Τα πιο θρυλικά τσίζκεικ της Αθήνας

Αν είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι σαν το τσίζκεικ δεν έχει, τότε πρέπει να έρθεις μια βόλτα μαζί μας στα πιο λαχταριστά spots της πόλης.

Τα πιο θρυλικά τσίζκεικ της Αθήνας

Όταν ακούς τη λέξη τσίζκεικ είναι λογικό να σου έρχεται στο μυαλό η νεουρκέζικη κλασική συνταγή που έχει τρυπώσει σε κάθε γλυκατζίδικο σπίτι που σέβεται τον εαυτό του. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν νέες εκδοχές του αγαπημένου γλυκού, αφού οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες και pastry σεφ της πιάτσας αγαπούν ιδιαίτερα τα τσίζκεικ. Εμείς πήγαμε μια βόλτα στα καλύτερα και πιο θρυλικά τσίζκεικ σποτ της Αθήνας και δεν το μετανιώσαμε στιγμή.

Souit

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9886192

Ποιος σου είπε ότι η απόλαυση δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα μικρό ποτηράκι; Αν βρεθεί κανείς , τότε να τον πάρεις από το χεράκι και να τον πας στο Souit. Στο ζαχαροπλαστείο του Μπάμπη Ζιντίλη θα βρεις αρκετούς γλυκούς πειρασμούς, ωστόσο το τσίζκεικ του ξεχωρίζει και για τη γεύση και για την ποιότητα. Το μπισκότο βουτύρο με αμύγδαλο είναι η τσαχπινιά που χρειαζόμαστε, ενώ η χειροποίητη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων κάνει τη διαφορά. Το καλοκαίρι αξίζει να δοκιμάσεις την εκδοχή με ανανά που είναι όσο δροσερή ακούγεται. Το τσίζκεικ κοστίζει 4,70€.

Ohh Boy

Αρχέλαου 32, Παγκράτι, τηλ: 21 1183 8340

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OHH BOY (@ohhboy_ath)

Aν είσαι πραλινοτζάνκι τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχεις δοκιμάσει το συγκλονιστικό τσιζκέικ πραλίνας στο Ohh Boy της Αρχελάου. Αν πάλι όχι, η Παγκρατάρα σε περιμένει να σε τρατάρει ένα κολασμένο γλυκό που θα θυμάσαι για καιρό. Το μίνιμαλ μπιστρό της καρδιάς μας μπορεί δικαίως να περηφανεύεται για το τσιζκέικ του. Αν είσαι άπιστος Θωμάς, μια δοκιμή είναι υπέρ-αρκετή για να πειστείς. Κοστίζει 6 ευρώ το κομμάτι.

Fika

Βούρβαχη 6, Ακρόπολη, τηλ.: 210-92.26.010

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fika.Athens (@fika.athens)

Τα τελευταία δύο, τρία χρόνια γνωρίζει μεγάλες δόξες το καμένο ή βάσκικο τσιζκέικ, δίνοντας στους φαν του είδους μια πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου γλυκού. Αν τυχόν δεν έχει πέσει στην αντίληψη σου να σου πούμε πως εύκολα θα το ξεχωρίσεις χάρη στην έντονα καψαλισμένη και τραχιά όψη του αλλά και την κρεμώδη καρδούλα του που πάλλεται σε κάθε σου δαγκωνιά. Αν βρεθείς στο Fika στην Ακρόπολη επιβάλλεται να το ζητήσεις και να το δοκιμάσεις αφού στο συγκεκριμένο spot φτιάχνεται ένα από τα καλύτερα των Αθηνών. Η τιμή του στα 4,5€ το κομμάτι.

I Cake you

Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, τηλ.:21 1409 1999

Aν υπήρχε παράδεισος για τους cake-ατζήδες τότε μάλλον θα έμοιαζε με το I Cake You στα Εξάρχεια. Κατά βάση γλυκές αλλά και αρκετές αλμυρές λιχουδιές κάνουν πασαρέλα στις βιτρίνες του I Cake You βάζοντας μας εξαιρετικά δύσκολα στην παραγγελία μας. Όσο το βλέμμα παρακολουθεί τα γλυκά και το σαλάκι τρέχει, αν είσαι τυχερός ίσως βλεφαριάσεις το ξακουστό Lotus Biscoff τσίζκεικ που εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού. Η επιτομή του «μια εικόνα, χίλιες λέξεις, μια δαγκωνιά, δύο χιλιάδες». Κοστίζει 5,50€ το κομμάτι.

Cake

Αργυροπούλου 2, Κηφισιά, τηλ.:21 0623 2021

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAKE Greece (@cakegreece)

Αν είσαι λάτρης του κλασικού, υπεραγαπημένου και πεντανόστιμου New York τσίζκεικ τότε το Cake στην Κηφισιά είναι το απόλυτο place to be. H εκδοχή με cream cheese στο φούρνο με λαχταριστό μαυροκέρασο λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα ωστόσο έχει έναν μεγάλο ανταγωνιστή για την πρώτη θέση στην καρδιά μας, που δεν είναι άλλος από το Maggies τσίζκεικ (άψητο και χωρίς αυγά με τυρί cream cheese και λαχταριστά φρούτα του δάσους).

Madame Fraise

Υμηττού 225, Αθήνα, τηλ.:21 1418 6086

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madame Fraise (@madamefraise_)

Το online ζαχαροπλαστείο που έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα τσίζκεικ της πόλης. Οι pastry σεφ του δίνουν τη δική τους εκδοχή στο λατρεμένο μας γλυκό, σερβίροντάς με mousse τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και sable αμυγδάλου και τρελαίνοντας τον ουρανίσκο μας (στα 32€ οι 8 μερίδες). Επιβάλλεται να δοκιμάσεις και το βάσκικο τσίζκεικ με κρέμα τυρί και βανίλια Μαδαγασκάρης επειγόντως (στα 17,5€ οι 4 με 6 μερίδες).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v