5 σοκολατένιες αμαρτίες για να φτιάξεις μόνος σου

Αγαπάς τη σοκολάτα; Κι εμείς, γι’ αυτό σου προτείνουμε πέντε κολασμένες συνταγές σκέτη… σο-κόλαση.
5 σοκολατένιες αμαρτίες για να φτιάξεις μόνος σου

Όποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα ας περάσει έξω, εμείς με ανώμαλους δεν θέλουμε επαφές. Οι υπόλοιποι μείνετε μαζί μας καθώς ετοιμάζουμε πέντε γλυκές αμαρτίες με πρωταγωνίστρια την σκουρόχρωμη γλυκιά αμαρτία.

Brownies σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά: 225γρ. Βούτυρο, 125γρ. Κουβερτούρα, 225γρ. Ζάχαρη, 4 αβγά, 15γρ. Κακάο, 145γρ. αλεύρι μαλακό, 100γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, 350 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει χωρίς να το ακουμπάει (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 28x21εκ.

Βάζουμε στο μίξερ το σύρμα και χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα το αλεύρι με το κακάο και τα φιστίκια Αιγίνης.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο και την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί με το αντικολλητικό. Το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου στο ταψί ώσπου να πιάσει μια κρούστα, και ύστερα το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την τραβάμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας, συνοδεύοντας εάν το επιθυμείτε με κάποιο παγωτό της επιλογής μας.

Συνταγή από εδώ

Σοκολατόπιτα με καρύδια

Υλικά: 125 γρ. βούτυρο μαλακό, 200 γρ. σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη, 200 γρ. ζάχαρη, 5 μεγάλα αυγά, 220 γρ. καρύδι και αμύγδαλο (αλεσμένα πούδρα), 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα: χτυπημένη κρέμα, καραμελωμενοι ξηροί καρποί,  λίγο κακάο

Εκτέλεση: Για τη σοκολατόπιτα με καρύδια και αμύγδαλα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια πρέπει να είναι αλεσμένα σε πούδρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε 1 φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατ. και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε και το αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.

Βάζουμε κατσαρόλα μικρού μεγέθους με λίγο νερό να ζεσταθεί. Τοποθετούμε επάνω ένα μπολ που να μην ακουμπάει στο ζεστό νερό. Βάζουμε στο μπολ του μπεν-μαρί την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο σε κομμάτια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σοκολάτας το αφήνουμε στον πάγκο για 10΄ να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Αφήνουμε τη μαρέγκα στο πλάι.

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας εντατικά Προσθέτουμε τα τριμμένα αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη σοκολάτα το 1/3 της μαρέγκας και με μαλακή σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να αραιώσει ελαφρά η σύστασή του. Προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά αναδιπλώνουμε. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα για 4-5 φορές να χαθεί η μαρέγκα μέσα στη σοκολάτα.

Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στο ζεστό φούρνο για περίπου 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια κι ελαφρά να ξεκολλήσει η σοκολατόπιτα από τα τοιχώματα του ταψιού. Περίπου 5′ πριν το βγάλουμε από το φούρνο, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό ψήθηκε σωστά πριν το βγάλουμε από το φούρνο.

Με τα δάχτυλα πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια στο κέντρο της σοκολατόπιτας. Πρέπει να έχει μερική επαναφορά. Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Αν το ανοίξετε ή το κόψετε, θα τρέχει υγρή σοκολάτα όσο είναι ζεστό.

Εξωτερικά κάνει τραγανή κρούστα και μέσα η καρδιά σοκολάτας είναι υγρή σαν σιροπιασμένη σοκολατόπιτα. Σερβίρουμε σε κομμάτια με μπόλικη χτυπημένη κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζουμε κακάο στην επιφάνεια.

Συνταγή από εδώ

Cheesecake σοκολάτας με κρέμα φράουλας

Υλικά:

Για τη βάση: 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive, 50 γρ. βούτυρο, 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την κρέμα σοκολάτα: 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Για την κρέμα φράουλας: 400 γρ. φράουλες (εκ των οποίων 200 γρ. τα κάνουμε πουρέ), 120 γρ. ζάχαρη, 100 ml κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, 4 φύλλα ζελατίνης, 175 γρ. τυρί κρέμα, 250 γρ. μασκαρπόνε, 1 βανίλια, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (δηλαδή ξύσμα από ένα λάιμ)

Εκτέλεση: Για τη βάση, Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας φόρμας με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτα, σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.

Για την κρέμα φράουλας, βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Πλένουμε τις φράουλες. Τις μισές τις κόβουμε στη μέση. Χτυπάμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μασκαρόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λάιμ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με την κρέμα των τυριών και τον πουρέ φράουλας. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα με λίγες σταγόνες νερό μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια την ανακατεύουμε με την κρέμα φράουλας. Παίρνουμε το ταψί με το τσέρκι και τοποθετούμε τις κομμένες φράουλες στις άκρες. Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα φράουλα και τέλος την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες  τουλάχιστον η ιδανικά για όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε το τσέρκι αργά και προσεκτικά και διακοσμούμε με φράουλες.

Συνταγή από εδώ

Τάρτα σοκολάτας

Υλικά:

Για τη βάση σοκολάτας: 80 γρ. βούτυρο, 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive, 1 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη ganache: 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 400 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα: 200 γρ. σαντιγί, προαιρετικά, 2 κ.σ. κακάο, φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση: Για τη βάση σοκολάτας, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 23 εκ.  Βάζουμε μέσα όλη τη ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας και να κάνει ένα γείσο περιμετρικά της φόρμας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι για να απλωθεί πιο εύκολα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για τη ganache, βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα ώστε να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εναλλακτικά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το ξύσμα από τα πορτοκάλια σε ένα μπολ και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 700-800 Watt.

Για τη σύνθεση, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο και προσθέτουμε όλη τη ganache.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 ώρες για να σταθεροποιηθεί η ganache.

Για το σερβίρισμα: Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη ganache με μία μαρίζ. Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v