Πόσες νέες μπιραρίες χωράει η Αθήνα;

Από τα νότια μέχρι την καρδιά της πόλης, μπιραρίες και tap rooms ανοίγουν και σε καλούν να δοκιμάσεις εκλεκτές craft μπίρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας – και του κόσμου.

Πόσες νέες μπιραρίες χωράει η Αθήνα;

Πριν μερικά χρόνια ο περισσότερος κόσμος άκουγε για τις μπίρες IPA και εν γένει τις craft (χειροποίητες) ετικέτες και προσπαθούσε να καταλάβει τι είδος είναι αυτό. Πλέον όχι μόνο ξέρουν, αλλά μπαίνουν με αποφασιστικότητα σε μαγαζιά και κάβες και ρωτάνε "τι νέο έχουμε από IPAs;" και "τι φρέσκο φέραμε;".

Η κουλτούρα της χειροποίητης μπίρας, αυτής που ξεφεύγει από την – αδιάφορη αν μας ρωτάς – μαζική παραγωγή, έχει εμποτίσει για τα καλά τις ψυχές και τα στομάχια του κοινού, και αυτό φαίνεται μέσα από τα νέα μπιράδικα που κάνουν την εμφάνισή τους στα στενά της πόλης.

Ιδού λοιπόν μερικές νέες και ωραίες μπιρο-διευθύνσεις για να επεκτείνεις τις δοκιμές σου. 

Tap 27

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 6849

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tap 27 (@tap27_athens)

O nomad brewer του Mustaki Brewery, Παναγιώτης Κρίκης και ο συνεργάτης του, Κώστας Πασχίδης βρίσκονται πίσω από αυτό το χαλαρό και μίνιμαλ taproom του Παγκρατίου, στο οποίο θα βρεις δέκα βρυσάκια από εγχώριες craft μπίρες, οι οποίες αλλάζουν συχνά (Alea, Sourmena, Mustaki, Noctua κ.α.) Στο ψυγείο τους φέρνουν κι άλλες πολλές ετικέτες, από διεθνείς μικροζυθοποιίες αλλά και ελληνικές, τις οποίες αξίζει να ανακαλύψεις και να απολαύσεις σε στάντ στο πεζοδρόμιο ή στο σπίτι σου. Μην διστάσεις να τους ρωτήσεις για οποιαδήποτε απορία έχεις. Με χαρά θα σε καθοδηγήσουν ώστε να διαλέξεις το ζύθο που σου ταιριάζει. Το pint από 4€.

The Dogs Place

Ανταίου 3, Άνω Πετράλωνα, πλατεία Μερκούρη

Ανοίγει σε μερικές μέρες από τη συγγραφή του άρθρου (καλώς εχόντων των πραγμάτων Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου) και φέρνει στις 24 βρύσες της craft μπίρες εισαγωγής (Brewdog, Stone, Primator, Bernard, Bevog, Vocation, Zichovec κ.α.) αλλά και έγχωριες (Σόλο, Paragon, Strange Brew κ.α.) με τις ετικέτες να ανανεώνονται διαρκώς. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει τις παραδοσιακές Brewdog Pubs του εξωτερικού και κοσμείται από εντυπωσιακά γκραφίτι του crew των PIGS, ενώ από τα ηχεία του βγαίνουν rock, post punk, punk, post rock και λοιπές εναλλακτικές μελωδίες για απαιτητικά ώτα. Στην κάβα του θα βρεις επίσης 200 και βάλε ετικέτες μπίρας σε μπουκάλι/κουτάκι, αλλά και κάποια σπέσιαλ αποστάγματα. Στα του τσιμπολογήματος, σερβίρει δύο ειδών ποικιλίες για να μην πίνεις ξεροσφύρι. Τιμές από 4,5€ το pint. 

Slow Down Brewing

Κυδαντιδών 39, Πετράλωνα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SlowDownBrewing (@slowdownbrewing)

Μπίρες… με το πάσο τους από την Ικαρία με αγάπη, φτιάχνουν ο Τζόναθαν Σπανός και η Νάσια Κυριάκου και πλέον μας τις σερβίρουν στην Αθήνα μέσα από το ολοκαίνουργιο tap room τους στα Πετράλωνα. Στον μίνιμαλ χώρο του, θα δοκιμάσεις on tap τις ετικέτες τους με νερό Ικαρίας: την δροσερή Saizon, την μαύρη Porter, την κεχριμπαρένια Amber και την Slow Down Pale Ale. Στο ψυγείο τους θα βρεις κι άλλες, επιλεγμένες από την εγχώρια craft σκηνή, ενώ ως συνοδευτικό θα τσιμπολογήσεις πλατό με τυράκια νησιώτικα. Εδώ θα βρεις επίσης και κρασιά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και κρασιά φυσικής οινοποίησης. Τιμές από 5€ το pint. Διαθέτουν και take away για δοκιμές σπιτικές.

ITALI.CO

Ανδρέα Παπανδρέου 3 & Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα, τηλ: 210 9681122

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ITALI.CO (@italico.glyfada)

Από το Montreal του Καναδά το 2015, στη Γλυφάδα το ένδοξο 2022, ο Δημήτρης Πράττας θέλοντας αναβαθμίσει την έννοια τις κλασσικής μπιραρίας έφτιαξε έναν χώρο που αν και δεν είναι αμιγώς μπιραρία, προσφέρει δεκάδες ετικέτες στους λάτρεις του ζύθου. Στον minimal industrial χώρο του ιδιαίτερου αυτού εστιατορίου, θα δοκιμάσεις λαχταριστή pizza, και λοιπές ναπολιτάνικες γεύσεις με αμερικάνικα twists, τις οποίες θα συντροφεύσεις με εκλεκτές μπίρες από την εγχώρια και τη διεθνή craft σκηνή, σε βαρέλι ή κουτάκι- μπουκάλι. Καθημερινά, μεταξύ 17.00-19.00, έχουν Aperitivo Happy Hour, ενώ ανοίγουν από το πρωί για πλούσιο brunch.

Tyson Comfort Pub

Κύπρου 18, Γλυφάδα, τηλ: 213 04 63 292

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tyson Comfort Pub (@tyson_pub)

Το σερί της μπίρας στην Γλυφάδα συνεχίζεται με νέα pub, η οποία πατά στο μότο «Νever Stay Dry» και σερβίρει δεκάδες ετικέτες μπίρας– εγχώριες και μη– σε βαρέλι ή σε κουτάκι-μπουκάλι σε έναν cosy χώρο με ξύλινες καρέκλες και πορφυρούς φωτισμούς, αλλά και στην αυλή της. Με φόντο την αφίσα των Rage Against the Machine, θα τσουγκρίσεις ελληνικές, ολλανδικές, γερμανικές, ιρλανδικές, αγγλικές και δε συμμαζεύεται μπίρες, ενώ απολαμβάνεις finger food και λαχταριστά κυρίως πιάτα με επιρροές από την Λατινική Αμερική, όπως mini tacos, mini hot dogs και μοσχαρίσια chimichangas. Πεινασμένος δε θα μείνεις δηλαδή. Το pint από 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v