Όχι άλλες λίστες με πρωτοχρονιάτικους στόχους!

Ναι βέβαια, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μια νέα χρονιά είναι κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου και θέτοντας άπιαστους στόχους που σε κάνουν να αισθάνεσαι αποτυχία.

Όχι άλλες λίστες με πρωτοχρονιάτικους στόχους!

Έλα φτάνει, αν ήθελες πραγματικά να κόψεις το κάπνισμα ή να πηγαίνεις όντως γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα δεν θα περίμενες την Πρωτοχρονιά για να το γράψεις σε μια λίστα πανομοιότυπη με την περσινή, την οποία πανομοιότυπα θα ξεχάσεις σε 20 μέρες το πολύ.

Θα σου πούμε ένα μυστικό: Δεν θα έρθει ο Άη Βασίλης να βάλει Mariah Carey σε όλες σου τις λίστες στο Spotify ή στο YouTube ή όπου ακούς μουσική τέλος πάντων αν δεν φτιάξεις λίστα με πρωτοχρονιάτικους στόχους. Κι αν θες να το χοντρύνουμε, έχουμε μερικούς πολύ καλούς λόγους να μην το κάνεις.

Καταρχάς, η χρονιά δεν ξεκινά τώρα, ξεκινά τον Σεπτέμβρη, κι αυτό το ξέρει κάθε νοήμων ενήλικας που πήγε κάποια στιγμή στη ζωή του σχολείο. Καλή τύχη να βρεις νέα τμήματα να ξεκινάνε μες στα μέσα του Γενάρη, αν ο πρωτοχρονιάτικος στόχος σου για φέτος είναι να μάθεις κινέζικα.

Για την ακρίβεια, το μόνο πράγμα που ξεκινά όντως τώρα, είναι εκείνες οι γυμναστηριακές συνδρομές που οι κάτοχοί τους παρατάνε ως τα μέσα του Φλεβάρη. Κάπως σε αντιστοιχία με το ότι από όλη την ιστορία του Thanksgiving, εμείς κρατήσαμε μόνο μια Black Friday με μίζερες προσφορές -17% που δεν αφορούν κανέναν.

Μιλώντας για την οποία, έχεις ακούσει ποτέ για τίποτα λίστες αυτοβελτίωσης στην θυμοσοφική μας παράδοση; Ασ’ τα αυτά τα ξενικά και πήγαινε σπάσε κανά ρόδι να εμπιστευτείς την ευημερία σου στην τύχη και όχι στην αυτοπειθαρχία σου, σαν σωστός Βαλκάνιος.

Άσε που όλες αυτές οι υποσχέσεις είναι αγχωτικές, και δεν χρειάζεσαι έξτρα άγχος στη ζωή σου την πρώτη μέρα του χρόνου. Δε φτάνει που πήγε κι έπεσε Κυριακή και μας έφαγε την αργία, θα αγχωθούμε κιόλας.

Καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε κάθε μέρα που μαθαίνουμε κάτι νέο, που συναντάμε ανθρώπους που μας εμπνέουν, που επιλέγουμε συνειδητά να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας ή για τους άλλους. Ξέρεις πότε δεν γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι; Όταν γράφουμε σε μια λίστα «φέτος θα γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Δεν ξέρουμε αν σου το έλεγε η γιαγιά σου ή το ακούς πρώτη φορά από εμάς, που εμείς προληπτικοί δεν είμαστε, αλλά υπάρχει μια θεωρία που λέει πως ό,τι κάνεις την Πρωτοχρονιά, θα το κάνεις όλο τον χρόνο. Άσε τις λίστες κάτω και πήγαινε κάνε σεξ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι άτιμο πράγμα και σε συνδυασμό με τη μελαγχολία των γιορτών που καραδοκεί σε κάθε γωνία, δεν θέλεις και πολύ για να αισθανθείς από βασιλιάς του χτεσινού πρωτοχρονιάτικου πάρτι, ταπεινό μυρμηγκάκι που δεν έχει καταφέρει και πολλά στη ζωή του κι ούτε πρόκειται. Κι επειδή μια λίστα που θα σου θυμίσει την περσινή σου λίστα και όλες τις υποσχέσεις που δεν τήρησες σε αυτήν θα σε στείλει κατευθείαν στη λαγουδότρυπα της αυτολύπησης και της τσακισμένης αυτοπεποίθησης, ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση της από πάνω παραγράφου.

Καλή χρονιά με λιγότερες υποσχέσεις και περισσότερες χαρές!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v