Έλληνες τραγουδιστές που τα είπαν καλύτερα κι από ηθοποιοί

Η Χάρις Αλεξίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Έλλη Κοκκίνου και τα άλλα καλόφωνα παιδιά που μας τα είπαν υπέροχα στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Έλληνες τραγουδιστές που τα είπαν καλύτερα κι από ηθοποιοί

Δεν ξέρεις ποτέ πώς στα φέρνει η ζωή επαγγελματικά. Για αυτό αν είσαι πολυτάλαντος/η καλό είναι να εξασκείς όλα τα ταλέντα σου γιατί μπορεί κάποια στιγμή να διαλέξεις έναν άλλον δρόμο. Μπορεί για παράδειγμα να κάνεις μεγάλη καριέρα στις πίστες σαν τραγουδιστής/ρια αλλά να κρύβεις μέσα σου βαθιά υποκριτική τέχνη. Όταν λοιπόν σου προτείνουν να παίξεις σε μια τηλεοπτική σειρά, μην άφησεις την ευκαιρία χαμένη. Κάποιοι/ες πολύ γνωστοί/ες τραγουδιστές/ριες πήραν το ρίσκο και με τις ερμηνείες τους ανάγκασαν κοινό και κριτικούς να τους παραδεχθούν.

Δέσποινα Βανδή στους Δύο Ξένους

Βρισκόμαστε στο τέλος των τηλεοπτικών 90s όταν ο Αλέξανδρος Ρήγας κι ο Δημήτρης Αποστόλου αποφασίζουν να εντάξουν τη Δέσποινα Βανδή στη υπέρ-αγαπημένη σειρά των Δύο Ξένων. Η Δέσποινα υποδύεται την Χαρούλα μια λαϊκή τραγουδίστρια που ερωτεύεται ο Τόλης (τον οποίο υποδυόταν ο Αλέξανδρος Ρήγας). Ο Τόλης παρότι ομοφυλόφιλος πέφτει στα δίχτυα της Χαρούλας και ζει ένα κεραυνοβολημένο έρωτα. Η Δέσποινα Βανδή δίνει ρεσιτάλ και με την γοητευτική της παρουσία αλλά και την εξαιρετική της ερμηνεία, σαγηνεύει εκτός από τον Τόλη και το τηλεοπτικό κοινό.

Xάρις Αλεξίου στο Maestro

Όταν αποκαλύφθηκε το καστ της τελευταίας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, όλοι στάθηκαν στη συμμετοχή της Χάρις Αλεξίου στο Maestro. Η Χάρις έγινε Χαρούλα (γιαγιά της Κλέλιας που ερωτεύεται με τον Ορέστη) για τις ανάγκες του σεναρίου κι ανάγκασε κοινό, Twitter και λοιπά social media να υποκλιθούν στο υποκριτικό της ταλέντο, γράφοντας αποθεωτικά και διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία της. Σε κάθε επεισόδιο σχεδόν η Χάρις Αλεξίου αποκαλύπτεται ερμηνευτικά χαρίζοντας μας ίσως τον καλύτερο β’ τηλεοπτικό ρόλο της χρονιάς.

Φοίβος Δεληβοριάς στα Νούμερα

Μια από τις τηλεοπτικές αποκαλύψεις της φετινής χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα τα Νούμερα που προβάλλονται από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Η σειρά έχει τη σεναριακή υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά με τον ίδιο να κρατά- χωρίς να λαχανιάζει καθόλου- υποκριτικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Φοίβος ερμηνεύει έναν 45χρονο τραγουδιστή – τραγουδοποιό που η επιτυχία του στον χώρο της μουσικής έχει ξεθωριάσει με το χρόνο. Εκείνος παρόλα αυτά επιθυμεί, κόντρα στις σύγχρονες μουσικές τάσεις, να φέρει στο προσκήνιο το βαριετέ, αναβιώνοντας τον φημισμένο καλλιτεχνικό όμιλο και χώρο «Μάντρα». Εκεί θα συναντηθεί επί σκηνής με μια σειρά από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές (Μαραβέγιας, Αντύπας, Κότσιρας, Μποφίλιου κ.α.) σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι έξυπνο, σπιρτόζικο κι αθεράπευτα αισιόδοξο κι οι κριτικές τουλάχιστον ενθουσιώδεις.

Δήμητρα Γαλάνη και Γιώργος Μαζωνάκης στα Υπέροχα Πλάσματα

Η σειρά της Μυρτώς Κοντοβά είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα τηλεοπτικά διαμαντάκια που είδαμε ποτέ στους δέκτες μας. Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς (με τίτλο: Του ποιοτικού) η Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει μια καφετζού που παρότι φέρνει λίγο στην Γαλάνη, εκείνη θεωρεί ότι μοιάζει περισσότερο με την Τάμτα. Παράλληλα είναι τρελά ερωτευμένη με τον Μαζωνάκη, ο οποίος δεν είναι τζιτζιφιόγκος κι είναι και κακό παιδί. Η τύχη θα της χαμογελάσει σε ένα βαθμό καθώς θα γνωρίσει τον όσο ζω Μαζώ, σε μια δύσκολη καμπή της καριέρας του. Η δισκογραφική εταιρεία του, προτείνει να κάνει ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό στα Φάρσαλα κι εκείνος γλεντάει τους πάντες με τις ατάκες του. Η συνύπαρξη Γαλάνη- Μαζωνάκη στο γυαλί είναι μνημειώδης και βγάζει μέχρι και σήμερα αβίαστα πολύ γέλιο.

Έλλη Κοκκίνου στο Κόκκινο Δωμάτιο

Η Έλλη Κοκκίνου πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο της σειράς Κόκκινο Δωμάτιο, υποδυόμενη την ψηλομύτα διάσημη τραγουδίστρια, Ελίνα Αλιέντη που δρέπει δάφνες στο εξωτερικό. Τη συνοδεύουν η αδελφή της, η αμπιγιέζ της και ένας...σωματοφύλακας. Ο Στράτος(Κώστας Σόμμερ)δεν την αφήνει ούτε λεπτό από τα μάτια του, καθώς η διάσημη ντίβα δέχεται απειλητικές επιστολές. Όταν λάβει ένα σημείωμα και στο ξενοδοχείο που διαμένει όλα θα έρθουν τούμπα. Η Κοκκίνου παίζει εξαιρετικά, κλέβοντας την παράσταση από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ενώ στο τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα λέει και μια μπαλάντα γιατί μπορεί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v