Οι ωραιότερες παραλίες γύρω από το Ναύπλιο

Δεν είναι μόνο η Αρβανιτιά και η Καραθώνα. Ακολούθησέ μας στις πιο ωραίες παραλίες γύρω από τον δημοφιλέστερο «προορισμό του Σαββατοκύριακου» των Αθηναίων.

Οι ωραιότερες παραλίες γύρω από το Ναύπλιο

Μιάμιση ωρίτσα μακριά από την πόρτα του σπιτιού μας, το Ναύπλιο είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση στην ερώτηση «πού θα πάμε για ΣΚ;». Και αν νόμιζες ότι οι παραλίες του εξαντλούνται στην σούπερ σταρ Καραθώνα και στη μικρή πλην συμπαθέστατη Αρβανιτιά κάτω από την Ακροναυπλία, ετοιμάσου να σε εκπλήξουμε.

Το Νεράκι


Φωτό: Artur Galoyan | Google Maps

Μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, επάνω στο παραλιακό μονοπάτι που συνδέει την Αρβανιτιά με την Καραθώνα, το Νεράκι έχει φανταστικά, ανοιχτογάλαζα νερά, λευκό βοτσαλάκι και απόλυτη ησυχία, χωρίς καμία απολύτως οργάνωση. Φταίει γι’ αυτό η πρόσβαση που γίνεται μόνο με τα πόδια, αν όμως αγαπάς τις ερημικές παραλίες το (μάξιμουμ) μισάωρο που θα σου πάρει να έρθεις εδώ, αξίζει με το παραπάνω τον κόπο.

Το Κονδύλι


Φωτό: Discover Nafplio

Πολύς κόσμος την θεωρεί μια από τις καλύτερες παραλίες της Αργολίδας, και δεν θα διαφωνήσουμε: Άμμος και ψιλό βοτσαλάκι, ωραία νερά, και απλωσιά ώστε να χωράμε όλοι, ξαπλωστρομάχοι και ξαπλωστρολάγνοι. Από τη μία έχει beach bar και water sports, από την άλλη την ήσυχη βερσιόν της, έναν μικρό αμμουδερό κολπίσκο στον οποίο φτάνεις περπατώντας μέσα στο νερό από το βόρειο άκρο της παραλίας. Θα τη βρεις 16 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, ένα 20λεπτο οδήγησης δηλαδή.

Οι Βίλες


Φωτό: Kostas Sinanos | Google Maps

Επίσης ένα 20λεπτο από το Ναύπλιο, στην αντίθετη όμως κατεύθυνση, οι Βίλες είναι η παραλία στο όνομα της οποίας ορκίζονται οι ερημίτες μας: Έχουν πρόσβαση από μονοπάτι, και μερικά κομμάτι τρομακτικά σκαλάκια στο τέλος της διαδρομής, αλλά αφενός αξίζει τον κόπο, αφετέρου δεν μιλάμε για περισσότερο από 5λεπτο από εκεί που θα αφήσεις το αυτοκίνητο. Μικρά λευκά βοτσαλάκια, νερά να τα πιείς στο ποτήρι, φυσική σκιά από τα βράχια και παντελής απουσία οποιασδήποτε οργάνωσης είναι τα δυνατά χαρτιά της.

Η Πλάκα

Δέκα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, η παραλία της Πλάκας, μπροστά στα κοσμαγάπητα κάμπινγκ του Δρεπάνου, είναι βοτσαλωτή με ωραία, καθαρά νερά και οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με ξαπλώστρες και ομπρέλες που απλώνουν τα beach bar στην άλλη πλευρά του δρόμου. Θα βρεις και ελεύθερα σημεία να στρώσεις ψάθες και πετσέτες, αν προτιμάς.

Το Καστράκι

Στα πόδια του αρχαιολογικού χώρου της Ασίνης, πλάι στο ομώνυμο κάμπινγκ Καστράκι, απλώνεται αυτή η βοτσαλωτή παραλία που είναι οργανωμένη σε ένα μικρό μόνο τμήμα της. Έχει πεντακάθαρα νερά, δέντρα που φτάνουν κοντά στο κύμα, πολύ ενδιαφέροντα βυθό (πάρε μάσκα, θα μας θυμηθείς) και λίγη πέτρα στα πρώτα μέτρα μέσα στο νερό, οπότε δεν είναι πολύ κατάλληλη για πιτσιρίκια. Απέχει από το Ναύπλιο 10 χιλιόμετρα, ή ένα τέταρτο οδήγησης.

Η Ψιλή Άμμος στο Τολό

Αγαπημένη των οικογενειών με πιτσιρίκια, σε απόσταση 20 μόλις λεπτών έξω από το Ναύπλιο, η Ψιλή Άμμος είναι… αυτό που λέει το όνομά της, μια από τις σπάνιες αμμουδιές της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Έχει επίσης ρηχά νερά και φουλ έξτρα οργάνωση, εξ ου και την αγαπούν πολύ μαμάδες και μπαμπάδες. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v