Shakira, Dua Lipa και άλλοι διάσημοι αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στις εκδηλώσεις για το Μουντιάλ στο Κατάρ που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες.

Shakira, Dua Lipa και άλλοι διάσημοι αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ

Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του πλανήτη μετρούν αντίστροφα για το μουντιάλ του Κατάρ, η επίσημη έναρξη του οποίου θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο Al Bayt Stadium. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Μουντιάλ.

Η Dua Lipa ήταν η πρώτη που τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με ενδεχόμενη εμφάνισή της στο Κατάρ, μέσα από ένα στόρι στον λογαριασμό της στο Instagram. Εκεί ανέφερε πως πότε δεν θα εμφανιζόταν στη συγκεκριμένη χώρα, εξαιτίας της πολιτικής της απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ.

Ο ένας μετά τον άλλον καλλιτέχνες και τραγουδιστές ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

«Δεν θα εμφανιστώ και ποτέ δεν είχα καμία ανάμειξη σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ εκεί. Θα πανηγυρίζω για την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δεσμεύτηκε όταν κέρδισε την υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ» έγραψε σχετικά.

Ένας άλλος μουσικός που αρνήθηκε να εμφανιστεί στο Κατάρ, παρότι του προσφέρθηκαν πολλά χρήματα είναι ο βετεράνος ρόκερ Ροντ Στιούαρτ. «Όντως μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατ. δολάρια για να εμφανιστώ πριν από 15 μήνες. Απέρριψα την πρόταση. Δεν είναι εντάξει να πάω. Και επίσης θα πρέπει να αφαιρεθεί το οπλοστάσιο των Ιρανών» δήλωσε στους Sunday Times ο μουσικός.

Aντίστοιχα η Σάκιρα αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να μην συμμετέχει στην τελετή έναρξης όπως αναμενόταν.  Παράλληλα και ο frontman των The Cure, Ρόμπερτ Σμιθ μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ανακοίνωσε πως το συγκρότημα δεν θα βρεθεί στο Κατάρ. «Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους αλλά δεν θα εμφανιστούμε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου» έγραψε σχετικά.

Μέχρι στιγμής ο μόνος που θεωρείται σίγουρος στην τελετή έναρξης είναι ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Jungkook, από τους ΒTS.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v