Γωνιές της Αθήνας που ομόρφυναν με το Street Art

Οι γειτονιές της Αθήνας έχουν στολιστεί με υπέροχα street art έργα κι εμείς οφείλουμε να δώσουμε τα συχαρίκια μας στους ταλαντούχους δημιουργούς τους.

Γωνιές της Αθήνας που ομόρφυναν με το Street Art

Τα γκραφίτι μπήκαν στις ζωές μας τις δεκαετίες του 70 και του 80 σαν ένα είδος επαναστατικής έκφρασης των καλλιτεχνών του δρόμου, που ήθελαν να αναμορφώσουν και να αλλάξουν το γκρι τσιμεντένιο πρόσωπο των μεγαλουπόλεων. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον η street art αναγνωρίζεται διεθνώς σαν ένα από τα σύγχρονα καλλιτεχνικά κινήματα που ήρθαν για να μείνουν ομορφαίνοντας πολλές γωνιές κτιρίων στους δρόμους των γειτονιών μας. Η Αθήνα ευτυχώς έχει μπόλικα street art έργα για τα οποία μπορεί να καμαρώνει χάρη στους υπέρ-ταλαντούχους καλλιτέχνες που την επέλεξαν σαν καμβά των δημιουργιών τους.

Τα σέβη μας παιδιά για όσα υπέροχα σκαρφίστηκε ο νους σας κι έγιναν σημείο συνάντησης και θαυμασμού σε πολυαγαπημένα αθηναϊκά μέρη.

Ο ΙΝΟ είναι ένας από τους σημαντικότερους street artists της γενιάς του, με μπόλικα ασπρόμαυρα κατά βάση έργα του να κοσμούν πολλά κτίρια της πρωτεύουσας.

Οι επιβλητικοί Managers  στο Μεταξουργείο

 

συναγωνίζονται σε επιφωνήματα θαυμασμού το New Born Order που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Αντίστοιχα ο Snowblind στο κέντρο της πόλης

αλλά και το κάργα εντυπωσιακό Taken Over κομψοτέχνημα επί της Λένορμαν για τα 90 χρόνια προσφοράς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι από τα πλέον χιλιοφωτογραφημένα έργα του. 

Πάμε τώρα στους Αμπελόκηπους για να βρούμε το Rivendell του Billy Gee που μοιάζει βγαλμένο από κάποια Πινακοθήκη.

Τον Βilly Gee πάντως θα τον έχουμε πάντα στην καρδούλα μας γιατί μας είχε χαρίσει το θρυλικό tribute street art έργο για τον σκύλο Λουκάνικο στου Ψυρρή. 

Παραμένουμς στου Ψυρρή για να δούμε το mural του Cacao Rocks για τον Λόρδο Βύρωνα και να ζηλέψουμε λίγο, που δεν είμαστε τόσο ταλαντούχοι. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cacao rocks (@cacaorocks)

O Wild Drawing κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της θρυλικής πια Κουκουβάγιας («Knowl­edge speaks – Wis­dom lis­tens» η επίσημη ονομασία του έργου) στο Μεταξουργείο, τον Φυλακισμένο στου Ψυρρή,  αλλά και τη Δηλητηριώδη Πηγή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου  

Πρόσφατα ομόρφυνε και την γειτονιά της Κυψέλης με το mural του Morning Song

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by WD (Wild Drawing) (@wd_wilddrawing)

Επιστρέφουμε τώρα στην γκραφιτομάνα γειτονιά του Μεταξουργείου για να δούμε το σαγονοπεσιματικό έργο του SimpleG με το κορίτσι που διαβάζει ένα βιβλίο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SimpleG (@simpleg1)

Αφού βρισκόμαστε στην περιοχή ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά και στην κοπέλα του Sonke 

Συνεχίζουμε προς Εξάρχεια μεριά για να βρούμε τα γυναικεία πρόσωπα του Achilles και να συνεχίσουμε τη νοητή μας βόλτα σε άλλες φανταστικές πολιτείες. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αχιλλέας (@mister.achilles)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v