πανέμορφος Ξενώνας Μαζαράκη διαθέτει δωμάτια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, το καθένα με το δικό του, ξεχωριστό σαλονάκι με τζάκι και μπαλκόνι κρεμασμένο πάνω από τις κατάφυτες πλαγιές του Ταΰγετου. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 120€ το δίκλινο με καταπληκτικό πρωινό. 

Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, το Orias Guesthouse & Farm φωλιάζει μέσα σε ένα καταπράσινο αγρόκτημα και προσφέρει μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες με τζάκι και μπαλκόνια που αγναντεύουν τις χιονοσκέπαστες κορυφές του Χελμού. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 130€ το δίκλινο με ένα πρωινό που θα θυμάσαι για καιρό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v