Ακτιβιστής εισέβαλε στο γήπεδο του Κατάρ με σημαία Pride και T-shirt για τα γυναικεία δικαιώματα

Ένας ακτιβιστής «μπούκαρε» στον αγώνα Πορτογαλίας- Ουρουγουάης στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την Ουκρανία, την LGBT κοινότητα και τις γυναίκες στο Ιράν.

Ακτιβιστής εισέβαλε στο γήπεδο του Κατάρ με σημαία Pride και T-shirt για τα γυναικεία δικαιώματα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακτιβιστές εισβάλλουν στους αγωνιστικούς χώρους προκειμένου να στείλουν ένα ξεχωριστό μήνυμα. Το ίδιο συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του Κατάρ, όταν ένας άντρας εισέβαλλε, κρατώντας σημαία του Pride, ενώ φορούσε ένα μπλε μπλουζάκι με το σήμα του Σούπερμαν.

Στην μπροστά πλευρά του t-shirt του ο ακτιβιστής είχε γράψει: «Σώστε την Ουκρανία» και στην πίσω «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν». Όπως αναμενόταν το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου κυνήγησε τον ακτιβιστή σε όλο το γήπεδο ωσότου κατάφερε να τον πιάσει.

Η εισβολή του ακτιβιστή οδήγησε στην πενηντάλεπτη διακοπή του παιχνιδιού, ενόσω οι φίλαθλοι γιούχαραν τον «εισβολέα» ακτιβιστή. Την ίδια ώρα ο Ιρανός διαιτητής Αλιρέζα Φαγκανί  μάζεψε από το χορτάρι τη σημαία. Όπως είναι γνωστό πολλοί φίλαθλοι έχουν επικρίνει τόσο τη Fifa όσο και τη διοργανώτρια χώρα του Κατάρ καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και επισύρει ποινή φυλάκισης άνω των επτά χρόνων. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v