Ποινή μαμούθ για τον ψευτογιατρό: Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη

Κόλαφος ήταν η ποινή που επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον «ψευτογιατρό» καταδικάζοντάς τον σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη φυλάκισης.

Ποινή μαμούθ για τον ψευτογιατρό: Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη

Ο 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε πως επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος». Μάλιστα έλεγε στους ασθενείς του ότι «είχε νικήσει τον καρκίνο» και πως μπορούσε να ιάνει πλήρως ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο «ψευτογιατρός» καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Παράλληλα οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα ποινικά χρονικά της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια μετά την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο παρόλα αυτά έκρινε, ομόφωνα αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού». Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών βρισκόταν και πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν γιατρός στο επάγγελμα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου φανερά συγκινημένη, είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης πως: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς»

Οι παρευρισκόμενοι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τόσο μετά από την τοποθέτηση της προέδρου όσο και στο άκουσμα της ποινής του κατηγορουμένου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v