Μπαρ για να το ζήσεις φιλμ νουάρ

Ατμόσφαιρα speakeasy, ψαγμένες μουσικές, καθαρά ποτά, premium ουίσκι και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό νουάρ ταινίας. «Θα έχουμε πάντα την Αθήνα».

Μπαρ για να το ζήσεις φιλμ νουάρ

Η ατμόσφαιρα είναι το παν σε ένα μπαρ. Δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης προσέχει τους πελάτες του και θέλει να τους κάνει να νιώσουν όμορφα, πριν καν πιάσουν καν θέση στη μπάρα.

Σε αυτόν τον προσανατολισμό, αφήνουμε για λίγο τις μοντερνιές, και πιάνουμε θέση σε μερικά από τα πιο στιλάτα, με ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ μπαρ της πόλης, για να παραγγείλουμε ένα single malt με πάγο, ή ό,τι άλλο τραβάει η πονεμένη μας ψυχή.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Κατακόκκινοι τοίχοι, δερμάτινοι καναπέδες, σκαμπό με «πλάτη» στην μπάρα, ξύλο στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες θρύλων της τζαζ και των μπλουζ στα κάδρα. Η ατμόσφαιρα στο ποτάδικο της Μπολάνη είναι όσο σινεφίλ πρέπει, και το χαμηλό του προφίλ το καθιστά ιδανικό για ρομαντικά τετ α τετ, αλλά και για βραδιές που απλά θες να βγεις έξω και να πιείς ένα καλό ουίσκι. Παίζει διαχρονικά jazz, blues και rock 'n' roll ακούσματα στην σωστή πάντα ένταση, σερβίρει νοστιμότατες μπρουσκέτες για να συνοδεύσεις το ποτό σου, και διαθέτει εξαιρετική ποικιλία σε single malt. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.

Au revoir

28ης Οκτωβρίου 136, τηλ: 21 0823 0474

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maliakos Nikos (@maliakos_nikos)

O χρόνος εδώ έχει σταματήσει στα 60s, η ατμόσφαιρα παλιά, όσο και τα malt ουίσκι που φιγουράρουν στην κάβα πίσω από το ξύλινο μπαρ. Ο Φρανκ Σινάτρα, λένε, στάθηκε εδώ για ποτό, το 1962, μετά τη συναυλία του στο Ηρώδειο. Σήμερα, νέοι και παλιοί θαμώνες πίνουν καθαρά ποτά και κλασικά κοκτέιλ, κουβεντιάζουν και τιμούν ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα μπαρ της πόλης. Το Au revoir δεν θυμίζει απλά σκηνικό από ταινία νουάρ, είναι μια ταινία σε χιλιάδες επεισόδια, ένα για κάθε βράδυ που περνάς εδώ. Το απλό ποτό στα 7€. 

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ: 2107231767

Διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάρες (αλλά και κάβες) της Αθήνας, με τον… αφρό των spirits σε μια πλούσια, αρκετά σπάνια και, σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη συλλογή αποσταγμάτων. Εδώ θα βρεις τεράστια ποικιλία σε premium whiskeys, τα οποία θα απολαύσεις σε speakeasy ατμόσφαιρα, ακούγοντας jazz ήχους και περιμένοντας τη γυναίκα (ή τον άντρα) της ζωής σου να κάνει την εμφάνισή της στη μπάρα ρίχνοντάς σου ένα μυστηριώδες βλέμμα όλο νόημα. Το κελάρι του φιλοξενεί βραδιές γευσιγνωσίας και cigar room, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Verve Music Cafe

Αγ. Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ: 211 0125750

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Verve Music Cafe (@vervemusiccafe)

Όαση στον τουριστικό χαρακτήρα που διέπει τον Ψυρρή, αυτό το αγαπημένο μπαράκι για τους φαν της καλής μουσικής διαθέτει ατμοσφαιρική διακόσμηση που σε κάνει να (την) χαζεύεις: ατμοσφαιρικοί φωτισμοί σε ερυθρούς τόνους, αφίσες τζαζ καλλιτεχνών, βινύλια, ξύλινες καρέκλες και ρετρό δερμάτινοι καναπέδες. To Verve παίζει ωραίες uptempo μουσικές, από bossa nova, jazz και funky μέχρι χαλαρές ροκιές και indie, ενώ η μπάρα βγάζει καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Κατά καιρούς αναλαμβάνουν τα decks διάφοροι εγχώριοι Djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8-9€.

Athénée

Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, τηλ: 2103251430

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athénée (@atheneeathens)

Το θρυλικό στέκι της κοσμικής Αθήνας που συστήθηκε προ δεκαετιών ως Zonars, άλλαξε όνομα και, μετά την ανακαίνιση, θυμίζει έντονα lounge πεντάστερου ξενοδοχείου, από αυτά που βλέπεις σε ασπρόμαυρες ταινίες. Με κοσμοπολίτικη αύρα, μπουαζερί στους τοίχους, βελούδο στα έπιπλα, και classy φωτιστικά σε υποδέχεται για ποτό ή φαγητό, σε μια έξοδο από εκείνες που μπορεί να πραγματοποιούνται μια στο τόσο, αλλά αξίζουν. Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος executive chef Νίκος Σκλήρας, με πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και sushi section. Το απλό ποτό στα 9€, το ποτήρι κρασί από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v